Opfleuren van je tuin met tuintafel in tijden van corona

tuintafel voor in de tuin

Het is natuurlijk best wel eens even moeilijk in deze tijden van corona. Je moet verplicht veel thuis blijven en je mag bijna geen contact meer met anderen. Wat wel kan is de tijd gebruiken voor allerlei dingen waar je anders geen tijd voor zou hebben gehad. Deze coronacrisis hoeft geen beletsel te zijn om bijvoorbeeld je tuin op te fleuren met bijvoorbeeld een nieuwe tuintafel.

Trek je tuinhandschoenen aan en ga aan de slag! Begin met het gazon, dat kun je lekker gaan maaien en schoon harken. Onkruid wieden, er staat genoeg door je hele tuin. Schoffelen en snoeien en knippen, ga je gang, er is genoeg te doen. Je kunt tegelijkertijd even goed kijken of je misschien geen tuin tafels bestellen moet.

Buiten aan je tuintafel

Het is heerlijk buiten. Neem je laptop op schoot en laat je online inspireren door allerlei afbeeldingen van tuinen te bekijken. Engelse tuinen of tuinen langs de Middellandse Zee zijn zeer de moeite waard om te gaan bekijken. Je hoeft er niet voor op reis, gewoon lekker wegdromen bij de foto’s is ook al hartstikke leuk! Tuinen uit Marokko met veel leuke lampjes en prachtige kleuren zoals okergeel en turkoois. Bistrotafels met mozaïek en sierlijke metalen tuinstoeltjes passen daar perfect bij.

Zitten

Zie je jezelf al zitten aan die heerlijke dining tuintafel? Helemaal vol met Engelse scones en een complete high tea. Je vriendinnen zullen zich verbazen over wat je nu weer allemaal hebt klaargespeeld. Je kunt ook verschillende afdelingen maken in je tuin. Een Mediterrane plak, een Franse afdeling en een Engelse tuin. Bijpassende tuin tafels en stoelen en zo heb je voor elke mood een aparte omgeving. Je bent niet meer naar binnen te lokken en je leeft vrij als een vogel in je eigen ontworpen tuin. Een tuin waarin jij je helemaal thuis voelt. Een tuin waarin je straks al je vrienden en vriendinnen weer kunt ontvangen als straks die nare coronatijd weer voorbij is. Waar je weer van die fijne filosofische gesprekken met je partner kunt voeren en waar je tot laat in de avond kunt genieten met een glaasje wijn of een kopje kruidenthee. Geniet!

Heb jij al een mooie tuintafel in je tuin?

Lees ook:
Dingen die je blij maken, zeker nu je thuis blijft
Je tuin of balkon gezellig maken voor de lente en zomer doe je zo!
Mijn week in foto’s #26 (eindelijk naar het ziekenhuis en dat hamsteren)

Geverifieerd door MonsterInsights