Panasonic Lumix TZ80 met 30x zoom test foto’s

panasonic lumix tz80 sample photos

Al een tijdje wilde ik een extra camera met veel zoom, bijvoorbeeld om mee te nemen naar concerten van The Kelly Family of naar de dierentuin bijvoorbeeld. Uiteraard heb ik nog steeds mijn Canon 750D met mijn favoriete 40mm lens maar die mag je helaas niet meenemen naar een concert. Op Instagram volg ik uiteraard al heel wat Kelly Family accounts met foto’s en zelf ben ik er ook een gestart (mijn Kelly Family Instagram account ) waar ik mijn vroegere foto’s op deel. Best leuk om te doen :) Maar ik zag echt de mooiste foto’s voorbij komen en vroeg me af welke camera er werd gebruikt dus ik trok de stoute schoenen aan en stuurde iemand een berichtje. En zo kwam ik bij de Panasonic Lumix TZ80 met 30x zoom.

Op het moment dat de Panasonic Lumix TZ80 binnen kwam ben ik in mijn tuin gaan staan en heb ik gelijk op de allergrootste zoom foto’s gemaakt. Ik wilde zien of ze daadwerkelijk zo scherp waren als op de foto’s die ik zag. Dat is wel belangrijk, want een korrelig en pixelig beeld bij inzoomen heb je helemaal niks aan en is ook nog eens lelijk. Een uitgebreide review komt er nog aan (ik ga volgende week vrijdag naar een handtekeningen uur van Angelo) en heel misschien dat weekend naar een concert van Maite. Maar voor nu wil ik in ieder geval mijn test shots laten zien die ik met de Panasonic Lumix TZ80 maakte, die 4K foto’s en filmpjes maakt! Komen ze!

panasonic lumix tz80 sample photos
panasonic lumix tz80 sample photos 1
panasonic lumix tz80 sample photos
panasonic lumix tz80 sample photos
panasonic lumix tz80 sample photos
panasonic lumix tz80 sample photos vliegtuig
panasonic lumix tz80 sample photos no zoom
panasonic lumix tz80 sample photos 30x zoom

En dit waren ze! Natuurlijk moet ik nog even de goede instelling vinden zodat ze zo min mogelijk bewegen en zo scherp mogelijk zijn. Daar kom ik vast wel uit denk ik, maar als ik zo kijk ben ik heel tevreden. De foto’s heb ik alleen verkleind in het formaat voor mijn blog, maar verder niet scherper of lichter gemaakt of kleuren aangepast. De onderste 2 zijn wel leuk om te vergelijken trouwens. Het is eigenlijk dezelfde foto (dezelfde plek en hetzelfde voorwerp), alleen de eerste is helemaal niet ingezoomd en de tweede is wél helemaal ingezoomd. Zo kun je goed zien wat het zoombereik van de Panasonic Lumix TZ80 is.

Lees ook:
Foto’s met mijn Canon 40mm F2.8; verrast!
Tele lens met 8x zoom voor je mobiele telefoon
Jabra Talk 25 review – bluetooth headset
Vlog camera’s bekijken – misschien vloggen? Canon G7x?