Kneipp cream oil & body scrub review

kneipp cream & oil body scrub

Enige tijd geleden ontving ik de Kneipp cream oil & body scrub van Kneipp. Deze kwam totaal onverwacht en wilde ik natuurlijk goed uitproberen voor ik een review zou gaan schrijven. Iedereen ervaart het product anders dus elke product review zou ook anders kunnen zijn. Kneipp is een heel fijn merk waar ik al meerdere producten van heb geprobeerd en nog steeds in gebruik. Nu is het tijd om mijn mening te delen over deze Kneipp body scrub met olie, die uit de Kneipp Silky Secret lijn komt.

Kneipp cream oil & body scrub

kneipp cream & oil body scrub pinterest
kneipp cream & oil body scrub scrub

Verwen je huid met de ultiem verzorgende Cream & Oil Body scrub Silky Secret. Masseer zacht en verwijder zo de dode huidcellen.

De pot is typisch Kneipp en het komt natuurlijk uit de Kneipp Silky Secret lijn waar ik al eerder over schreef. Deze Kneipp cream & oil body scrub is er nieuw bijgekomen en ontving ik eind vorig jaar. Zoals je ziet zijn er al wat vingers in de pot geweest :) Als je de deksel van de pot afdraait dan komt er niet direct een overweldigende geur naar boven. Dat is op zich wel fijn en als je goed ruikt dan ruik je een zachte, ietwat kruidige geur (als ik hem zo goed omschrijf). Dit is tenminste mijn idee bij de geur.

De scrub voelt heel erg zacht en ik merk dat het een goede combinatie is tussen een crème en een scrub. De Kneipp cream & oil body scrub is heel zacht, voelt heel zacht en de scrub deeltjes zijn erg fijn. Wat mij direct opviel na het aanbrengen onder de douche dat het heel olieachtig aanvoelt. Als je je insmeert met de scrub, waar je niet superveel van nodig hebt, voel je direct een soort olielaagje op je lichaam die je er niet afspoelt als je de scrub eraf wast. Ik moest daar wel aan wennen omdat ik niet wist of ik dat wel fijn vond, maar het voelt wel heel verzorgend aan. Ondanks dat het een soort ‘regel’ is dat je scrub niet op je gezicht gebruikt, heb ik dit wel gedaan met deze. De scrubdeeltjes zijn heel fijn en zo’n laagje op mijn gezicht werkt voor mij goed. Zonder problemen kon ik dit doet maar ik begrijp dat dit per huid verschillend is.

kneipp cream & oil body scrub achterkant

Achterop de grote pot van 200ml vind je nog wat aanvullende informatie. Fijn altijd dat dit erop staat zonder dat je moet Googlen als je iets wilt weten. Zo zie je wat het product doet, wat aangeraden wordt qua frequentie van gebruik en de ingrediënten.

• Plantaardige werkstoffen
• Zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen*
• Zonder paraffine, siliconen en minerale oliën
• Huidverdraagzaamheid bevestigd door dermatologen
• Kneipp respecteert het welzijn van mensen en dieren**

* Conform Europese cosmeticaregelgeving
**Dierproeven voor cosmetica zijn verboden in de EU

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

Ik vind deze Kneipp body scrub heel erg fijn en gebruik hem ongeveer 1 keer in de week. Dit wordt ook aangeraden maar 2 keer is ook mogelijk net wat je zelf fijn vindt. Op mijn gezicht gebruik ik het niet elke keer omdat ik wel een vrij gevoelige huid heb, dus heel soms doe ik dat. Wat mij betreft is dit weer een heel fijn product die Kneipp toegevoegd heeft aan het assortiment.

Kneipp producten kun je vaak vinden bij de drogisterijen en soms ook de supermarkt. Voor deze Kneipp cream & oil body scrub betaal je ongeveer €10,00 wat wat mij betreft het geld waard is.

Lees ook:
Kneipp Arnica voor soepele spieren
Kneipp home fragrance geurstokjes en kaars review
DIY Soap dead sea body scrub
The Body Shop Shea shampoo & conditioner eerste indruk

Geverifieerd door MonsterInsights