Mijn nieuwe appartement

by Mariska

Zo, jullie hebben inmiddels vast wel meegekregen dat ik verhuisd ben naar een nieuw appartement. Ook wisten jullie vast en zeker dat ik eerder met mijn broertje samenwoonde voor een aantal jaren. Ging prima, hij was veel weg en ik had veel tijd en ruimte voor mezelf. Ongeveer een maand geleden ging de relatie van mijn zusje uit en zij kwam er ook bij. Natuurlijk was dat heel gezellig, maar ik merkte dat het voor mij toch wel een ding was. Ik merkte erg dat ik minder tijd en ruimte voor mezelf had en dat heeft me doen besluiten om naar een plekje voor mezelf te kijken. Voor mij en mijn lieftallige kleine katertje. Vorige week plaatste ik een oproep op Facebook en er werd iemand getagged onder mijn bericht. Voor ik het wist had ik een telefoonnummer en een afspraak gemaakt om het appartement te bekijken. Zaterdag 12:00 was het zo ver..

En toen ging het heel snel

Samen met Kleo was ik er en degene die het appartement verhuurd ook. Ik had wel foto’s gezien, maar in het echt ziet het er toch altijd anders uit, dus ik was heel erg benieuwd.  Wat het toeval was is dat iemand die ik al heel lang ken er ook al een aantal jaar in had gewoond. Ik spreek hem niet vaak, maar het is toch wel heel erg toevallig. Goed, we liepen door het appartement heen en ik was eigenlijk direct enthousiast. We hebben wat gepraat en ik kreeg direct de sleutels! Zo snel! Dus gelijk zijn we heen en weer gereden om spullen te halen.

Hoewel ik altijd zei dat ik een 3-kamer woning wilde (met dus een extra kamer om te bloggen) ben ik hier op terug te komen. Dit appartement heeft namelijk 2 kamers. Een hele ruime slaapkamer en een keuken en huiskamer in 1. De huiskamer is ook ruim genoeg en daar heb ik nu mijn bureau neergezet, mooi voor het raam. Prachtige plekje is het en dat kun je wel een beetje zien op de foto. Waarom heb ik dan nog een 2e kamer nodig voor het bloggen? Eigenlijk niet, dus ik ben er op terug gekomen. Dit kan prima zo en zo zit ik ook nog gezelliger als ik aan het bloggen ben :)

De buurt is wel even anders

Dat is wel even een ding. Ik ben geboren en getogen in een dorp en heb maar 1 keer eerder in de stad gewoond. Purmerend was dat. Dat vond ik al wennen, want ik woonde op de Koemarkt, een bekend plein met kroegen. Nu woon ik zomaar in Hoorn. Hoewel het een prachtige locatie is (lees; 3 min van de winkels en supermarkt, 10 min bij mijn moeder en 500 meter bij Kleo vandaan), moet ik wel erg wennen aan de buurt. Het is niet dat ik direct een camera op zou hangen om de boel in de gaten te houden, maar aan elk geluidje en dingetje op straat moet je wel wennen. Uit ervaring weet ik ook dat er nog soms best een verschil is tussen mensen uit de stad en mensen uit een dorp en dat bedoel ik zeker niet beledigend. De verstandhouding is vaak gewoon iets anders. Anyway, het zal vast goed komen en ik denk dat het helpt dat er 2 hele goede bekenden bij me in de buurt wonen.

Lees ook:
On my mind: ik wil verhuizen
Het inpakken kan beginnen, ik heb een huis!
Mijn Ikea bureau met Hemnes opbouw van Ikea
Tv kijken in mijn kantoor, zó doe ik dat!

Ik beloof dat ik snel met meer foto’s kom, maar eerst moet ik alles even naar mijn eigen smaak inrichten en mijn draai vinden.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?