Verhuisdrang, inrichting, blogkamer, ik wil het NU!

verhuizen

Verhuisdrang. Elke maandag om 17:00 is het weer zover. Dan adverteert onze gemeente (en gemeentes om onze woonplaats heen) samen weer een aantal woningen die in de verhuur komen. Elke dag ga ik dus tussen 17:00 en 18:00 direct naar de website van onze gemeente toe om te kijken of er woningen beschikbaar komen waar ik mezelf wel in zie wonen. Zelf woon ik in een dorp (Avenhorn, kennen jullie dat? Leuk om mensen uit de buurt te kennen :) ) en eigenlijk wilde ik daar blijven. Gewoon de vertrouwde buurt of het dorp dat er direct aan vast ligt. Ik werk immers ook in het dorp. Toch heb ik besloten mijn zoektocht uit te breiden naar dorpen om Avenhorn heen. Mijn verhuisdrang neemt alleen maar toe! Het liefst heb ik een huis met een slaapkamer extra waarbij ik een blogkamer kan maken. Gewoon een kamertje met mijn bureau, waar ik een foto plek kan maken en mijn spullen NIET hoef op te ruimen. Lees; rommel. :)

Foto: Shutterstock

Verhuisdrang

Waar moet je op letten?

De verhuischecklist is een hele handige tool die je kunt gebruiken voor je gaat verhuizen. Er komt namelijk heel veel bij kijken als je besluit te gaan verhuizen. Wat ik uit ervaring kan vertellen is dat het handig is om naar je verzekeringen te kijken, maar ook je post bijvoorbeeld. Blijft er iemand anders wonen op het adres dat jij verlaat die jouw post en pakketjes kan aannemen? Of komen er totaal nieuwe mensen? Je kunt bij het postkantoor een doorstuur service (tegen betaling) aanvragen voor een bepaalde periode. Heb ik eens gedaan en is geweldig! Ook is het handig om wat geld achter de hand te hebben. Sowieso als je een huis gaat huren moet je extra sleutelgeld als borg betalen of een maand extra huur. Dit moet je direct voldoen, anders mag je het huis niet in. Just saying ;)

Hoe ga je verhuizen? Heb je zelf een rijbewijs en een grote auto of kun je een grote auto lenen? Doen! Of natuurlijk nog mooier is een chauffeur die de grote auto voor je rijdt en jij er naast kunt zitten. Ook kun je kiezen voor een verhuisservice, klik hier. Op die manier hoef je geen mensen te regelen die helpen met tillen en verhuizen én voor de bus of grote auto wordt ook gezorgd. Je betaalt er dan wel voor, maar hé, het wordt voor je gedaan!

Lees ook:
Het leed dat een sociale huurwoning zoeken heet
Onze vader is dement, hoe gaan we hier mee om?
3 meest simpele tips om geld te besparen
Lucky List #14 (Kelly Family in Westfalenhalle Dortmund!)

Zou jij een blogkamer voor jezelf willen hebben als je op jezelf gaat wonen?
Geverifieerd door MonsterInsights