Foto’s met mijn Canon 40mm F2.8; verrast!

canon 40mm f2.8 bourjois lipstick verticaal

Sinds een korte tijd heb ik mijn Canon 1300D ingeruild voor de Canon 750D en kon ik daar mijn standaard kit lens 18-55mm op plaatsen, mijn favoriete Yongnuo 50mm f1.8 en nu heb ik een nieuw pareltje toegevoegd; de Canon 40mm f2.8. Al tijden volg ik Aranka en ik vind haar foto’s prachtig dus ik vroeg laatst gewoon welke lens zij gebruikte voor haar foto’s. De 40mm f2.8 alleen dan voor Nikon. Ik besloot de gok te wagen en de Canon 40mm f2.8 te bestellen om te kijken of ik er ook zo enthousiast over zou zijn. Want wat is nou precies het grote verschil hoor ik je denken? Allereerst kan je met deze Canon 40mm dichterbij scherpstellen dan de 50mm zodat je alles heel scherp op de foto kan krijgen. Dat is voor mij handig met swatches en productfoto’s. Ik laat je productfoto’s zien die ik met deze Canon 40mm f2.8 heb gemaakt en vertel mijn ervaring. Heel veel technische kennis heb ik niet, maar ik ga in mijn eigen woorden proberen uit te leggen waarom ik deze lens, na 1 dag geprobeerd te hebben, al fijn vind.

Canon 40mm f2.8 product foto’s

canon 40mm f2.8 bourjois lipstick verticaal
canon 40mm f2.8 bourjois lipstick verticaal
canon 40mm f2.8 bourjois lipstick verticaal

En dit is waarom ik zo onder de indruk ben van deze lens! Allereerst zijn de foto’s die ik maak super scherp. Ik gebruik geen statief en fotografeer dus gewoon met mijn handen en dat wil nog weleens bewegen. Hoewel de foto’s al heel er scherp zijn heb ik ze nog wel verscherpt qua bewerking en dat maakt het eigenlijk nog veel mooier. Ergens zie je op de bovenste foto wel iets van ruis in de achtergrond maar dat stoort mij persoonlijk niet. Dat heeft ook te maken met de lichtinval namelijk. Je hebt nog steeds een hele mooie wazige achtergrond, maar wat ik het fijnste vind is dat ik dichterbij kan scherpstellen in plaats van 45 cm. Met deze Canon 40mm f2.8 kan je namelijk op 35cm afstand al scherpstellen en dat is super fijn.

De lens is super plat en ik denk maximaal 2cm, het wordt dan ook wel de ‘pancake’ lens genoemd. Super licht, belemmerd dus het meenemen van je camera niet omdat het bijna niet opvalt en de resultaten zijn super mooi. Het valt mij op dat hij dus hele mooie scherpe foto’s maakt, ik echt dichterbij kan scherpstellen wat fijn is, de kleuren komen heel goed overeen en de wazige achtergrond heb je nog steeds. Hoewel ik de foto’s van de MAC Shiny Pretty Things preview die ik maakte ook nog steeds heel mooi vind met mijn 50mm f1.8. Dit zijn dus de voordelen die ik ervaar en ik vind het ook écht een toevoeging qua lens voor als je productfoto’s maakt, al staat op de website dat hij niet vaak gebruikt wordt voor productfotografie. De echte technische specificaties kan ik niet over oordelen, maar dit vind ik er al genoeg :)

Lees ook:
eBay close up filters spiegelreflex camera
Zó maak ik mijn blogfoto’s
Zo verbeter je de productfoto’s voor je blog
Mijn werkplek in het nieuwe huis

Ken je deze Canon 40mm f2.8 lens al of gebruik jij een andere?