Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

Verlaten kerken, kapelletjes en kloosters

Verlaten kerk

Één van de dingen die ik graag fotografeer, zijn verlaten kerken, kapelletjes en kloosters. Als eerste wil ik even zeggen dat ik totaal niet gelovig ben, maar ik vind verlaten kerken, kapelletjes en kloosters zeer mooi om te zien. De architectuur en interieur, maar ook de sfeer die er hangt, de vergane glorie en de geschiedenis zijn voor mij de dingen waarom ik graag deze verlaten panden fotografeer. Vandaag laat ik jullie een aantal foto’s zien van deze prachtige verlaten panden.

Lees ook: Avondfotografie

Verlaten kerken, kapelletjes en kloosters

Bovenstaande twee foto’s zijn gemaakt in een verlaten kerk. Bijzonder om te zien, met veel stippen en strepen. Orgels/piano’s in verlaten kerken vind ik ook ontzettend mooi om te zien!

Bovenstaande is een verlaten kerk, hierbij zit een rusthuis aan vast. Het is een klein kerkje, maar wel heerlijk vergaan. Het glas in lood zit er nog in, maar het verf is behoorlijk aan het afbladderen. Ontzettend mooi en bijzonder om te zien!

verlaten klooster

Bovenstaande is een voormalige klooster, met ontzettend veel kleur. In de kerk was er niet veel vergane glorie (wel veel stof 😉 ), maar de kleuren maken het wel zeer bijzonder om te zien.


verlaten klooster

Bovenstaande twee foto’s zijn ook van een verlaten klooster. Inmiddels is deze al helemaal gerenoveerd, wat ook zeer goed is, want ik vind het zo zonde altijd van verlaten panden. Wel ontzettend mooi om te zien hoe vergaan het hier is!

verlaten klooster

Bovenstaande foto vind ik ook echt super mooi. Dit is van een kapel in een verlaten klooster. De lijnen die erin zitten, het licht, het altaar….prachtig om te zien! Je ziet echt goed dat het verlaten is en dat het aan het vergaan is.

Had ik al gezegd dat ik vergane glorie en van afbladderende verf hou? 😉

verlaten pastorie

Bovenstaande foto is gemaakt in een verlaten pastorie met een kapelletje. De kruis die er ooit hing is weggehaald, maar je ziet nog goed waar het heeft gehangen. We hadden hier ook mooi licht, zodat je de kleuren van het glas in lood mooi op de muren kreeg te zien. En de spinnenwebben hangen ook langs de ramen, wat het verlatenheid en vergane glorie goed naar voren brengt.

En als laatste een verlaten kapel ergens in Polen, één van mijn favoriete plekken. Geweldig om hier te zijn. Veel is ingestort, zoals de verdiepingen maar ook gedeelten van het plafond. Je moest ook echt goed op letten waar je liep. Maar wat een prachtig pand! Hier worden trouwens ook trouwfoto’s gemaakt 🙂 . Toch bijzonder of niet?

Welke foto vind jij het mooist? En weet jij een kerk die prachtige architectuur of interieur heeft?
deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. Evelien
  28 januari 2016 / 12:49

  Aah wauw wat een prachtige foto’s zeg! Zo’n mooie en serene sfeer als daar hangt, dat is nog een hele kunst om die over te laten komen op de foto. Maar dat is je gelukt!
  Lees het laatste blogbericht van Evelien – Review: Sleek Sunrise en Pomegranate blushesMy Profile

 2. 28 januari 2016 / 05:49

  Die laatste foto is echt prachtig!
  Door die gaten in het plafond komt het licht zo mooi naar binnen. En dat zal in de loop van de dag veranderen, denk ik.
  Ik zeg weer: Wauw!
  Lees het laatste blogbericht van Babs – OPI- New Orleans CollectionMy Profile

 3. Mariska
  Auteur
  27 januari 2016 / 18:57

  Vind de foto’s echt weer super mooi! 🙂

 4. Annette
  27 januari 2016 / 15:23

  Wat een prachtige foto’s weer

 5. de DIY Diva
  27 januari 2016 / 14:03

  Prachtige foto’s, waarin de sfeer “gevangen” is. Vooral die ene die als featured foto in Bloglovin staat is mooi, door het lichtschijnsel!

 6. 27 januari 2016 / 07:26

  Wauw, wat ontzettend tof om te zien! Je foto’s zijn prachtig, en deze locaties… Adembenemend, echt. Mij lijkt het ook echt geweldig om een dagje door bijvoorbeeld die laatste kerk in Polen te mogen lopen, en eindeloos op het knopje van mijn camera te mogen klikken 🙂 Wat me wel lastig lijkt is: hoe kom je erachter waar dit soort kerken staan?