Verlaten fabrieken

Verlaten fabrieken

Mijn man en ik hebben al vele verlaten panden bezocht, waaronder ook verschillende soorten fabrieken. Fabrieken waar je zeer lang kunt ronddwalen door gangen, grote hallen en door kamers waar allerlei apparatuur nog staat en aan het vergaan is. Vandaag laat ik jullie foto’s van verschillende verlaten fabrieken zien.


PSL4826
PSL4823
PSL4816

Bovenstaande foto’s zijn van een verlaten papierfabriek. Een prachtige locatie waar nog veel te zien was. Veel daken waren al ingestort, waardoor het leek alsof het op sommige plekken binnen regende. Je ziet ook aan de muren hoe vochtig het wel niet is binnen. Vooral de eerste foto vind ik echt super. We hebben nog eens een foto gezien van vroeger hoe het eruit zag toen hier nog gewerkt werd. En ik zag dat het nog precies hetzelfde eruit ziet als vroeger, het bureautje, de stoel, de typemachine, alleen ja…nu veel troep en veel aan het vergaan haha. Wat ik echt mooi vind van deze locatie is ook dat er nog allerlei machines hier staan en op sommige plekken hadden we ook echt ontzettend mooi licht, waardoor de kamers wel van goud leken.


DSC 0773 bewerkt
"Control
DSC 0794 bewerkt

Een andere papierfabriek, ook deze locatie is zeer bijzonder en mooi om te zien. Prachtige kleuren en er was nog veel te zien. De control room (controle kamer) was ook echt mooi en bijzonder om te zien. Vaak is deze al helemaal gesloopt of gestript door koperdieven, maar dat viel hier op zich nog wel mee. Echt een gave locatie!


8478799514 d9666abc01 c

Bovenstaande foto is van een verlaten kalkfabriek. Zien jullie ook een gezichtje hierin? En waar lijkt het op :) ? Dit was ook een leuke, maar ook een kleine locatie. We waren na afloop wel helemaal wit haha.


Potten

Bovenstaande foto’s zijn van een verlaten staalfabriek. Een gedeelte van deze fabriek was nog in gebruik, het andere gedeelte was helemaal verlaten. Zeer bijzonder en enorm grote fabriek waar nog veel te zien was. Je kan op bovenstaande foto’s goed zien hoe groot die potten wel niet zijn. Ook was hier bewaking en continu een alarm dat afging, dat was echt apart, maar we zijn niet gepakt haha.

En bovenstaande foto’s zijn van een verlaten koekjesfabriek. Best een leuke en zeer grote locatie, hier en daar stonden nog een aantal machines, maar verder was het vooral erg leeg.

We hebben nog veel meer verlaten fabrieken op onze lijst staan om te gaan fotograferen. Vooral in het buitenland kom je veel verlaten fabrieken tegen. Hier in Nederland worden ze al gauw afgebroken of herbestemd.

Lees ook:
Fotografie artikelen door Astrid – Verlaten panden
Ibiza, Loreley, Antwerpen en Rotterdam bezoeken
6 Dingen die je niet moet doen als beginnende blogger

Welke foto of fabriek vind jij het mooist?

Geverifieerd door MonsterInsights