Lichamelijke ingrepen die ik begrijp

lichamelijke ingrepen

Lichamelijke ingrepen lijken vandaag de dag wel de normaalste zaak van de wereld. Wat ik zo heb gezien zijn er best wat bloggers die bijvoorbeeld fillers gebruiken voor in de lippen, laten een neuscorrectie doen of lift van de oogleden. Dit is nog maar een kleine greep lichamelijke ingrepen die er kunnen worden gedaan. Eerlijk? Soms denk ik dat het allemaal iets te makkelijk gaat en als een Youtuber haar lippen laat vullen, brengt dat misschien de (meer onzekere) meiden wel op een idee om het ook te doen. Eigenlijk vind ik iedereen mooi zoals hij of zij is, maar laten sommige mensen zich een soort van opjutten om ook iets te veranderen aan het lichaam omdat een bekend persoon dit doet. Dit is mijn mening en wil voor de rest niemand hiermee aanvallen. Zelf zou ik bovengenoemde lichamelijke ingrepen nooit overwegen, maar er zijn er zeker een paar die ik wél zou overwegen.

Lees ook: Linkerarm onder de tattoos

Lichamelijke ingrepen

Ogen laseren

Ogen laseren is iets wat ik wel zeker begrijp als het om ingrepen gaan. Laatst sprak ik tijdens het boodschappen doen een jongen die daar werkt en ik van vroeger ken. We kletsten wat bij over onder andere dat mijn zusje en ik naar The Kelly Family in Duitsland gingen. Hij draagt al heel erg lang een bril en zei iets over ogen laseren, dat hij dat binnenkort ging doen omdat hij dan geen bril meer hoeft te dragen. Dat is iets wat ik wél begrijp qua ingrepen. Het zal best zwaar zijn en kost een hoop geld, maar daar dat zie ik meer als een soort noodzaak. Dat is niet iets verbouwen aan je lichaam omdat het bijvoorbeeld een hype is. Er zijn een aantal soorten ooglaser behandelingen.

Ken je het programma ‘Lelijke Eendjes’?

Het programma ‘Lelijke eendjes’ heb ik ook weleens gekeken op RTL4. Normaal kijk ik dit soort programma’s niet, maar dit trok mijn aandacht. In dat programma zag je mensen die lichamelijk een issue hebben die zij opgelost willen zien. Ik snap dat zij door het dolle heen zijn op het moment dat ze worden gekozen. Nogmaals, iedereen is mooi zoals hij of zij is, maar in dat programma heb ik dingen gezien waarvan ik begrijp dat mensen dan een lichamelijke ingreep overwegen. Dat is niet meedoen met de rage, maar dat is iets laten veranderen aan het lichaam omdat ze zich dan zekerder voelen. Ja, hier kan ik me dus wel in vinden.

Meedoen met de rage

Meedoen met de rage is naar mijn idee wel een dingetje. Al heb ik wel het idee dat dit minder is op blogs, maar juist meer van Youtube afkomt. Correct me if I’m wrong. Een persoon op Youtube begon met fillers en daarna volgden er zeker meer. Ook waarvan ik het gezien heb. Of dat (jonge) meiden reacties geven onder een Youtube filmpje van een bekende Nederlandse Youtuber, dat ze haar lippen maar moet laten opvullen omdat ze geen bovenlip heeft. Hoezo? Waarom zou zij dat moeten doen? Dat soort dingen snap ik niet en eigenlijk vind ik het raar dat dit nu zo aan de orde is. Dat het een soort van normaal geworden is om maar iets aan je lichaam aan te ‘verbouwen’ omdat het zogenaamd zo hoort.

Lees ook:
Als je vader al zijn kracht verliest en aanpassing in kleding
New in: Stoere Sendra boots van Omoda uit de nieuwe collectie
Cowboylaarzen van Zalando

Wat vind jij van lichamelijke ingrepen?