Thuisquarantaine, wat te doen? Simpele, haalbare dingen!

thuisquarantaine wat te doen

Inmiddels zitten er heel veel mensen in thuisquarantaine door het Coronavirus. Dit zal niemand ontgaan zijn en ik kan me voorstellen dat dit heel eenzaam kan voelen als je alleen bent. Zelf werk ik in de zorg dus zal ik door moeten werken totdat dit mogelijk is. Maar wat te doen tijdens je thuisquarantaine? Ik heb een aantal haalbare en simpele tips op een rij. Ik denk dat dit ook wel hele simpele en haalbare tips zijn voor velen van ons. Een gratis proefles , spelletje Monopoly of een schoonmaak?

Thuisquarantaine, wat te doen? Simpele én haalbare tips!

Schoonmaken en opruimen

Mocht je niet weten wat te doen tijdens thuisquarantaine, dan is opruimen en schoonmaken een goed ding. Je hebt immers meer tijd nu je thuis bent, ben (hoop ik) niet aan het rennen en vliegen en zo kun je daar de tijd voor nemen. Zie het gewoon als een lenteschoonmaak en zoek bijvoorbeeld je kleding uit. Of sop je keukenkastjes uit en deel het opnieuw in.

Die ene klus in huis

Er is vast een klus in huis die je tijdens je thuisquarantaine kunt gaan doen. Zelf denk ik eraan om mijn slaapkamer verder af te maken met schilderen. Daar ben ik vorig jaar halverwege mee gestopt. Als je toch bijna niet naar buiten mag of kunt dan is dat een goed idee. Pak een klus aan die er al heel lang ligt. Repareer iets of maak iets af. Zo simpel kan het zijn.

Cursus

Wat je ook kunt doen is beginnen met een (korte) cursus. Tijdens de thuisquarantaine heb je wellicht wat meer tijd om een cursus op te pakken. Online kun je je kennis verreiken op bepaalde manieren, maar LOI heeft ook korte cursussen beschikbaar, wel tegen betaling. Wist je dat je bij de LOI ook gratis proeflessen kunt aanvragen? Ik zou zeggen kijk daar rond en wie weet zie je een leuke cursus of zelfs een opleiding die je wilt gaan doen!

Spelletjes

Tijdens een thuisquarantaine kun je natuurlijk ook spelletjes doen met elkaar. Vaak is dat ook nog eens super gezellig. Je hebt vast wel een spel kaarten in huis, good old Ganzenbord of Mens erger je niet. Ook Monopoly kan natuurlijk niet ontbreken en maakt het misschien net even spannender. Met kaarten heb je natuurlijk heel veel verschillende spelletjes die je kunt doen. Zelf deden we altijd Duizenden (wie kent dat?) en pesten. En zo heb je vast nog meer leuke spelletjes in huis. Probeer niet de Playstation te pakken of de WII, maar gewoon een lekker ouderwets bordspel.

Lees ook:
Achter de (technische) schermen van mijn blog en veranderingen
Mijn week in foto’s #16 (allemaal pakketjes en uit in Volendam)
Action rek voor parfum voor en na foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *