Verlaten kerken, kapelletjes en kloosters

Verlaten kerk

Één van de dingen die ik graag fotografeer, zijn verlaten kerken, kapelletjes en kloosters. Als eerste wil ik even zeggen dat ik totaal niet gelovig ben, maar ik vind verlaten kerken, kapelletjes en kloosters zeer mooi om te zien. De architectuur en interieur, maar ook de sfeer die er hangt, de vergane glorie en de geschiedenis zijn voor mij de dingen waarom ik graag deze verlaten panden fotografeer. Vandaag laat ik jullie een aantal foto’s zien van deze prachtige verlaten panden.

Lees ook: Avondfotografie

Verlaten kerken, kapelletjes en kloosters

Bovenstaande twee foto’s zijn gemaakt in een verlaten kerk. Bijzonder om te zien, met veel stippen en strepen. Orgels/piano’s in verlaten kerken vind ik ook ontzettend mooi om te zien!

image642

Bovenstaande is een verlaten kerk, hierbij zit een rusthuis aan vast. Het is een klein kerkje, maar wel heerlijk vergaan. Het glas in lood zit er nog in, maar het verf is behoorlijk aan het afbladderen. Ontzettend mooi en bijzonder om te zien!

verlaten klooster

Bovenstaande is een voormalige klooster, met ontzettend veel kleur. In de kerk was er niet veel vergane glorie (wel veel stof ;) ), maar de kleuren maken het wel zeer bijzonder om te zien.

8217434299 39850f908e h d
verlaten klooster

Bovenstaande twee foto’s zijn ook van een verlaten klooster. Inmiddels is deze al helemaal gerenoveerd, wat ook zeer goed is, want ik vind het zo zonde altijd van verlaten panden. Wel ontzettend mooi om te zien hoe vergaan het hier is!

verlaten klooster

Bovenstaande foto vind ik ook echt super mooi. Dit is van een kapel in een verlaten klooster. De lijnen die erin zitten, het licht, het altaar….prachtig om te zien! Je ziet echt goed dat het verlaten is en dat het aan het vergaan is.

Had ik al gezegd dat ik vergane glorie en van afbladderende verf hou? ;)

verlaten pastorie

Bovenstaande foto is gemaakt in een verlaten pastorie met een kapelletje. De kruis die er ooit hing is weggehaald, maar je ziet nog goed waar het heeft gehangen. We hadden hier ook mooi licht, zodat je de kleuren van het glas in lood mooi op de muren kreeg te zien. En de spinnenwebben hangen ook langs de ramen, wat het verlatenheid en vergane glorie goed naar voren brengt.

En als laatste een verlaten kapel ergens in Polen, één van mijn favoriete plekken. Geweldig om hier te zijn. Veel is ingestort, zoals de verdiepingen maar ook gedeelten van het plafond. Je moest ook echt goed op letten waar je liep. Maar wat een prachtig pand! Hier worden trouwens ook trouwfoto’s gemaakt :) . Toch bijzonder of niet?

Welke foto vind jij het mooist? En weet jij een kerk die prachtige architectuur of interieur heeft?