Lieve oma 10 jaar overleden en wat ik nog van haar heb

lieve oma

Een ander artikel dan jullie gewend zijn op zo’n blog, maar toch wilde ik een blogpost maken over onze lieve en tevens laatste lieve oma die 10 jaar geleden is overleden. Al kan ik het mij nog herinneren als de dag van gisteren.
Oma was 82 jaar en er was kanker bij haar geconstateerd. Ze wilde zelf ook niet meer geholpen worden en heeft haar laatste maand(en) in een Hospice huis doorgebracht. Dat is een huis voor mensen die terminaal ziek zijn en daar verzorgd worden en uiteindelijk daar overlijden. Ze had daar haar eigen kamer met foto’s van mijn zusje, mijn broertje, mij en mijn 2 neefjes en een foto van opa op haar nachtkastje met een zilveren rozenkrans. Oma was namelijk gelovig.

Lieve oma en spullen die ik nog van haar heb

Dat zijn nogal wat dingetjes die ik wil laten zien op foto’s. Ik vind het heel erg belangrijk om deze dingen te bewaren omdat je dan toch een mooi aandenken hebt. Dit heb ik dus al erg lang en heb ik altijd (zeker na heel vaak verhuizen) nog steeds kunnen bewaren gelukkig.

Dit is een engelenbeeld die ik bij een tweedehands winkel heb gekocht. Ik heb namelijk een hart collier aan een zilveren ketting waar as in zit van oma. Die ketting heb ik bijna niet meer om, alleen met speciale dagen zoals kerst. Dan is ze er toch een beetje bij. Die ketting heb ik geen foto van, maar die hangt om het engelenbeeld. De verjaardagskaart staat er naast.

De portret foto van oma die is gemaakt op de trouwerij van mijn oom en tante geloof ik. Deze heeft ook op haar kist gestaan. Vind het zo een mooie foto! Echt precies hoe ze was.

Hier dezelfde foto, alleen met opa ernaast. Dit was haar man en precies deze foto had zij op haar nachtkastje staan in het Hospice huis.

Dit ben ik in het klein met rechts mijn oma en links ‘ouwe oma Groot’. Dit was de moeder van mijn opa. De vrouw lag hier op haar sterfbed en is een aantal weken voor zij 100 zou worden overleden.

Dit is een ring die mijn oma altijd heeft gedragen en die ik gekregen heb van mijn tante na het overlijden van mijn oma. Ik heb hem heel erg vaak gedragen, alleen door mijn allergieën draag ik heb bijna niet meer, maar ben er uiteraard heel voorzichtig mee. Mijn zusje kreeg een andere ring die mijn oma altijd droeg.

Als laatste de verjaardagskaart die ik kreeg voor mijn 18e verjaardag. Ik ben nu 28. Op de kaart schrijf ze ‘ik hoop dat je je verjaardag nog eens viert’…. maar toen was ze er niet meer. Dit vind ik toch wel heel mooi en bijzonder zo een kaart. Gewoon het idee dat dat handschrift echt van mijn oma is, haar vingerafdrukken op de kaart zitten en ja.. gewoon. Ik ben er echt enorm zuinig om en die staat dan ook naast het engelenbeeld. Oma is voor mij nu echt een mooie engel.

Lees ook:
Assierraad

Waarom ik mijn bril élke dag moet dragen
Dé nieuwe bikinitrends voor de zomer van 2020

9 Reacties

 1. Anne Solveig
  13 april 2014 / 13:19

  Wat een lief artikeltje..:)
  Lees het laatste blogbericht van Anne Solveig – Photo Diary #57My Profile

 2. Kirsty
  13 april 2014 / 12:45

  Wat lief dat je dit allemaal nog bewaart hebt! Op die manier blijft je oma toch altijd bij je in je hart. Van mijn overleden opa en oma’s heb ik alledrie nog foto’s en mijn oma die het meest recent is overleden heeft mij zelfs een foto-album nagelaten waarin ze precies mijn eerste jaren heeft bijgehouden op foto, zo lief! Het leuke is ook dat ze haar eigen beschrijvingen erbij heeft geschreven waarin je haar humor goed terugziet.
  Lees het laatste blogbericht van Kirsty – Opgemaakt maart 2014My Profile

  • Mariska
   13 april 2014 / 12:15

   Ja zoiets vergeet je niet natuurlijk. Die herinneringen en spullen maken het bijzonder ­čÖé

 3. 13 april 2014 / 07:32

  Hoi Mariska,
  Mooi geschreven, lieve herinneringen.
  Ik heb zo ook m’n bewaardingen van m’n overleden geliefden. O.a. Ook. Kaartjes en een pen, sieraden en foto’s em film gelukkig zelfs.
  Koester die herinneringen maar altijd, en draag die mensen mee in je hart.
  Wat stoer en speciaal dat je dit al dit intiems met ons deelt!
  Dikke knuff en groetjes, Mijntje.

  • Mariska
   13 april 2014 / 12:15

   Een film is ook erg mooi ja! die heb ik dan helaas niet, dit is alles wat ik heb en ben er erg blij mee ­čÖé

 4. Sara
  12 april 2014 / 21:23

  Mooie herinneringen. Ik heb ook nog oude verjaardagskaarten van mijn overleden opa’s en oma’s die ik nu erg speciaal vindt.
  Lees het laatste blogbericht van Sara – Tr├ęsor van Lanc├┤meMy Profile

 5. margriet kuper
  12 april 2014 / 20:21

  mooi die herrineringen!

 6. 12 april 2014 / 20:15

  ach ja oma groot ben heel blij dat ik haar heb mogen leren kennen, en dat ze een paar keer bij ons heeft mogen verblijven…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.