Op zoek naar thuiswerk? Dit zijn je opties (inclusief 18+)

op zoek naar thuiswerk dit zijn je opties

Als je op zoek naar thuiswerk bent dan zijn er verschillende opties. Ik weet nog dat een buurvrouw van ons vroeger ook thuiswerk deed en later mijn moeder ook. De hele huiskamer lag dan vol met spullen. Maar het is helemaal niet gek om thuiswerk te doen, ik bedoel er zijn verschillende situaties waarin dat handig kan zijn. Ik heb een aantal opties voor je op een rij gezet als je op zoek bent naar thuiswerk, dat is wel zo makkelijk.

Allereerst; trap niet in van die advertenties dat je geld moet betalen voor een inschrijving of dat soort dingen. Dat is zo’n misleiding en je kunt je geld beter gebruiken, want je bent niet voor niets op zoek naar (thuis)werk.

Image by Free-Photos from Pixabay

Op zoek naar thuiswerk en de opties

Inpakwerk

Ik weet dat mijn moeder inpakwerk deed thuis net zoals de buurvrouw die ik noemde. Dat waren verschillende dingen van haakjes aan een grote ‘stok’ doen tot haar elastiekjes of haar klemmetjes inpakken. Je verdient er natuurlijk geen monstersalaris mee, maar je kunt wel vanuit je eigen omgeving een zakcentje verdienen. Het werd destijds gebracht en opgehaald ook, dus je hoefde geen vervoer ervoor te hebben. Of er nog steeds inpakwerk als thuiswerk is weet ik niet exact maar het zal ongetwijfeld.

Deel je ervaringen (in een e-book)

Als je op zoek naar thuiswerk bent kun je er ook voor kiezen om bepaalde ervaringen te delen en daarmee andere mensen te helpen. Heb je bijvoorbeeld kennis doordat je een opleiding hebt gedaan of van een beroep van een aantal jaar geleden? Je kunt in fora of op een zelfgemaakte website natuurlijk je ervaringen delen. Hoeft niet perse een blog te zijn die je dagelijks update, maar je kunt er wel op een bepaalde manier geld aan verdienen. Denk hierbij aan lessen die mensen kunnen inkopen via social media (Instagram is populair) schrijf je ervaring in een e-book.

Start je webshop en/of blog

Ik als blogger kan hier natuurlijk niet omheen, haha. Zelf heb ik voor mijn blog mijn bedrijf werd ook gewoon hobbymatig geblogd en verdiende daar zo nu en dan een zakcentje mee. Ik had een fulltime baan dus hoefde er geen salaris uit te halen, maar toch fijn als je wat kunt bijverdienen. En als je wilt weten hoe het zit met de belasting; de bijverdiensten die je hobbymatig verdient geef je op onder het kopje ‘overige inkomsten’ bij je belastingaangifte.

Hoe het met een webshop precies zit weet ik niet, daar heb ik geen ervaring mee. Wel kun je natuurlijk kiezen voor een (kleinschalige) webshop als je bijvoorbeeld zelf kaarten maakt, super goed kan tekenen of ander handwerk doet. Een winkeltje op Etsy open is ook een optie, dat wijst voor zich.

De 18+ opties

Ook zijn er een aantal 18+ opties en die zal ik een beetje omschrijven. Er helemaal openlijk over praten doe ik niet omdat ik niet weet wat je precies moet doen en omdat er wellicht ook mensen meelezen die niet 18+ zijn. Zo worden er bepaalde chatdiensten aangeboden waar jij dan geld krijgt voor krijgt als je berichten verstuurd. Dit kan natuurlijk aardig oplopen als je een laptop hebt en je gewoon thuis kunt werken vanaf de bank. Dit wordt in verschillende genres aangeboden. Ook kun je er nog voor kiezen om wat meer extreem te doen en dan bedoel ik iets met een webcam. Die ga ik niet verder uitlichten en kun je denk ik wel zelf bedenken ;)

Lees ook:
Op zoek naar inspiratie als blogger?
Kringloopwinkel vondsten #2
Bezuinigen op mijn maandelijkse vaste lasten, zo doe ik dat!

Geverifieerd door MonsterInsights