Online marketing studie van LOI, waarom heb ik dit gedaan?

by Mariska

Vorige week heb ik besloten om me in te schrijven voor een Online Marketing studie bij de LOI . Eigenlijk had ik er nooit erg over nagedacht, maar ik dacht dat het wel een goede stap zou zijn om mezelf bij te scholen. Op dit moment heb ik een baan en ben ik debiteurenbeheerder, maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt in de toekomst. Online marketing heeft me sowieso al wel getrokken sinds ik begonnen ben met mijn blog en aangezien ik geen diploma heb (alleen een VMBO diploma), dacht ik dat het een goede zet zou zijn. Maar waarom een Online Marketing studie? Leek me leuk om er naast de beauty artikelen van laatst wat meer open over te zijn :)

Foto: Shutterstock/Foxy burrow

Ik heb geen diploma

Eerlijk is eerlijk; ik ben niet zo geschoold. Mijn VMBO diploma heb ik gehaald met 2 vingers in mijn neus en ik heb er niks voor hoeven doen. Ik zat op een school waar ik tot de 3e klas bleef en daarna verzocht werd een andere school te zoeken. Niet omdat ik zo’n vervelende etter was maar omdat ik vaker niet op school was dan wel. Spijbelen deed ik zowat dagelijks. Ik koos een andere school waar ik de 3e klas overnieuw deed en ook in de 4e klas examen ging doen. Ook daar spijbelde ik regelmatig, maar toch had ik het voor elkaar gekregen om met alleen maar voldoendes te slagen op het examen. Mijn laagste cijfer was een 6 voor Biologie (nooit begrepen dat dit is gelukt, want ik had letterlijk altijd onvoldoendes) en mijn hoogste cijfer was een 9 voor machineschrijven (blind typen, brieven opmaken, etc.). En dat terwijl ik mijn leerstof niet eens had open geslagen en letterlijk niks had geleerd voor het examen. Ik weet dat ik dus echt wel hoger had kunnen komen als ik wel volledig mijn best had gedaan, maar zo blijft het.

Altijd werk gehad

En toch heb ik, ondanks dat ik alleen een VMBO diploma heb en ook nog eens richting de zorg (waar ik achteraf niets mee heb), heb ik altijd wel een baan gehad. De bijbaantjes zoals bij de Mac Donalds en een krantenwijk maar ook serieuzere banen. Op mijn 19e had ik mijn eerste serieuze baan te pakken waar ik ongeveer 12 jaar heb gewerkt. Zonder enige vorm van vooropleiding geloofde zij in mij en kreeg ik later ook een vast contract. Daar kon ik dus heel veel ervaring op doen en 12 jaar (klanten)service ervaring staat natuurlijk niet slecht op je CV :) Uiteindelijk besloot ik daar weg te gaan in 2016 omdat ik wat anders wilde en geen 40 uur per week meer wilde werken. Op dat moment had ik heel kort en andere baan (2 maanden) en vervolgens ben ik begonnen waar ik nu werk waar ik ook weer een vast contract heb. Ook hier ben ik zonder enige vorm van ervaring in debiteurenbeheer aangenomen omdat ze in mijn geloofden én omdat ik klantcontact op mijn CV heb staan. Maar omdat ik nu nog jong ben (nouja 33 ;) ) wil ik mezelf toch gaan bijscholen. Voor de toekomst en wellicht een andere baan, maar Online Marketing kan ik natuurlijk ook toepassen op mijn blog of als verlengstuk gebruiken. Kennis is nooit verkeerd en ik leer het ook gemakkelijk omdat ik er heel veel interesse in heb.

Online marketing, wat leer je dan?

Gisteren heb ik hoofdstuk 1 helemaal uitgelezen van de  Online Marketing studie van LOI en ben begonnen aan het tweede hoofdstuk. Nu leerde ik wat standaard dingen, zoals het ontstaan van internet, wat SIDN betekent en dat soort dingen. Verderop leer je over verschillende Online Marketing technieken, dus denk daarbij aan affiliate marketing, display advertising, SEO, SEA en dat soort dingen. Het is best een dik boekwerk maar ik vind het nu al enorm interessant. Al merk ik wel dat ik veel al wel weet, maar dat ik door deze studie nét iets meer de diepte in ga en ik ook meer te weten kom. Het is wel een fijn gevoel dat ik op zich al heel wat weet omdat je dan weet dat je op de goede weg bent :) De LOI geeft aan dat je hier ongeveer 9 maanden mee bezig zal zijn. Dat is een gemiddelde, maar ik probeer het sneller af te ronden en op mijn CV te zetten :)

Heb jij weleens een studie gedaan via de LOI?

Lees ook:
Hoe word je gelukkig? Ik spreek vanuit eigen ervaring
Kringloopwinkel vondsten #2
Investeren in je blog? Hier mijn tips!
Mijn week in foto’s #10 (Daim, BECCA, rijbewijs)

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?