Kleding inleveren bij H&M en krijg korting!

kleding inleveren bij H&M

Al een tijdje heeft H&M een werkwijze waarbij je onder andere kleding kan inleveren bij H&M. Dat is natuurlijk een heel goed initiatief. Deze kleding die jij niet meer gebruikt en draagt gaan zij recyclen zodat het opnieuw gebruikt kan worden of het wordt gebruikt om energie mee op te wekken. Klinkt interessant hè? Dit is H&M Conscious oftewel je kunt kleding inleveren bij H&M!

Hetzelfde kledingstuk. Nieuwe kleren.
Volgens ons verdient kleding beter dan te eindigen op stortplaatsen. Dus voor ons nieuwste milieubewuste initiatief hebben we twee nieuwe ontwerpen gecreëerd in 500 unieke exemplaren – volledig uit gebruikte jeans. Omdat geweldige mode gemaakt kan worden van oude kleding.

foto: Shutterstock

HM Conscious – kleding inleveren bij H&M

Op bovenstaande foto zie je hoe zij te werk gaan. Ik moet zeggen dat ik het echt een erg goed initiatief vind. Zo worden de oude ‘vodden’ gewoon goed opnieuw gebruikt. En je hoeft het niet voor niets in te leveren. Je krijgt namelijk per volle plastic zak die je inlevert een kortingsbon van 15% korting op een kledingstuk naar keuze. Dat is leuk! Je kunt trouwens ook huishoudtextiel inleveren en het hoeven niet alleen maar kledingstukken te zijn. Daarbij accepteren ze ieder kledingstuk en hoeft het niet een kledingstuk van H&M merk te zijn, ieder willekeurig merk is dan ook welkom.
Er zit echter wel een limiet aan. Je kunt maximaal 2 kortingsbonnen per dag krijgen. Maar als je ziet wat er met jouw oude kleding gedaan wordt moet dat niet zoveel uitmaken denk ik.

kleding inleveren bij H&M

H&M maakt zelf geen winst met dit doel. Zij gebruiken het geld om hun klanten te belonen, donaties te doen aan goede doelen en om de innovatie van recycling te investeren. Recycling is natuurlijk altijd goed, zo worden oude producten opnieuw gebruikt. Voor elke kilo kilo textiel die zij verzamelen wordt er 2 eurocent gedoneerd aan een door HM gekozen doel. Je kunt ook de gedoneerde bedragen en het goede doel via die website bekijken. Als je denkt ‘ik ga geen kleding inleveren bij H&M’, dan zijn er ook andere opties met kleding die je niet meer draagt.

H&M kledinginzameling, zo werkt het:

Laat je tas met ongewenste kledingstukken achter in je plaatselijke H&M-winkel. Vervolgens brengen we de kleding via omgekeerde logistiek naar onze magazijnen en opslagplaatsen. Dan verzamelt onze partner I:CO de kledingstukken om ze naar hun dichtstbijzijnde sorteerfabriek te brengen.

Heb jij oude kleding die je niet meer draagt? Dan hoef je dit niet weg te gooien, maar kun je dus kleding inleveren bij H&M! H&M heeft een kledinginzameling actie. Hierover kun je meer lezen op de officiële pagina van H&M kleding inzamelen.

Wist je al dat je bij H&M kunt betalen met iDeal?

Kennen jullie deze kledinginzameling actie van H&M al? En ga je zelf kleding inleveren bij H&M? Of ga jij anders met je oude kleding om?

30 Reacties

 1. petra
  15 augustus 2017 / 17:23

  Net een kortingsbon ontvangen voor een zak kleding. Nu staat er op de bon dat de 15% korting NIET geldt bij aankoop ve artikel uit een H&M-designer collectie. Wat wordt hiermee bedoeld?

  • Mariska
   Auteur
   15 augustus 2017 / 17:32

   H&M heeft wel eens samen met designers een collectie, bijvoorbeeld Dolce & Gabbana of andere designer. Daar geldt het dan niet op.

   • petra
    15 augustus 2017 / 17:40

    Oke, dus alleen korting
    op het H&M merk zelf?

 2. Ayu
  19 mei 2016 / 16:46

  Hi,

  Leuk dat je het artikel schrijft. Ik heb trouwens een vraagje. Wat mag er allemaal in de zak? Kunnen er eventueel slofjes of oud ondergoed ook inleveren? 🙂

  • Mariska
   Auteur
   19 mei 2016 / 19:33

   Dat durf ik niet te zeggen, maar oud ondergoed lijkt me niet zo hygiënisch 😉

 3. Isabelle
  21 april 2016 / 12:52

  Ik heb heel veel tassen met kleding die ik deze week wil inleveren.. Maar ben ook benieuwd naar de hoeveelheid korting die je daar deze week voor krijgt. Op de site hebben ze het over fikse kortingen. Weet iemand dat?

 4. Glenda Girigori
  31 maart 2016 / 10:35

  Graag wil ik weten hoe groot de tas moet zijn voor inlelever oude kleren.
  Adres van H&M waar ik de taS KAn inleveren

  Glenda

 5. Larissa
  22 december 2015 / 16:33

  Super goed initiatief! Ik wil graag binnenkort kleding inleveren bij de h&m na het uitmesten van mijn kast. Is dit nog steeds mogelijk?
  Weet ook iemand hoe groot de zak moet zijn?

 6. Mandy
  29 juli 2015 / 13:28

  Vandaag heb ik een zak kleding bij de H&M gebracht omdat ik het ook geen goede actie vind. Zei die mevrouw achter de kassa dat het een te kleine zak was. Nergens staat een afmeting van hoe groot de zak moet zijn. Het gaat mij niet eens om de kortingsbon maar om het feit dat oude kleding weer recyclet worden.
  Nou de volgende keer doe ik er geen moeite meer voor om het helemaal naar de H&M te brengen. Ik gooi het wel in zo’n kledingcontainer.

  • Mariska
   Auteur
   29 juli 2015 / 13:55

   Dat is inderdaad wel een hele nare reactie zeg! Er staat inderdaad nergens wat de afmeting moet zijn, dus vind eigenlijk dat daarin dan veel duidelijker moeten zijn.

   • K.Telimian
    13 september 2015 / 14:29

    Beste Mariska,

    Ik heb gehoord dat oude kleding kan inleveren bij h&m, klopt dat?

    als ja wil ik graag mijn oude kleding inleveren, hoe en waar

    MVG.

    K.Telimian

    • Mariska
     Auteur
     13 september 2015 / 14:44

     Hi, dat klopt. Dat kun je bij ieder filiaal doen. Lees eventjes op de H&M website wat ze precies zeggen. De link staat in het artikel.

  • MaryBerry
   20 april 2016 / 19:10

   Mag ik vragen wat voor tasje je had gebruikt zodat ik in elk geval een grotere tas mee kan nemen? Iemand die een tas heeft ingeleverd die de maat nog ongeveer weet? Of het merk ofzo..

   • Mariska
    Auteur
    20 april 2016 / 19:21

    Zelf heb ik nog nooit iets weggebracht, maar ik denk dat het niet uitmaakt hoe groot de tas is 🙂 Anders had dat er wel bij gestaan gok ik. Gewoon proberen!

 7. 6 april 2015 / 23:50

  Ik heb pas mijn kledingkast opgeruimd en nog een zak met kleding staan. Ik denk dat ik die ook bij de H&M in ga leveren, mooi initiatief inderdaad, goed dat je erover schrijft 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Nienke – Life As I Know It #43My Profile

 8. 27 oktober 2014 / 09:38

  Ik wist die helemaal niet! Leuk dat je dit topic plaatst, ga nu zeker de volgende keer een plastic tas oude kleren mee nemen, heb nog zat 🙂 Even checken nog hoe groot de zak moet zijn 🙂
  Lees het laatste blogbericht van sam – Tony’s 2My Profile

 9. 26 oktober 2014 / 19:14

  Heel vaak, als ik een zak oude kleding heb, denk ik: ow ja, inleveren bij de H&M. Uiteindelijk doe ik het dan nooit. Vergeten of geen zin om te moeten reizen en door de stad te moeten lopen met een (afval)zak vol met kleren. Gooi het dan trouwens nooit in de prullenbak hoor. Het gaat dan gewoon in zo’n kledinginzamelcontainer bij de supermarkt.
  Lees het laatste blogbericht van Wendy – Het geocaching-virus: zeer besmettelijk!My Profile

 10. Corinne
  26 oktober 2014 / 13:31

  Ik wist dit niet! Bij mij gaat alles eerst langs mijn zus(je) en vervolgens en de kledingbak.. Nooit in de prullenbak. Goed initiatief dit, leuk!

 11. 25 oktober 2014 / 18:42

  ik vind het een heel goed idee van ze, iedereen heeft wel eens oude kleding en op deze manier doe je en goed door het weg te geven en krijg je er zelf nog 15 procent korting voor terug ook!
  Lees het laatste blogbericht van Daniëlle – 5 leuke bedden! || Bedden.nlMy Profile

 12. 25 oktober 2014 / 15:50

  Wat een goed idee, dat wist ik helemaal nog niet!
  Even een zak oude kleding opzoeken dan maar…

 13. 25 oktober 2014 / 12:21

  Ik had hier al eens een keer vaag over gehoord, maar tof dat je hier een nog wat uitgebreider artikel over schrijft!
  Liefs, Tessa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.