Een nieuw kapsel, weg met die droge punten

Vorig jaar had ik permanent in mijn haar en mijn haar was nu echt helemaal droog en dood aan de onderkant. En omdat ook mijn kleur eruit was gegaan besloot ik het te verven. Zelf. Met een pakje verf van de drogist. Aangezien ik het weer wat donkerder bruin wilde hebben, kocht ik dus een beetje chocolade bruin. Niet heel donker, maar wel wat donkerder met een rode ondertoon. Ik ging heel dapper mijn haren verven en tot mijn schrik… was het aan de onderkant gewoon zwart! ZWART! Dat kwam natuurlijk door het hele droge gedeelte. Niet echt heel fantastisch. Mijn zusje wilde naar de kapper en ik besloot om maar mee te gaan. Hup, in de kappersstoel.

Nieuw kapsel, maar wat wil je dan?

Dat wist ik dus niet precies. Eigenlijk wil ik op zich wel lang haar, maar omdat het vrij fijn en dun is, is dat ook weer niet alles. Wat ik wel zeker wist is dat die dode punten eraf gehaald moesten worden. Als ik er voor koos om al het droge eraf te laten knippen, dan was het tot ver boven mijn schouders en dat ging me toch wel te ver. Nu valt het net over mijn schouders. Ze zijn in ieder geval als allereerst begonnen met een soort cocktail (zo noemden ze dat), om de kleur te neutraliseren zodat alles één kleur was. Dat was gelukt. Daarna ging de schaar erin.
Ik zat zelfs nog eventjes te twijfelen om een schuine pony te laten knippen om het een heel ander gezicht te geven. Dit heb ik nu wel, maar is niet echt een pony, zeg maar. Meer een soort schuine lok. Ik kan nu mijn schuine lok gewoon meenemen in een staart en het helemaal naar achteren doen in plaats van dat de pony voor mijn ogen hangt 🙂

Heerlijkheid zo in de kappersstoel!

Je ziet van alles daar in zo’n kapsalon, stoelen, wasunit, krukjes en dat is allemaal te koop bij Els Sells kapsalonmeubilair. Ik vind het persoonlijk heerlijk om zo in een stoel te hangen waarbij de kapper je haren wast, er een lekkere crème in doet en weer uitspoelt. Zo genieten vind ik dat. Ik vind het gewoon echt heel fijn als iemand door mijn haren gaat, het knipt, kamt en ga zo maar door. Daar ben ik vast niet de enige in, toch? 🙂 Eerder ging ik trouwens niet zo snel naar de kapper. Verven en dode puntjes knippen deden mijn nicht of mijn zusje. Denk dat ik toch maar vaker naar de kapper ga 🙂 Blij met mijn nieuwe kapsel!

Lees ook:
Voor het eerst in mijn leven vliegen naar … Ibiza
Bikini’s en badpakken in plus size
Waarom ik ooit mijn rijbewijs kwijtraakte
De eerste keer vliegen; mijn ervaring

Hebben jullie wel eens een grote verandering gedaan en een nieuw kapsel aangemeten?
Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook