Blogger swaps, 6 redenen waarom ze super leuk zijn

echtepostiscool

Je ziet het steeds meer, de blogger swaps! Een swap waar een aantal regels aan zijn verbonden en waar je een lootje krijgt. Je zult voor diegene die op jouw lootje staat voor een X bedrag aan spulletjes moeten kopen en deze moeten opsturen voor een bepaalde datum. Zo zag ik dat Hilde van HillyBillyBeauty recent nog een leuke #bloggerssecretsanta swap heeft georganiseerd, organiseerde Northflix en MonsieurMango de #echtepostiscool en heeft Dalinka van Placefully nog een superleuke doorgeefbox gedaan. Er zijn vast en zeker nog meer blogger swaps geweest, maar deze zijn de eerste die in mij opkomen :) Nu hoef je niet perse via een blog dit te doen, er zijn namelijk ook best vaak swaps via Instagram. Een super leuk idee vind ik! Ik heb 6 reden op een rij gezet om jou te laten weten waarom de blogger swaps zo leuk zijn en waarom je eens mee zou moeten doen :)

Je leert andere bloggers kennen bij blogger swaps

Sowieso vind ik dit een van de leukste dingen. Je leert namelijk andere bloggers kennen en de blogs die zij hebben. Zelf vind ik het altijd erg leuk om andere blogs te leren kennen en door te klikken in de reacties, dus dit is zeker een van de manieren. Je kunt ook bijvoorbeeld een Instagram, Twitter of Facebook account in de gaten houden om te kijken wat diegene leuk vindt. Dat helpt jou weer om een keuze te kunnen maken voor de cadeautjes die je kunt komen én je leert de persoon ook beter kennen.

#echtepostiscool 1

Jouw producten krijgen een beter leven

Nu kun je natuurlijk gewoon niet spulletjes kopen, maar waarom zou je er geen producten bijdoen die je zelf niet meer gebruikt? Uiteraard wel producten die nog te gebruiken zijn en er netjes uitzien. Heb je bijvoorbeeld een haarmasker liggen die jij niet gebruikt, maar je weet dat degene van jouw lootje dit wel gebruikt? Stuur het lekker mee! Op die manier heb je toch iets extra’s en kost het je niet direct meer geld. De producten en spulletjes die bij jou liggen te verstoffen krijgen dus een beter leven en je maakt er iemand anders blij mee.

Je ontdekt nieuwe producten

Dit vind ik ook een hele leuke kant van de blogger swaps. Zo kreeg ik bij de laatste editie van #echtepostiscool hele leuke producten die ik zelf nog nooit had gekocht en gebruikt. Het kan dus zo zijn dat je producten ontvangen die je helemaal niet kent en zo een nieuw merk leert kennen. En nieuwe favorieten ontwikkelt ;) Dat heb ik dus met een hand- en nagelcrème van The Body Shop die ik ontving. Nog nooit van de geur en crème gehoord maar is zeker weten een van mijn favorieten.

Iemand iets cadeau doen

Zelf vind ik het altijd er leuk om andere mensen blij te maken. Gewoon iemand een cadeautje te geven of te helpen met iets waar ze bijvoorbeeld niet uitkomen. Zo heb ik Danielle geholpen met het vertalen en aanpassen van een plugin. Daar hoef ik niets voor te hebben, maar vind ik gewoon leuk :) Dus het is sowieso leuk om iemand anders blij te maken met de door jou gekochte of gemaakte cadeautjes.

Creativiteit

Je kunt er ook zeker je creativiteit in kwijt! Zelf vind ik mezelf redelijk creatief en het is ook leuk om te doen. Als je langs de Action, Xenos en Hema gaat dan vind je daar allemaal leuke (en niet al te dure) spulletjes die je kunt gebruiken. Van superleuk cadeaupapier tot de leukste cadeautjes. De winkels zijn goed betaalbaar en je vindt er allemaal leuke dingen. Bij Action vind je bijvoorbeeld van die tags waar je iets op kunt schrijven. Dat kun je zien op foto bovenaan dit bericht. Haal een klosje touw en maak er een strikje bij. Goed begin :)

Pakketjes en cadeautjes

En het is natuurlijk ook leuk om zelf pakketjes en cadeautjes te ontvangen! Daar hoeven we allemaal niet omheen te draaien denk ik. Zelf ben ik net even extra alert op het moment dat ik het PostNL busje voor hoor rijden. Helaas voor mij komt deze (en van de andere diensten) vaker voor de fietsenwinkel waar ik boven woon dan dat hij voor mij komt, haha. Zeker onverwachte cadeautjes en pakketjes die nog eens leuk zijn ingepakt zijn natuurlijk heel tof!

Lees ook:
Attent zijn, 4 leuke ideeën (ook voor bloggers!)
Welke blogartikelen scoren het beste?
Zonder internet, niet te doen! Ben jij internet verslaafd?
12 redenen waarom je bestelt bij de Xenos webwinkel

Heb jij wel eens meegedaan aan een blogger swap?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *