6 dingen die ik leuk vind aan verhuizen

leuk aan verhuizen

Denk dat jullie ondertussen wel weten dat ik bezig ben met het zoeken naar een huisje of appartement voor mezelf. Ik ging eens een artikel schrijven over wat ik leuk vind aan verhuizen. Leuk aan verhuizen? Hoor het je denken, haha! Nou er zijn zeker dingen die leuk zijn aan verhuizen. Omdat mijn blog ook een beetje mijn uitlaatklep is naast de reviews en andere praatjes, wilde ik hier eens over schrijven. Dit is leuk aan verhuizen, check!

Foto: Shutterstock

Interieur uitkiezen

Helaas is het vorige huis niet doorgegaan, waar ik het over had in mijn Lucky List. Ik had gereageerd op een woning in een dorp naast mij en stond de hele 23. Uiteindelijk ben ik vandaag geëindigd op 28. Nu hoop ik natuurlijk dat er een soort van wonder gebeurt, maar ik denk jammer genoeg van niet. Maar interieur uitkiezen vind ik sowieso echt leuk. Ben echt aan het bedenken wat ik wil. Dit heb ik nu in mijn hoofd: een hoekbank waar ik lekker op kan liggen met mijn deken, een kleinere salontafel met daaronder een vloerkleed. Het liefst heel harig, maar met een kat is dat natuurlijk niet heel erg handig. Ben al wel aan het kijken :)

Shoppen bij de leukste winkels

Eigenlijk sluit deze wel een beetje aan op het vorige. Het shoppen bij de leukste winkels! Mijn persoonlijke voorkeur hebben Action, Xenos, JYSK, Leen Bakker en ook wel de Hema. Je hebt daar zulke leuke dingen waarmee je je huisje kan inrichten. Decoratie, maar ook leuke meubels. Oh, en ik wil ook een nieuw bed. Wil een bed met één matras (in plaats van 2 die ik nu heb) en dan het liefst met een hoge voor- en achterkant waar ik lampjes in kan hangen. Ik heb het echt al helemaal in mijn hoofd. Ook qua meubels weet ik het wel zo’n beetje. Eerst wilde ik heel veel wit, maar nu heb ik het liever in steigerhout of lichtgrijs. Of white wash, vind ik ook erg mooi.

Het inrichten

Eigenlijk ben dit al op het moment dat je uitgenodigd wordt om te kijken. Bij mij zeker wel. Je krijgt een rondleiding door het huis of appartement en ziet precies wat voor ruimte dat is. In mijn hoofd ga ik dan al helemaal de kamers inrichten. Waar en hoe wil ik mijn bank hebben? Oh, en daar kan een leuk bijzettafeltje met spullen. En daar hang ik mijn schilderijtjes op. Jep, ik vind dat echt heel erg leuk! En ook hoe ik mijn bed wil neerzetten en de kledingkast. Word ik echt blij van als ik eraan denk.

Tv en internetabonnement uitzoeken

Hier heb ik ook best wel van genoten bij het verhuizen van de vorige keren. Welke aanbieders geven welke korting, hoeveel zenders en opties krijg je en wat heeft de beste reputatie? Ik vind dat leuk om te onderzoeken en te kijken waar ik het meeste krijg voor het minste geld. Eigenlijk logisch. Nu heb ik zelf altijd KPN gehad en ben daar zeer tevreden over, alleen heb ik wel een beetje het idee dat je soms betaald voor de naam. En wat ook fijn is, is dat je tegenwoordig best wel wat korting krijgt als je internet en tv afsluit bij een provider waar je ook je mobiele telefoonabonnement hebt afgesloten. Wat ik precies ga doen weet ik nog niet, maar ben al wel aan het kijken.

Overal je nieuwe adres doorgeven

Jaaaaa, dit vind ik leuk! Mensen (en bedrijven) je nieuwe adresgegevens toesturen, het adres invoeren als je dus een tv en internetabonnement neemt, zorgen dat je post daar terecht komt. En natuurlijk op Facebook zetten dat je gaat verhuizen (in grote lijnen waar naartoe) en dan wachten op reacties. Stom eigenlijk dat ik dit leuk vind, maar het is echt zo. En dan vooral post en pakketjes ontvangen op je nieuwe adres. Daar draait het om!

Naar de dag toeleven dat je de sleutel krijgt

Als je uitgenodigd wordt om te bezichtigen, jij bent de eerste die de keuze mag maken en je geeft aan het te willen, dan ga je verder afspraken maken. Het is op zich wel vaak zo dat je binnen een kleine tijd de sleutel mag ophalen en man man man wat kan je daar naar uitkijken. Ik weet nog dat ik bij mijn vorige woning de sleutel kreeg, het huis helemaal leeg was (ook zonder vloer) en ik daar op een stoel zat te bellen met de Neckermann die mijn bed zou komen brengen. Ik had er echt helemaal niks, inclusief zeer slecht internetbereik, maar het idee dat het van mij was nu ik de sleutel had was geweldig. En dat je kunt zeggen ‘ik ga naar mijn huis’.

Lees ook:
Het inpakken kan beginnen, ik heb een huis!
Zó kom je NIET in de schulden
Zonder internet, niet te doen! Ben jij internet verslaafd?
Zó maak je in 2018 een goede start met je blog

Wat vind jij leuk aan verhuizen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *