Curvy figuur? Dit zijn slimme fashion tips!

Curvy figuur fashion tips

Lichamen zijn er in allerlei figuren te vinden. Heb je een curvy lichaamsbouw? Wees er trots op! Helaas verstoppen veel vollere vrouwen hun lichaam, maar je kunt jezelf juist beter laten zien. Met deze kledingtips helpen we je op weg.

Durf jezelf te laten zien

Curvy figuur fashion tips

Vier jouw curves en durf jezelf te laten zien! Misschien vind je dit nog spannend, maar we raden je toch aan om ervoor te gaan. Jij mag er zijn! Je kunt je curves laten zien met de juiste materiaalsoorten. Zo wordt je figuur mooi benadrukt in een satijnen jurk . Het is dan ook fraai om zo’n jurk te dragen, naar een feestje bijvoorbeeld. Je mag jezelf best sexy kleden, als je je daar goed bij voelt. Stop je lichaam in ieder geval niet steeds weg onder oversized kledingstukken. Je verdient beter.

Accentueren

Het is de truc om je lichaam op de juiste plekken te accentueren. In je taille bijvoorbeeld! Of leg juist de nadruk op je decolleté of heupen. Het is maar net waar jij je prettig bij voelt. Ga dus in ieder geval voor kledingstukken die je vorm benadrukken: laat vormloze items liever achterwege. Het kan heel simpel zijn. Kies voor een nauwsluitende jurk, waarin je hele vorm zichtbaar is. Wát een power. Of draag een riem in je taille, bij een jurk of blouse. Hiermee kies je voor een zandloperfiguur in je look. Een perfecte klassieke styling!

A-lijn vorm

Dé vorm om voor te kiezen als je een curvy figuur hebt? Dat is toch wel de A-lijn vorm. Deze vorm komt terug in jurken en rokken. Heb je binnenkort een feestje op de planning staan? Kies dan zo’n vorm in bijvoorbeeld een mooie cocktailjurk. Wat de A-lijn precies betekent? De kleding kent een fit in de vorm van de hoofdletter A. Oftewel: smal aan de bovenkant, maar wijder naar beneden toe. Die wijde uitloop van een jurk of rok staat fraai. De nadruk komt zo te liggen op je taille, en bij je heupen en benen heb je juist genoeg bewegingsruimte.

Jurk of rok versus broek

Je hebt het misschien al opgemerkt: we hebben het hierboven met name over jurken en rokken. Dat heeft een reden. Jurken en rokken staan namelijk heel elegant bij een curvy figuur. Natuurlijk kun je ook een broek aantrekken, maar hierin vallen je curves wel wat meer op. Vind je dit geen fijn idee? Draag dan broeken in een donkere kleur, zoals donkerblauw of zwart. Al kun je er natuurlijk ook lekker maling aan hebben en gewoon een jeans of pantalon in een lichtere kleur dragen.

Perfecte maat

Let er altijd op dat je kleding in de perfecte maat draagt. Je wilt dat de kleding niet te strak zit, maar ook niet te wijd. Het is dus zaak om je maten goed te weten: dit kun je opmeten.

Ga de precieze maten altijd even na als je iets nieuws op het oog hebt – het is een kleine moeite, en maakt dat je kleding als gegoten zit. Is het item toch niet helemaal perfect? Dan breng je een bezoekje aan de kledingmaker om voor de ideale styling te gaan!

One Reply to “Curvy figuur? Dit zijn slimme fashion tips!”

  1. Goede tips en met de A-lijn ben ik bekend, ik vind dat wel mooi staan bij mezelf :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *