Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

Mijn Instagram foto’s bewerken doe ik op deze makkelijke manier

instagram foto's bewerken vsco

Instagram foto’s bewerken is een enorm hot item en ook ik doe dit op mijn manier. Nu heb ik een hele mooie telefoon die hele goede foto’s maakt. Je hebt om Instagram foto’s te bewerken echt geen hele dure grote camera nodig. Een OnePlus 8 Pro is een goede keuze omdat deze maar liefst 4 camera’s bevat waarvan de hoofdcamera 48 pixels is. Nog een leuk feitje is dat deze telefoon als eerste 5G ondersteunt. Hij komt 29 mei uit, dus ik zou deze telefoon zeker checken als je mag kiezen voor een nieuwe telefoon! Kijk mee hoe ik mijn Instagram foto’s het liefste bewerk.

Instagram foto’s bewerken doe ik zo!

vsco recipe hb1 filter

Al lang geleden postte ik een artikel over hoe ik mijn Instagram foto’s bewerkte met VSCO en deelde ook mijn VSCO recipe. En aangezien dat alweer even geleden is heb ik ondertussen een andere telefoon én een nieuwe manier om mijn Instagram foto’s te bewerken voor ze online gaan. Lees maar mee hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk.

Adobe Lightroom

Het allereerste wat ik doe is eigenlijk altijd met mijn telefoon een foto maken waarvan ik wil en die upload ik vervolgens in de Adobe Lightroom app die ik op mijn telefoon heb. In Adobe Lightroom gebruik ik een preset, dus een voorinstelling die ik gedownload heb dat een bepaald effect over mijn foto’s geeft. Dit vind ik zelf het fijnste bij het bewerken van Instagram foto’s, omdat dan alles een beetje hetzelfde is in mijn feed. Het zijn niet exact dezelfde foto’s maar ik vlak de kleuren altijd net iets af waardoor het wat ‘vager’ van kleur wordt. Dat vind ik persoonlijk altijd net wat mooier staan.

Voor Adobe Lightroom heb je wel een abonnement nodig en die heb ik dan ook, samen met Photoshop die ik voor mijn foto’s gebruik die ik op mijn blog plaats.

Een mooie preset uitzoeken voor je Instagram foto’s

Smaken verschillen natuurlijk en de een wil helemaal geen voorinstelling gebruiken en de andere zweert erbij. Ik ben iemand die bij de laatste categorie hoort. En je mag best weten dat ik tientallen presets heb geprobeerd voor ik uiteindelijk terecht ben gekomen bij degene die ik nu gebruik. Maar ook die preset heb ik dan weer iets aangepast naar mijn eigen smaak en een aantal varianten van gemaakt. Bijvoorbeeld iets minder licht, een die iets lichter is of juist minder of meer kleur heeft. Zo kun je kijken welke het beste past bij een bepaalde foto, maar behoudt het wel hetzelfde effect. Dit kun je natuurlijk ook gewoon steeds handmatig aanpassen, net wat je wilt.

Je hebt geen dure camera nodig

Het is natuurlijk wat je eigen voorkeur is, maar je hebt voor Instagram echt geen hele dure spiegelreflex camera nodig. De meeste mobiele telefoons van tegenwoordig hebben super goede camera’s waarmee je prima mee aan de slag kunt gaan. De foto’s zijn scherp genoeg en van een goed groot formaat zodat de kwaliteit goed is. Je kunt afwisselen door bijvoorbeeld een normale foto, maar ook is bij een portret de portret stand heel erg mooi. Er ligt dan focus op het gezicht (of lichaam) en de achtergrond is wazig. Dit kun je natuurlijk ook met producten doen voor het mooie effect.

Foto’s voor Instagram bewerken, hoe doe jij dat?

Lees ook:
Prikkels verminderen door je mobiele telefoon, zo doe je dat
Waarom ik voor de iPhone 11 pro ben gevallen
Panasonic Lumix TZ80 met 30x zoom test foto’s

deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. 15 mei 2020 / 11:38

  Ik heb zolang gestruggled met een ”preset” filter en nu eindelijk heb ik er een gevonden waar ik tevreden over ben.

 2. 14 mei 2020 / 21:59

  Goede tips!! Ik gebruik zelf VSCO voor bewerken van foto’s. Is toch wel heel fijn als alles een beetje één geheel is.

  • Mariska
   Auteur
   14 mei 2020 / 22:14

   Ja vind ik ook mooier, gebruik nu zelf ook een beetje dezelfde setting steeds in mijn feed en ben tevreden 🙂 Vsco heb ik ook een tijd gebruikt!