Zo kun je ondernemers helpen in de Corona crisis

ondernemers helpen tijdens corona crisis

We leven in een rare tijd waar de Corona crisis alles een beetje begint over te nemen. Buiten het feit dat er veel dingen worden afgelast, verzet of niet meer doorgaan, worden er veel ondernemers geteisterd door deze crisis. Op Instagram zag ik een aantal dingen voorbij gaan over hoe je een ondernemer kunt helpen en steunen in deze tijd. Naast social media wilde ik dit ook op mijn blog delen. Ondernemers helpen in de Corona crisis? Check!

Ondernemers helpen tijdens de Corona crisis

Een blogger kan ook een ondernemer zijn en deze ondernemer (net zoals ik) help je enorm door iets te kopen via een affiliate link. Mocht je iets bij bol.com willen bestellen of ergens anders, kijk dan eens bij een blogger en bestel iets via die link. Jij betaalt niks extra’s maar de blogger krijgt een percentage van de aankoop. Zelf heb ik bijvoorbeeld een shopping page gemaakt met allemaal webwinkels. Daar help je mij dus ook mee :) Op een reclame klikken helpt ook én iets bestellen via een bol.com banner bijvoorbeeld. Kleine dingen die ondernemers kunnen helpen door de Corona crisis.

Bestel iets in een webshop

Heel veel ondernemers bezitten een webshop en er zijn dan ook talloze webshops te vinden op internet. Je kunt iets bestellen in de webshop om die ondernemer te helpen. Natuurlijk iets leuks voor jezelf, maar ook voor iemand anders om die bijvoorbeeld een hart onder de riem te steken. Kijk eens op Etsy, de sieraden webshop van Mira, Endless Weekend shop of kadoshop de Duizendpoot waar ik altijd mijn waxmelts en kaarsen bestel. Er zijn vaak leuke en kleinere webshops die de hulp goed kunnen gebruiken!

Bestel eten bij een plaatselijk café/restaurant

Vergeet niet dat cafés en restaurants allemaal gesloten zijn, maar ze vaak wel aanbieden om eten te bezorgen. Een grote strop voor deze gelegenheden en daarom kun je best eens eten bestellen bij deze mensen. In Volendam is alles op de dijk dicht bijvoorbeeld, maar Café de Dijk heeft de website winkelvandedijk.nl online gezet waarop je eten kunt bestellen. Deze ondernemers help je door de Corona crisis op deze manier. Je betaalt iets meer maar je doet hun een enorm groot plezier. Ik weet zeker dat er bij jou in de buurt ook dit soort initiatieven zijn.

Stuur een extra kaartje, berichtje of belletje

En dan nog even iets heel anders. Om ondernemers te helpen kun je ook extra reclame maken, aanprijzen, kaartje sturen of even bellen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor ondernemers maar kun je ook bij vrienden en familie doen. Zelf merk ik dat ik me sinds vandaag nogal down en neerslachtig voel door het hele Corona gebeuren. Gelukkig kan ik er met mensen over praten (ook over leuke dingen) en dat helpt enorm. Lieve berichtjes op Instagram, een kaartje via de post, een brief, mailtje of appje. Alles helpt!

Ik hoop dat we op deze manieren elkaar en ook de andere ondernemers, klein of groot een hart onder de riem kunnen steken. Want inmiddels is er geen spraken meer van ‘een griepje’, nee, de wereld ligt op zijn kop.

Take care! ♥

Lees ook:
Op zoek naar thuiswerk? Dit zijn je opties (inclusief 18+)
Dit is mijn lievelingseten
Dit kun je doen als je in Volendam bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *