Wat is je metabolische leeftijd? En 3 tips om te verjongen!

metabolische leeftijd

34 jaar ben ik op dit moment, maar niet volgens mijn weegschaal. En dat is super confronterend. Want wist je dat je naast je kalenderleeftijd ook nog een metabolische leeftijd hebt? Dit is de leeftijd die laat zien hoe fit en gezond je lichaam écht is. Benieuwd wat jouw metabolische leeftijd is en hoe je deze zelf kunt verlagen? Lees dan snel verder.

First things first… Wat is je metabolische leeftijd?

Je metabolische leeftijd is een maatstaf voor je gezondheid en meet hoe oud je werkelijk van binnen bent. Dit is een combinatie van je genetische situatie en je gekozen levensstijl. Zo weten we bijvoorbeeld dat er heel veel gezondheidsvoordelen zijn van plantaardig eten en het drinken van koffie. Maar er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen om je metabolische leeftijd positief te beïnvloeden. Welke dingen dit zijn, deel ik met je in dit artikel. Maar voordat ik dit doe, ben je vast heel erg benieuwd naar je metabolische leeftijd. Deze kun je eenvoudig testen via online testen maar ook een slimme weegschaal kan je hierbij helpen.

Zo kun je gaan verjongen.

metabolische leeftijd
metabolische leeftijd

Gezond oud worden; dat willen we natuurlijk allemaal. En ongeacht wat het resultaat is van je  metabolische leeftijd je kunt waarschijnlijk niet wachten om het te verlagen. En goed nieuws! Daar zijn verschillende manieren voor.

Tip 1: Stress verminderen.

De eerste tip ligt misschien een beetje voor de hand maar is ontzettend belangrijk; stress verminderen. Ga bijvoorbeeld mediteren, zoek de natuur op, ga op avontuur met kids en volg je hart! Niet alleen leef je langer wanneer je geen stress hebt, maar ook nog eens een stuk fijner en gelukkiger.

Tip 2: Wandel dagelijks 30 minuten.

Wandelen, vooral in de natuur, helpt je ontspannen en stress verminderen. Maar wanneer je ook nog eens flink doorstapt, zorg je ervoor dat je algehele gezondheid verbeterd waardoor je ook nog eens langer leeft.

Tip 3: Zorg voor een rijk sociaal leven.

Wist je dat sociaal isolement direct effect heeft op processen in je lichaamscellen? Hoe meer goede sociale contacten je hebt, hoe gezonder dat voor je is dus! Daarom is het initiatief voor vrijgezellen vrouwen van Mariska fantastisch! Heb jij al een kijkje genomen naar haar Vrijgezelle Vrouw Community?


En dit was ‘m! Wat is jouw metabolische leeftijd? En heb je nog tips om deze te verlagen? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie.

One Reply to “Wat is je metabolische leeftijd? En 3 tips om te verjongen!”

  1. Ik denk dat het vooral erg belangrijk is dat je van jezelf kunt houden. Dat je gelukkig bent met jezelf en wie je bent. En dan straal je dat ook uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *