Leuke dingen om te doen in de winter

by Mariska

De Goedheiligman is weer terug naar Spanje en langzamerhand gaan we ons richten op kerst. Een aantal hebben de kerstboom zelfs al staan voor Sinterklaas. Zelf heb ik voor het eerst een kerstboom besteld en heb er erg zin in. Maar wat zijn leuke dingen om te doen in de winter? Ik heb er een aantal voor je op een rij gezet zodat ik je kan inspireren als je het even niet weet.

Image by Jill Wellington from Pixabay

Leuke dingen om te doen in de winter

Er zijn genoeg leuke dingen die je kunt doen in de winter, maar het moet maar net in je opkomen. Ik heb er even voor gezeten en schrijf de leukste dingen op een rij. Ben benieuwd wat jij gaat doen! :)

Kerstboom opzetten

Wellicht een beetje voor de hand liggend, maar een kerstboom opzetten is natuurlijk wel erg leuk om te doen. In bijna iedere winkel vind je wel versiering die je in de kerstboom kunt hangen en kun je inspiratie opdoen voor leuke kleurencombinaties. Zelf ga ik dit jaar voor bordeauxrood met goud, zo mooi vind ik dat :)

Schaatsen

Schaatsen deden wij vroeger altijd op de sloot achter onze boerderij. Mijn vader testte dan altijd het ijs uit en als het goed genoeg was mochten we schaatsen. Dit heb ik echt al meer dan 10 jaar geleden voor het laatste gedaan en ik denk dat ik niet meer zo goed durf ook. Wel heb je in sommige steden in de binnenstad een schaatsbaan. Dan kun je schaatsen huren en dit combineren met een lekkere warme chocomelk met slagroom bijvoorbeeld.

Kaarsjes en waxmelts

Zelf hou ik erg van geurkaarsen en waxmelts en zeker als ik vanuit huis werk brand ik wel iets. Het maakt het wat gezelliger en de geur werkt ook wel positief op mijn humeur. In deze (winter)tijd van het jaar kies ik vaak voor geuren als koekjes, cake of een andere spicy kerstgeur. Heerlijk vind ik het en ik word er ook erg blij van.

Je tuin aanpakken

Je kunt ervoor kiezen om je tuin evengoed aan te pakken in de winter. Maak je tuin winterklaar, ruim spullen op en bedenk welke planten of bloemen je in je tuin wilt. Dit kunnen bloemen en planten zijn die de winter overleven buiten of je kunt alvast inspiratie opdoen voor het voorjaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Allium of Lelies. Een gezellige tuin is net zo leuk als je het raam uitkijkt. Dit merk ik zelf ook.

Indoor winterkermis bezoeken

Jaren geleden ben ik eens met mijn oom, tante en neefjes naar een indoor Winterkermis geweest in Groningen. Je moet er van houden, maar ik vond het wel heel erg leuk en gezellig. Leuke attracties en het kermis- en wintergevoel prima gecombineerd.

Zoek een kerstmarkt op

Dit is ook een perfecte tijd om een kerstmarkt op te zoeken en daar te genieten van een warme chocomelk met slagroom of een glühwein. Daarnaast kan je natuurlijk heerlijk struinen en rondkijken en misschien wel leuke dingen nog voor de kerst aanschaffen. Extra versiering of een mooi servies voor het kerstdiner.

Lees ook:
Vitamine D tegen winterdip of winterdepressie
Ben je met kerst alleen? Kijk romantische series en films gratis + winactie!
Dragen wat je leuk vindt, vind ik nog niet zo makkelijk

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?