Kleding inleveren bij H&M en je kan geld besparen!

kleding inleveren bij H&M

Kleding inleveren bij H&M! Al een tijdje heeft H&M een werkwijze waarbij je onder andere kleding kan inleveren bij H&M. Dat is natuurlijk een heel goed initiatief. Deze kleding die jij niet meer gebruikt en draagt gaan zij recyclen zodat het opnieuw gebruikt kan worden of het wordt gebruikt om energie mee op te wekken. Klinkt interessant hè? Dit is H&M Conscious oftewel je kunt kleding inleveren bij H&M!

Hetzelfde kledingstuk. Nieuwe kleren.
Volgens ons verdient kleding beter dan te eindigen op stortplaatsen. Dus voor ons nieuwste milieubewuste initiatief hebben we twee nieuwe ontwerpen gecreëerd in 500 unieke exemplaren – volledig uit gebruikte jeans. Omdat geweldige mode gemaakt kan worden van oude kleding.

foto: Shutterstock

HM Conscious – kleding inleveren bij H&M

Op bovenstaande foto zie je hoe zij te werk gaan. Ik moet zeggen dat ik het echt een erg goed initiatief vind. Zo worden de oude ‘vodden’ gewoon goed opnieuw gebruikt. En je hoeft het niet voor niets in te leveren. Je krijgt namelijk per volle plastic zak die je inlevert een kortingsbon van 15% korting op een kledingstuk naar keuze. Dat is leuk! Je kunt trouwens ook huishoudtextiel inleveren en het hoeven niet alleen maar kledingstukken te zijn.

Daarbij accepteren ze ieder kledingstuk en hoeft het niet een kledingstuk van H&M merk te zijn, ieder willekeurig merk is dan ook welkom.Er zit echter wel een limiet aan. Je kunt maximaal 2 kortingsbonnen per dag krijgen. Maar als je ziet wat er met jouw oude kleding gedaan wordt moet dat niet zoveel uitmaken denk ik.

kleding inleveren bij H&M
Photo by Fernand De Canne on Unsplash

H&M maakt zelf geen winst met dit doel. Zij gebruiken het geld om hun klanten te belonen, donaties te doen aan goede doelen en om de innovatie van recycling te investeren. Recycling is natuurlijk altijd goed, zo worden oude producten opnieuw gebruikt. Voor elke kilo kilo textiel die zij verzamelen wordt er 2 eurocent gedoneerd aan een door HM gekozen doel. Je kunt ook de gedoneerde bedragen en het goede doel via die website bekijken. Als je denkt ‘ik ga geen kleding inleveren bij H&M’, dan zijn er ook andere opties met kleding die je niet meer draagt.

H&M kledinginzameling, zo werkt het:

Laat je tas met ongewenste kledingstukken achter in je plaatselijke H&M-winkel. Vervolgens brengen we de kleding via omgekeerde logistiek naar onze magazijnen en opslagplaatsen. Dan verzamelt onze partner I:CO de kledingstukken om ze naar hun dichtstbijzijnde sorteerfabriek te brengen.

Heb jij oude kleding die je niet meer draagt? Dan hoef je dit niet weg te gooien, maar kun je dus kleding inleveren bij H&M! H&M heeft een kledinginzameling actie. Hierover kun je meer lezen op de officiële pagina van H&M kleding inzamelen.

Wist je al dat je bij H&M kunt betalen met iDeal?

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook