Het 6 minuten dagboek om elke dag herinneringen op te schrijven

het 6 minuten dagboek

Onlangs ontving ik het 6 minuten dagboek. Een dagboek die vragen stelt en je vraagt bepaalde goede en wat minder goede dingen op te schrijven van die bewuste dag. Normaal gebruikte ik hier mijn Bullet Journal ook wel voor, maar dit is iets heel anders en werkt voor mij veel makkelijker. Het leek me leuk hier een review over te schrijven en hoe ik dit 6 minuten dagboek ervaar. Dit dagboek heb ik nu een aantal dagen bijgehouden en ik ga vertellen wat ik ervan vind en of het voor mij ook werkt.

Het 6 minuten dagboek van Dominik Spenst

In dit invulboek stelt bestsellerauteur Dominik Spenst je de juiste vragen op het juiste moment. Na een uitleg over hoe positieve psychologie werkt, ga je zelf aan de slag. Met de vragen van Dominik leer je je gedachten op papier te zetten en na te denken over je dag. En het mooie is: het kost je maar 6 minuten per dag!

Sinds ik het boek ‘ik was advocaat maar nu ben ik mezelf‘ van Judith Noordzij heb gelezen ben ik wel een beetje om. Ik lees veel meer en dan vooral dingen die ik interessant vind. Lezen vond ik nooit zo ‘mijn ding’, maar merk dat ik er wel van kan genieten om in bed bijvoorbeeld nog een uurtje te lezen. Dat heb ik nu omgezet naar het invullen van dit 6 minuten dagboek. Ik ga je een kijkje geven in dit boek.

het 6 minuten dagboek
6 minuten dagboek

In het begin van het boek vind je een aantal van dit soort spreuken en quotes en wat meer uitleg. Uitleg van bijvoorbeeld een ochtendritueel, positieve psychologie, zelfreflectie, avondritueel en een positieve affirmatie. Er wordt uitgelegd hoe je het boek het beste kunt gebruiken met voorbeelden en ook trackers erbij. Trackers die jezelf kunt invullen en maandelijks terugkomen. Bijvoorbeeld of je genoeg water hebt gedronken, of je elke dag buiten bent geweest of een ander doel hebt behaald. Dit is dus zelf in te vullen en zijn er 3 per maand. Zelf gebruik ik deze niet echt, maar dat is persoonlijk.

Dit is een dag overzicht van 2 dagen. Eerst kun je 3 punten invullen bij de vraag waarvoor je dankbaar bent die dag. Dan kun je invullen hoe je er een geweldige dag van gaat maken, een positieve affirmatie invullen en vervolgens naar het zogenoemde avondritueel. Ik vul altijd alles de volgende dag in of in de avond pas, vind ik fijner. De vragen voor de hele dag staan onderaan en zijn de goede daad of daden die je hebt verricht die dag, wat je aan jezelf kunt verbeteren en leuke dingen die je hebt meegemaakt. Heel fijn en laagdrempelig om in te vullen.

Ook is er na elke week een weekoverzicht. Dit weekoverzicht heeft andere vragen elke week en er is ook ruimte voor voldoende aantekeningen. Zo kun je wellicht dingen van je afschrijven of opschrijven die je wel ‘kwijt’ wilt maar nergens anders passen.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

Ik vind dit 6 minuten dagboek een leuke toevoeging aan mijn dagelijkse routine. De afgelopen tijd is er op persoonlijk vlak veel gebeurd en zat/zit ik niet goed in mijn vel. Het gaat gelukkig beter, maar ik merk ook dat zo’n dagboek met gerichte vragen wel positief werkt. Ik neem er elke dag de tijd voor en kan alle gedachten en gevoelens opschrijven. Zelf vind ik het echt een aanrader en het kost écht maar 6 minuten van je dag 😉 Wat is nou 6 minuten?

Het 6 minuten dagboek is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor €16,99.

Lees ook:
Mijn bullet journal en wat ik allemaal gebruik
Omgaan met teleurstellingen, zo doe ik dat
Pickwick tea topics #4

Volg:

7 Comments

 1. 30 oktober 2019 / 20:32

  Deze ga ik eens op mijn wishlist zetten, thanks for sharing!!!!

 2. 29 oktober 2019 / 22:15

  Wat een leuk boek zeg! Een mooie manier om elke dag even te reflecteren. En stiekem zitten er ook best leuke vragen bij om bijvoorbeeld ooit in een blogartikel te verwerken. Zo kun je er misschien nog wat bloginspiratie uit halen ook 🙂

 3. 29 oktober 2019 / 17:22

  Ik heb hem in de winkel zien liggen. Leuk om te lezen wat jouw ervaringen ermee zijn!

 4. 29 oktober 2019 / 12:20

  Wat een super leuk boekje! Ik denk dat het een stuk rustiger in mijn hoofd zal zijn als ik dit elke dag invul.
  Lees Edith-Sofia haar laatste blog bericht – BAKING | APPLEPIEMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   29 oktober 2019 / 13:54

   Ja dat zou goed kunnen en het is natuurlijk erg leuk om later terug te bladeren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop mijn favorieten

Too Faced Palm Your Springs eyeshadow palette
Yves Saint Laurent Manifesto
Versace Crystal Noir
Pinky Promise Lightroom preset
Zo verdien je wel geld met bloggen!
Viktor & Rolf Flowerbomb
Dior Addict
Narciso Rodriguez Ambrée
Mon Guerlain eau de parfum
Bhave Rescue conditioner
Bhave Rescue shampoo
iPhone 11 pro spacegrijs 64gb
Blond Amsterdam Mok Beauty Queen
Givenchy Ange ou Démon
Charlotte Tilbury Viva la Vergara Hot Lips 2
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Catrice HD liquid coverage foundation 010 light beige
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
Nu kopen

Shop mijn favoriete producten