Canon G7X, mijn nieuwe camera!

canon g7x

Ik ga niet weer het hele verhaal vertellen waarom ik van de Canon 70D naar de Canon G7X ben gegaan, maar tot nu toe heb ik er nog geen minuut spijt van gehad. Nog geen seconde zelfs! Ik heb veel gelezen en en filmpjes bekeken op YouTube en ja, eigenlijk wilde ik de Canon G7X gewoon hebben. Makkelijk mee te nemen, de kwaliteit zag er goed uit voor zowel foto’s als filmpjes en de prijs vind ik ook wel te doen. Ik heb ook al wat foto’s voor artikelen gemaakt me deze camera en ik moet zeggen dat ik echt niet had verwacht dat ik zó tevreden zou zijn over de kwaliteit.

Canon G7X compactcamera

canon g7x

canon g7x

canon g7x

canon g7x

canon g7x

canon g7x

En dit zijn dan alle foto’s van de Canon G7X! Zoals je ziet is het een compactcamera, maar er zijn wel best wel veel functies zelf in te stellen. Zo heeft hij een lichtsterke lens F1.8 en kun je handmatig het diafragma bijvoorbeeld instellen. Dat is iets wat ik wel belangrijk vind! Wat je dus wel hebt met zo’n camera is dat je geen lenzen kunt verwisselen en je het moet doen met de lens die erop zit. Ook heb ik hem alvast maar een beetje gepimpt 😉

Wat ik al zei, ik heb er ook al een aantal foto’s mee gemaakt die in de artikelen heb gebruikt. Wilde namelijk zeker weten of hij bijvoorbeeld met nagellak swatches ook hele mooie foto’s kon maken. Dit kon ik op Google niet echt vinden dus dan ga je dat zelf testen 😉 Zie hieronder het resultaat waar ik echt blij mee ben!

h&m full-on fuchsia

h&m full-on fuchsia

h&m full-on fuchsia

h&m full-on fuchsia

h&m full-on fuchsia

De Canon G7X doet naar mijn idee dus zeker niet onder dan voor een spiegelreflexcamera die ik ook heb. Ik merk dat ik gewoon heel snel deze camera erbij pak omdat hij snel is, niet zo groot en net zo makkelijk de foto’s op mijn laptop kan zetten. Wat ik ook echt een super vette optie vind is de WiFi optie. Je kunt dus met een druk op de knop (en de app op je iPhone) foto’s van je camera zo downloaden op je telefoon. Dit heb ik al vaker gedaan om foto’s te delen op Instagram. Dit gaat prima!

Filmpjes heb ik er nog niet mee opgenomen, maar ik verwacht dat de kwaliteit hier ook goed van zal zijn. Op YouTube heb ik verschillende filmpjes bekeken die zijn opgenomen met deze camera en zien er prima uit. Ook Thomas (gewoonThomas de vriend van Rutger) neemt zijn filmpjes hiermee op. Prima kwaliteit! 🙂

De beste functies vind ik: Wifi, kantelbaar scherm, F1.8 lens, touchscreen en goede kwaliteit foto’s
Wat ik een minpuntje vind is dat de batterij niet super lang mee gaat, vergeleken met mijn spiegelreflex dan. Als je op pad gaat of er mee gaat vloggen zou ik wel aanraden een extra batterij te kopen. Zelf ga ik dit misschien nog doen maar heb ik nu absoluut niet nodig. Je kunt hem trouwens ook opladen met een powerbank! 🙂

Ik kocht deze Canon G7X bij Coolblue voor €479,00! Het is best wel wat geld maar daarentegen is hij klein, compact, makkelijk mee te nemen, heeft goede foto en video kwaliteit én heeft hij Wifi! Voor mij is dit nu een absolute favoriet kan ik je vertellen en ga ik mijn spiegelreflexcamera verkopen. Ik snap nu heel goed waarom deze camera zo geliefd is onder bloggers en vloggers!

Lees ook:
eBay close up filters spiegelreflex camera
Wat gebruik ik voor mijn blog?
Diary 21 februari 2016 (pizza, foute party & youtube)

13 Reacties

 1. 10 juni 2016 / 20:23

  Dat ziet er goed uit zeg! Mooie foto’s!

 2. 7 juni 2016 / 15:45

  Wat gaaf dat zo’n klein dingetje zulke mooie foto’s kan maken! Ziet er echt goed uit.

 3. 6 juni 2016 / 23:36

  Mooie nagellakfoto’s! De fotokwaliteit is veel beter dan ik verwacht had, eerlijk gezegd! ? Ik fotografeer zelf met een Canon Eos 1200D (spiegelreflex) en jouw toestelletje moet zeker niet onderdoen voor het mijne! ? Mooi!
  Ik doe zelf toevallig ook aan urbexfotografie (mooie urbexfoto’s heb je trouwens! Het blijft toch een speciaal sfeertje geven hè, het ronddwalen in vervallen gebouwen! ?) en dan is een spiegelreflexcamera wel handig natuurlijk, maar tijdens het bloggen en het vloggen is een lichtgewicht camera natuurlijk wel handiger, dat geloof ik best! ? Wat leuk trouwens dat je op een makkelijke en snelle manier je foto’s kan delen via wifi en de instellingen zoals diafragma en dergelijke kan instellen! Lijkt me echt een prima toestel!
  Veel plezier ermee!

  Liefs,
  Nathalie

 4. 6 juni 2016 / 19:54

  Lijkt mij inderdaad een fijne camera!
  Helemaal met het kantelbare scherm en de mooie scherptediepte. Geniet er van!

 5. 6 juni 2016 / 19:54

  Wow die foto’s zijn echt waanzinnig! Ik zelf heb ook onlangs een ‘vlogcamera’ gekocht voor mijn blog en was ook op die gevallen maar vond hem om te beginnen, en als student nog net iets te duur. Maar ik zie echt dat hij mega goede kwaliteit heeft! Veel plezier ermee!

 6. 6 juni 2016 / 19:43

  Woww, dan is het echt heel goed! Ik heb zelf ook de 70D en ben er zo enorm blij mee. Ook juist vanwege de wifi functie. Het enige waarom ik zou overstappen is vanwege het gewicht wat behoorlijk irritant kan zijn bij het maken van video’s.

 7. 5 juni 2016 / 10:59

  Deze gaat op m’n wishlist! Ik haat het dat ik onderweg nooit kwalitatief mooie foto’s kan nemen en mijn spiegelreflex altijd moet meesleuren naar events. Met zo’n soort camera is dat probleem gelijk opgelost. Ik vind je foto’s echt heel erg mooi geworden!
  Lees het laatste blogbericht van Amy – Favorieten mei 2016My Profile

 8. 5 juni 2016 / 09:57

  Erg mooie foto’s heb je gemaakt. Heel erg veel plezier met je nieuwe camera! Dat je maar veel mooie foto’s en herinneringen mag maken en schieten 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Sas – Life as Sas #10My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.