Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

Foto’s met mijn Canon 40mm F2.8; verrast!

canon 40mm f2.8 bourjois lipstick verticaal

Sinds een korte tijd heb ik mijn Canon 1300D ingeruild voor de Canon 750D en kon ik daar mijn standaard kit lens 18-55mm op plaatsen, mijn favoriete Yongnuo 50mm f1.8 en nu heb ik een nieuw pareltje toegevoegd; de Canon 40mm f2.8. Al tijden volg ik Aranka en ik vind haar foto’s prachtig dus ik vroeg laatst gewoon welke lens zij gebruikte voor haar foto’s. De 40mm f2.8 alleen dan voor Nikon. Ik besloot de gok te wagen en de Canon 40mm f2.8 te bestellen om te kijken of ik er ook zo enthousiast over zou zijn. Want wat is nou precies het grote verschil hoor ik je denken? Allereerst kan je met deze Canon 40mm dichterbij scherpstellen dan de 50mm zodat je alles heel scherp op de foto kan krijgen. Dat is voor mij handig met swatches en productfoto’s. Ik laat je productfoto’s zien die ik met deze Canon 40mm f2.8 heb gemaakt en vertel mijn ervaring. Heel veel technische kennis heb ik niet, maar ik ga in mijn eigen woorden proberen uit te leggen waarom ik deze lens, na 1 dag geprobeerd te hebben, al fijn vind.

Canon 40mm f2.8 product foto’s

canon 40mm f2.8 bourjois lipstick verticaal canon 40mm f2.8 bourjois lipstick verticaal canon 40mm f2.8 bourjois lipstick verticaal canon 40mm f2.8 bourjois lipstick verticaal

En dit is waarom ik zo onder de indruk ben van deze lens! Allereerst zijn de foto’s die ik maak super scherp. Ik gebruik geen statief en fotografeer dus gewoon met mijn handen en dat wil nog weleens bewegen. Hoewel de foto’s al heel er scherp zijn heb ik ze nog wel verscherpt qua bewerking en dat maakt het eigenlijk nog veel mooier. Ergens zie je op de bovenste foto wel iets van ruis in de achtergrond maar dat stoort mij persoonlijk niet. Dat heeft ook te maken met de lichtinval namelijk. Je hebt nog steeds een hele mooie wazige achtergrond, maar wat ik het fijnste vind is dat ik dichterbij kan scherpstellen in plaats van 45 cm. Met deze Canon 40mm f2.8 kan je namelijk op 35cm afstand al scherpstellen en dat is super fijn.

De lens is super plat en ik denk maximaal 2cm, het wordt dan ook wel de ‘pancake’ lens genoemd. Super licht, belemmerd dus het meenemen van je camera niet omdat het bijna niet opvalt en de resultaten zijn super mooi. Het valt mij op dat hij dus hele mooie scherpe foto’s maakt, ik echt dichterbij kan scherpstellen wat fijn is, de kleuren komen heel goed overeen en de wazige achtergrond heb je nog steeds. Hoewel ik de foto’s van de MAC Shiny Pretty Things preview die ik maakte ook nog steeds heel mooi vind met mijn 50mm f1.8. Dit zijn dus de voordelen die ik ervaar en ik vind het ook écht een toevoeging qua lens voor als je productfoto’s maakt, al staat op de website dat hij niet vaak gebruikt wordt voor productfotografie. De echte technische specificaties kan ik niet over oordelen, maar dit vind ik er al genoeg 🙂

Lees ook:
eBay close up filters spiegelreflex camera
Zó maak ik mijn blogfoto’s
Zo verbeter je de productfoto’s voor je blog
Mijn werkplek in het nieuwe huis

Ken je deze Canon 40mm f2.8 lens al of gebruik jij een andere?

deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties

 1. 9 november 2018 / 14:38

  Mooie foto’s en ik wist nog helemaal niet dat er 40mm lenzen waren! I like. Thankssssss xxx

  • Mariska
   Auteur
   9 november 2018 / 14:40

   Ik tot voor kort ook niet, maar deze stelt veel scherper naar mijn idee dan de 50mm en de 40mm is eigenlijk een macro lens 🙂

 2. 5 november 2018 / 22:07

  Ja, zeker mooie foto’s! Ik wil ook een nieuwe camera. Deze is gewoon zó gedateerd. En ik zou dan ook zeker een Canon willen, omdat jij er altijd zo positief over bent. (En ik verder geen flauw idee welke ik anders moet nemen ?) Maar, eerst maar eens sparen!

 3. 4 november 2018 / 22:56

  Oehhh dat effect is zo gaaf en mooi! Ik ben dus aan het sparen voor een nieuwe camera + lenzen 🙂

 4. 4 november 2018 / 20:39

  Hele mooie foto’s! Ben ook wel benieuwd welke stand je gebruikt voor je foto’s. Goed dat er weinig beweging komt in de foto’s wanneer je ze uit de losse pols maakt. Ik moet met de 18-55mm lens toch wel een statief gebruiken, zeker bij minder licht om te voorkomen dat er beweging in de foto’s komt. Dit lijkt me een fijne lens (goed dat je gevraagd hebt welke Aranka gebruikt), ook erg betaalbaar. Ik wil ook graag een andere lens, maar ben er nog niet over uit. Een 35mm wil ik ook nog eens bekijken. Heb ik goede verhalen over gehoord.
  Lees het laatste blogbericht van Deb – Lancôme L’Absolu rouge drama matte lipstickMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   4 november 2018 / 21:45

   Deze foto’s heb ik toevallig op de automatische stand gemaakt en met de 50mm lens gebruik ik vaak AV, dan kan je het diafragma handmatig instellen. Maar ik moet zeggen dat met mijn nieuwe camera de automatische stand wel heel goed werkt 🙂

 5. 4 november 2018 / 19:44

  Mooi!! Ik zou graag eens een nieuwe lens aanschaffen ook om nagellakswatches mooier te kunnen vastleggen. Is ‘ie daar ook geschikt voor denk je? Je foto’s zijn prachtig!

  • Mariska
   Auteur
   4 november 2018 / 19:50

   Heb ik zelf niet geprobeerd uiteraard, maar je kunt dus best wel dichtbij scherpstellen, dus vanaf ongeveer 35cm. Verschil met de standaard kitlens vind ik het diafragma (2.8 ipv 5.6) en je veel lichtere foto’s krijgt, ze zijn echt super scherp en kleuren komen mooi over. Ik vind het moeilijk te zeggen, maar als ik naar een andere foto kijk die ik vandaag heb gemaakt met lipstick swatches op mijn arm (die ook heel goed en scherp zijn) denk ik van wel.

 6. 4 november 2018 / 18:19

  Wat een prachtige foto’s! Leuk om over jouw ervaringen met deze lens te lezen! Ik kende de 40mm helemaal niet.
  Ik heb zelf een 50mm-lens en gebruik daarnaast soms mijn kitlens of de 24mm-lens. De 50mm is nog steeds mijn favoriet, zeker voor productfoto’s en portretten, vooral omdat je met de 50mm tot F/1.8 kunt gaan. Als ik niet zo ver weg kan staan en scherpte-diepte niet zo uitmaakt, bijvoorbeeld bij flatlays, grijp ik meestal naar mijn kitlens. Daarnaast vind ik de 28mm fijn voor bijvoorbeeld landschappen of als ik een bijzonder groothoekeffect wil bereiken bij detailfoto’s.
  Lees het laatste blogbericht van Romy – Winterproof | Mijn warme winterjas & Timberland-laarzenMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   4 november 2018 / 19:51

   Ik tot voor kort ook niet, haha, maar vind hem super! De 50mm f1.8 heb ik ook en ben ik ook nog steeds heel blij mee, maar deze werkt voor nu praktischer met het vastleggen van swatches bijvoorbeeld.

 7. 4 november 2018 / 14:43

  Deze lens maakt echt hele mooie foto’s, WAUW! Ik heb zelf ook de 50 mm en vind het heel vervelend dat je van heel ver weg dus foto’s moet maken en dan nog niet alles in beeld krijgt. Misschien toch eens kijken naar een lens zoals deze.

  • Mariska
   Auteur
   4 november 2018 / 16:01

   Ja en zelf vind ik de prijs ook best wel meevallen voor deze lens! 🙂