Canon G7X, mijn nieuwe camera!

canon g7x

Ik ga niet weer het hele verhaal vertellen waarom ik van de Canon 70D naar de Canon G7X ben gegaan, maar tot nu toe heb ik er nog geen minuut spijt van gehad. Nog geen seconde zelfs! Ik heb veel gelezen en en filmpjes bekeken op YouTube en ja, eigenlijk wilde ik de Canon G7X gewoon hebben. Makkelijk mee te nemen, de kwaliteit zag er goed uit voor zowel foto’s als filmpjes en de prijs vind ik ook wel te doen. Ik heb ook al wat foto’s voor artikelen gemaakt me deze camera en ik moet zeggen dat ik echt niet had verwacht dat ik zó tevreden zou zijn over de kwaliteit.

Canon G7X compactcamera

canon g7x
canon g7x
canon g7x
canon g7x
canon g7x

En dit zijn dan alle foto’s van de Canon G7X! Zoals je ziet is het een compactcamera, maar er zijn wel best wel veel functies zelf in te stellen. Zo heeft hij een lichtsterke lens F1.8 en kun je handmatig het diafragma bijvoorbeeld instellen. Dat is iets wat ik wel belangrijk vind! Wat je dus wel hebt met zo’n camera is dat je geen lenzen kunt verwisselen en je het moet doen met de lens die erop zit. Ook heb ik hem alvast maar een beetje gepimpt 😉

Wat ik al zei, ik heb er ook al een aantal foto’s mee gemaakt die in de artikelen heb gebruikt. Wilde namelijk zeker weten of hij bijvoorbeeld met nagellak swatches ook hele mooie foto’s kon maken. Dit kon ik op Google niet echt vinden dus dan ga je dat zelf testen 😉 Zie hieronder het resultaat waar ik echt blij mee ben!

h&m full-on fuchsia
h&m full-on fuchsia
h&m full-on fuchsia
h&m full-on fuchsia

De Canon G7X doet naar mijn idee dus zeker niet onder dan voor een spiegelreflexcamera die ik ook heb. Ik merk dat ik gewoon heel snel deze camera erbij pak omdat hij snel is, niet zo groot en net zo makkelijk de foto’s op mijn laptop kan zetten. Wat ik ook echt een super vette optie vind is de WiFi optie. Je kunt dus met een druk op de knop (en de app op je iPhone) foto’s van je camera zo downloaden op je telefoon. Dit heb ik al vaker gedaan om foto’s te delen op Instagram. Dit gaat prima!

Filmpjes heb ik er nog niet mee opgenomen, maar ik verwacht dat de kwaliteit hier ook goed van zal zijn. Op YouTube heb ik verschillende filmpjes bekeken die zijn opgenomen met deze camera en zien er prima uit. Ook Thomas (gewoonThomas de vriend van Rutger) neemt zijn filmpjes hiermee op. Prima kwaliteit! 🙂

De beste functies vind ik: Wifi, kantelbaar scherm, F1.8 lens, touchscreen en goede kwaliteit foto’s
Wat ik een minpuntje vind is dat de batterij niet super lang mee gaat, vergeleken met mijn spiegelreflex dan. Als je op pad gaat of er mee gaat vloggen zou ik wel aanraden een extra batterij te kopen. Zelf ga ik dit misschien nog doen maar heb ik nu absoluut niet nodig. Je kunt hem trouwens ook opladen met een powerbank! 🙂

Ik kocht deze Canon G7X bij Coolblue voor €479,00! Het is best wel wat geld maar daarentegen is hij klein, compact, makkelijk mee te nemen, heeft goede foto en video kwaliteit én heeft hij Wifi! Voor mij is dit nu een absolute favoriet kan ik je vertellen en ga ik mijn spiegelreflexcamera verkopen. Ik snap nu heel goed waarom deze camera zo geliefd is onder bloggers en vloggers!

Lees ook:
eBay close up filters spiegelreflex camera
Wat gebruik ik voor mijn blog?
Diary 21 februari 2016 (pizza, foute party & youtube)

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook