Dit is mijn lievelingseten

mijn lievelingseten

Het leek me leuk eens te schrijven over mijn lievelingseten, aangezien ik vaak foto’s maak van pizza’s betekent het niet dat dit ook echt mijn lievelingseten is, of toch wel? Leuk om daar eens over te schrijven, haha. Kijk je mee? Zo houd ik bijvoorbeeld erg van stamppot en Italiaans eten. Lees mee!

Stamppotten

Wat ik echt heerlijk vind is een stamppot. Normaal eet ik geen gekookte aardappels als ik groente en vlees eet, maar in een stamppot lust ik het wel. Het erge is dat ik het zelf nog nooit heb gemaakt en alleen maar kant en klaar heb gekocht. Misschien moet ik toch maar op zoek gaan naar een lekkere stamppot recept en het dan gewoon lekker zelf proberen. Het meest lekkere stamppot recept dat ik heb gevonden is van Jumbo online. Dat is ongetwijfeld ook lekkerder dan kant en klaar. Mijn meeste favoriete stamppot is andijviestamppot met kaas en spekjes en natuurlijk boerenkool met een lekkere jus en een stuk rookworst. Heerlijk!

Om even bij de groenten te blijven; mijn lievelingsgroenten zijn rode kool, rode bieten en met stipt op nummer 1 staan heerlijke spruitjes. Spruitjes eet ik het liefst met spekjes, satésaus en wat nootmuskaat.

Italiaans eten

Op de tweede plaats staat Italiaans eten. Italiaans is al heel lang mijn lievelingseten en mag je me dus ook absoluut voor wakker maken. Een lekkere pizza gaat er altijd in zoals je vaak voorbij ziet komen in mijn dagboeken, haha. Naast pizza is lasagne enorm favoriet en kan ik ook genieten van een heerlijk klaargemaakte macaroni. De macaroni het liefst met kaas, curry en smac met nog een beetje pesto. Wel een warbol op deze manier maar het is écht goddelijk. Nu ik een oven heb wil ik ook zelf eens proberen lasagne te maken. Het is tenslotte mijn lievelingseten en hoe moeilijk kan het zijn om het te maken? Als je er een fijn recept bij pakt moet het vast lukken denk ik.

Soep, stokbrood en kruidenboter

Hoewel soep voorheen helemaal niet tussen mijn lievelingseten behoorde, ben ik daar de laatste tijd wel op terug gekomen. Ik heb vaak soep in huis omdat het makkelijk klaar te maken is en ook niet heel ongezond is (vaak). Soep alleen vind ik wel vaak wat kaal, dus dan combineer ik het met een stokbrood met kruidenboter. Zo’n kant en klare die je kunt afbakken in de oven en waar het kruidenboter al op zit. Heel soms smeer ik er zelf nog een beetje extra kruidenkaas op voor de smaak. Mijn lievelingssoep is denk ik groentesoep, kippensoep en champignonsoep. Tomatensoep vind ik ook erg lekker, maar voor mijn maag is dat jammer genoeg net te pittig waardoor ik last krijg.

Er zijn nog wel wat maaltijd die ik daarnaast lekker vind, maar niet het lekkerste. Je kunt me ook blij maken met een patatje oorlog, een frikandel speciaal of een lekkere ham kip loempia. En een gekke; een broodje kaassouflé oorlog. Vooral over de laatste heb ik wel wat vragen gekregen, haha. Maar probeer het eens!

Lees ook:
Airfryer recepten: dit zijn mijn favorieten
Wortel courgettesoep, een veganistisch lunchrecept
Lekkere recepten: Gezonde Courgette Zoete Aardappel Soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *