Mijn laatste gastblog artikel – Mooie foto’s van verlaten panden

Verlaten panden

Vandaag zal hier mijn laatste gastblog artikel zijn. Ik denk dat de meeste van jullie het al wel weten, maar de reden hiervan is dat ik zwanger ben en de komende tijd bijna niet meer ga fotograferen :) . Ontzettend mooi nieuws natuurlijk, maar dat betekent wel dat ik geen gastblog artikelen meer zal schrijven voor Mariska. Vandaag wil ik met jullie nog wel een aantal prachtige foto’s van verlaten panden delen als afsluiter. Toch één van de grootste hobby’s die ik kende, urbex fotografie.

Mooie foto’s van verlaten panden

Bovenstaande twee foto’s zijn van een verlaten militair ziekenhuis ergens in Duitsland. Hier stonden nog een aantal stoelen en tafels waar dan de militairen werden behandeld. Ook hingen hier nog operatielampen, echter hebben ze deze weggehaald voordat wij hier waren. Echt jammer! Maar de foto’s zijn wel erg mooi geworden, wat een bijzondere plek was dit.

8481604399 a268fc3573 h d
8489107159 d274e84d55 h d

Bovenstaande twee foto’s zijn van een verlaten waterpompstation ergens in Duitsland. We waren hier met een een aantal man en een persoon moest enorm veel klimmen om binnen te komen en ons binnen te laten via de deur haha. De geur hier was echt pfff….verschrikkelijk haha. Maar wel een prachtige locatie!

Ik hou enorm van plekken waarvan je zeer goed kan zien dat het al een hele tijd verlaten is. Zoals hierboven, de spinnenwebben hangen aan het raam, geweldig om te zien!

Scholen zijn echt enorm bijzonder als ze verlaten zijn. Bovenstaande foto is van een universiteit ergens in België. Je ziet hier het lab waar leerlingen hun lessen kregen. Hier stonden ook nog potten en flesjes met inhoud, echt bijzonder!


image169 e1443274573964
urbex fotografie

Bovenstaande twee foto’s zijn voor mij best bijzonder. Het is een prachtige verlaten theater waar Stromae een aantal jaar later ook zijn videoclip heeft opgenomen. Het filmpje hiervan heb ik hieronder neergezet, je zal herkenbare dingen zien in het filmpje.


Fireplace in living room e1425235263240
urbex fotografie
Living room1 e1425235881234
urbex fotografie

En ook deze locatie is zeer bijzonder voor mij. Hier stonden namelijk ontzettend veel zeeeer dure spullen binnen. We zagen later dat deze spullen voor de veilig waren. Het was al een behoorlijke tijd verlaten en het duurde ook enorm lang voordat de spullen daadwerkelijk geveild zijn. Ik voel me enorm rijk toen ik hier binnen liep haha.

CoolingTower

Een verlaten plek wat je niet vaak tegenkomt, is een verlaten koeltoren. Wow, wat zijn die dingen enorm groot van binnen zeg. Bij bovenstaande foto’s hadden we ook prachtig mooi licht, waardoor het wel van goud leek. Zeer bijzonder om te zien.

Dit zijn de bijzondere en mooie foto’s van verlaten panden die ik nog graag met jullie wilde delen. Ik blijf deze foto’s echt mooi vinden en de plekken en herinneringen zijn zeer bijzonder.

Natuurlijk hoop ik dat ik ooit nog verder ga met het fotograferen van verlaten panden, maar voorlopig zit dat er nog even niet in.

Ik wil jullie graag bedanken voor alle leuke en lieve reacties op mijn artikelen. Ook wil ik graag Mariska enorm bedanken dat ik op haar blog artikelen mocht schrijven. Echt super lief, bedankt Mariska!

Lees ook:
Verlaten fabrieken
Verlaten kerken, kapelletjes en kloosters
Lightpainting met staalwol

Heel veel liefs,

Astrid