Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

Gedragen kleding? Niet weggooien, maar doe dit!

gedragen kleding doneren

Oude kleding weggooien hebben we allemaal wel eens gedaan. Je gescheurde spijkerbroek bijvoorbeeld hupsakee in de prullenbak! Maar er zijn allemaal soort van goede doelen die je kunt gebruiken waar je je kleding naartoe kunt brengen zodat het weer op een goede manier wordt gebruikt. Voor deze keuze ben ik helemaal voor en daarom heb ik een aantal tips voor je waar je wellicht nog niet eerder aan hebt gedacht. Dit is dus wel bedoeld voor kleding die nog in goede staat is en niet voor kapotte kleding.

Kleding inleveren bij H&M met H&M Conscious

Hier schreef ik al eerder een artikel over; H&M Consious. Je kunt dus je kleding inleveren bij H&M en voor elke volle plastic tas die je inlevert krijg je een bon voor 15% korting op een willekeurig kledingstuk. Er zit wel een limiet aan van maximaal 2 bonnen per dag die je hiermee kunt verdienen. Dat je een kortingsbon krijgt is natuurlijk een leuke bijkomstigheid maar zou voor mij geen reden zijn om daar mijn kleding in te leveren.

Textielbakken

gedragen kleding doneren

De titel klinkt een beetje raar, maar het is net zoiets als zo’n groene glasbak die je vaak vind bij een winkelcentrum of supermarkt. Je gooit er alleen geen glaswerk in, maar kleding. De kleding die je hierin gooit wordt vaak gebruikt voor minder bedeelden of wordt naar bepaalde landen gebracht die het minder hebben en echt kleding nodig hebben. Er bestaan talloze verhalen over deze manier. Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat er nooit iets aankomt maar persoonlijk geloof ik daar niet zo in. Vind het bij deze manier ook wel fijn als ik het er gewassen in zou doen. Ook kapotte kleding doe je er natuurlijk niet, dat is niet netjes. Deze kleding gaat namelijk weer gedragen worden.

Tweedehands winkel

Hoe vaak lees je niet dat iemand weer heel goed is geslaagd bij een tweedehandswinkel? Nou, precies daarom! Jij hebt vast iets in je kast liggen wat je niet meer draagt en wat alleen maar onnodig veel ruimte inneemt. Pak een zak en ga er eens mee naar zo’n winkel. Er is vast en zeker iemand op zoek naar het item dat jij niet meer draagt. Of je hier ook een vergoeding voor krijgt weet ik niet.

Leger des Heils en kerk

Ook hier hoor je heel vaak nare verhalen over en ik geloof hier niet in. Ik geloof oprecht dat er mensen zijn hier in Nederland die jouw gedragen kleding kunnen gebruiken. Je kunt vaak jouw kleding verzamelen en bellen naar een bepaald telefoonnummer zodat ze het kunnen komen ophalen. Op die manier hoef je er zelf ook geen tijd voor vrij te maken om het weg te brengen. Misschien dat dat voor jou makkelijker werkt. Mocht je toch liever niet willen dat zij bij jou thuis komen, dan kun je het natuurlijk altijd nog gewoon zelf wegbrengen.
Hier kun je meer informatie vinden.

Er zijn natuurlijk talloze stichtingen en doelen die op zoek zijn naar kleding die weer gebruikt kan worden. Als je hier klinkt vind je op Google de beste zoekresultaten.

Lees ook:
Kleding inleveren bij H&M en krijg korting!

deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties

 1. 19 november 2014 / 19:05

  Leuk artikel. Ik doe de kleding die ik niet meer wil meestal in zo een bak voor arme kinderen. Soms geef ik het ook aan mensen die ik ken die het graag willen of aan mensen die zelf niet veel geld hebben voor kleren.
  Lees het laatste blogbericht van Nicole – Ikea Christmas collection scented candlesMy Profile

 2. 18 november 2014 / 20:09

  Ik gooi mijn kleding altijd netjes in een textielbak. Idd veel beter dan alles gewoon weg te gooien!
  Lees het laatste blogbericht van Sarah – De Instagram TagMy Profile

 3. 18 november 2014 / 13:16

  heb toevallig zaterdag nog 2 tassen ingeleverd, ideaal!

 4. 18 november 2014 / 12:13

  Toevallig heb ik net een zak kleding in een textielbak gegooid en er staat er ook nog één klaar voor de kringloopwinkel (ook met andere spullen erin)
  Lees het laatste blogbericht van Dinja – Review Yves Rocher douchegelMy Profile