Een nieuw kapsel, weg met die droge punten

Vorig jaar had ik permanent in mijn haar en mijn haar was nu echt helemaal droog en dood aan de onderkant. En omdat ook mijn kleur eruit was gegaan besloot ik het te verven. Zelf. Met een pakje verf van de drogist. Aangezien ik het weer wat donkerder bruin wilde hebben, kocht ik dus een beetje chocolade bruin. Niet heel donker, maar wel wat donkerder met een rode ondertoon. Ik ging heel dapper mijn haren verven en tot mijn schrik… was het aan de onderkant gewoon zwart! ZWART! Dat kwam natuurlijk door het hele droge gedeelte. Niet echt heel fantastisch. Mijn zusje wilde naar de kapper en ik besloot om maar mee te gaan. Hup, in de kappersstoel.

Nieuw kapsel, maar wat wil je dan?

Dat wist ik dus niet precies. Eigenlijk wil ik op zich wel lang haar, maar omdat het vrij fijn en dun is, is dat ook weer niet alles. Wat ik wel zeker wist is dat die dode punten eraf gehaald moesten worden. Als ik er voor koos om al het droge eraf te laten knippen, dan was het tot ver boven mijn schouders en dat ging me toch wel te ver. Nu valt het net over mijn schouders. Ze zijn in ieder geval als allereerst begonnen met een soort cocktail (zo noemden ze dat), om de kleur te neutraliseren zodat alles één kleur was. Dat was gelukt. Daarna ging de schaar erin.
Ik zat zelfs nog eventjes te twijfelen om een schuine pony te laten knippen om het een heel ander gezicht te geven. Dit heb ik nu wel, maar is niet echt een pony, zeg maar. Meer een soort schuine lok. Ik kan nu mijn schuine lok gewoon meenemen in een staart en het helemaal naar achteren doen in plaats van dat de pony voor mijn ogen hangt 🙂

Heerlijkheid zo in de kappersstoel!

Je ziet van alles daar in zo’n kapsalon, stoelen, wasunit, krukjes en dat is allemaal te koop bij Els Sells kapsalonmeubilair. Ik vind het persoonlijk heerlijk om zo in een stoel te hangen waarbij de kapper je haren wast, er een lekkere crème in doet en weer uitspoelt. Zo genieten vind ik dat. Ik vind het gewoon echt heel fijn als iemand door mijn haren gaat, het knipt, kamt en ga zo maar door. Daar ben ik vast niet de enige in, toch? 🙂 Eerder ging ik trouwens niet zo snel naar de kapper. Verven en dode puntjes knippen deden mijn nicht of mijn zusje. Denk dat ik toch maar vaker naar de kapper ga 🙂

Lees ook:
Voor het eerst in mijn leven vliegen naar … Ibiza
Bikini’s en badpakken in plus size
Waarom ik ooit mijn rijbewijs kwijtraakte
De eerste keer vliegen; mijn ervaring

Hebben jullie wel eens een grote verandering gedaan en een nieuw kapsel aangemeten?

7 Reacties

 1. 8 maart 2017 / 12:41

  Staat je goed!
  Ik doe eigenlijk elke keer wel iets ander bij de kapper, vroeger extreme kapsels gehad met extreme kleuren, laatste jaren ben ik wat “saaier”

 2. 7 maart 2017 / 22:35

  Je nieuwe hairdo staat je goed. Ik vind de kleur ook erg mooi. Ik houd zelf ook van warme tinten. Ik heb mijn haren 1x geprobeerd te verven, maar dat was echt een ramp. Ik heb daar ook gewoon het geduld niet voor dus ik laat het nu om de zoveel weken door mijn stiefzusje doen die kapster is dan kan ik er tenminste van op aan dat mijn haar goed zit na afloop en ik niet hele stukken haar gemist heb 😉

 3. Britt
  7 maart 2017 / 19:46

  Wauw, prachtig zo’n kapsel! Die kleur is heel mooi, maar ook lekker kort zo, heel mooi!

 4. Manon
  7 maart 2017 / 17:04

  Ik ga zelf veel te weinig naar de kapper . Ik zal nu ook wel dode punten hebben.
  Dit staat je erg goed!

 5. 7 maart 2017 / 16:36

  Ik vind het heel mooi geworden! Ik moet dríngend naar de kapper… Ik heb sluik haar tot op m’n kont, maar vind kappersbezoeken zo eng. Ben altijd bang dat ze me kaal gaan knippen, haha! In ieder geval, mijn punten zijn behoorlijk dood en moeten eraf. Gauw maar eens een afspraak bij de De Natuurkapper maken; de eerste keer daar, spannend!
  Lees het laatste blogbericht van Jessica J. – My scentful life #44 • Buikgriep can’t hold me down – of toch?!My Profile

 6. 7 maart 2017 / 16:33

  Staat je erg goed meid, ik hou het thuis zelf altijd bij (de puntjes haha scheelt mij weer kosten en het groeit sneller)

 7. Melanie
  7 maart 2017 / 13:18

  Staat je erg goed!! Zowel de kleur als het kapsel vind ik erg mooi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.