It Cosmetics Superhero mascara review

by Mariska

Op Instagram zag ik laatst de It Cosmetics Superhero mascara voorbij komen als een advertentie bij een YouTuber en ik was direct verkocht. Het zag er zo goed uit, mooi gekrulde en langere wimpers en een nieuw merk dat in Nederland verkrijgbaar is. Zoals jullie weten ben ik gek op het testen van mascara’s dus ik kocht deze It Cosmetics mascara ook direct. Alles voor de blog. Het prijskaartje is bijna net zo duur als de Le Volume de Chanel mascara dus ik had ook wel bepaalde verwachtingen. Mijn favoriet is nog steeds de Catrice EYEconista die voor een paar euro verkrijgbaar is. Laten we kijken hoe deze uit de verf komt.

It Cosmetics Superhero mascara

It Cosmetics superhero mascara
it cosmetics superhero mascara borstel

Superhero Mascara is ontwikkeld in samenwerking met plastisch chirurgen en klinisch getest om je wimpers te transformeren naar een super volume, super lengte en super elastische stretch in slechts één laag! Superhero Mascara bevat polymeren, collageen, biotine, eiwitten en peptiden en maakt gebruik van Elastic Stretch Technology om bredere, langere, mooi gedefinieerde wimpers te creëren. Bovendien zorgt de Lash-Changing Power Brush ervoor dat er geen wimpers achterblijven! Jij kan alles aan … nu ook je mascara!

De huls zit er een beetje uit als een zandloper, is zwart en heeft in zilveren letters erop staan wat het merk is en welke naam de mascara heeft. De huls is gewoon van een hard kunststof dus dat is niets bijzonders. De borstel is een langere die van breed naar iets smaller uitloopt met zachte kunststof haartjes. Ik heb geen problemen met dit soort borsteltjes, maar degene van hard kunststof zorgen bij mij over het algemeen wel voor meer volume en lengte.

it cosmetics mascara
it cosmetics mascara close up

De mascara van It Cosmetics brengt met het borsteltje heel fijn aan. Het is een fijne substantie en brengt goed aan. Er komt voldoende product op het borsteltje en dit is naar mijn idee zeker niet teveel. Ondanks dat er wordt aangegeven dat je zigzaggende bewegingen moet maken voor het beste resultaat heb ik dit niet gedaan. Voor mij werkt dat nooit zo goed. Wel heb ik vanaf de wimperlijn het heel rustig in mijn wimper geborsteld. Met een enkele laag ben ik over het algemeen niet tevreden en heb deze dan ook laten drogen en daarna een tweede laag aangebracht.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

Eigenlijk vind ik deze It Cosmetics mascara niet heel spectaculair en dat baseer ik natuurlijk op mijn mening en de ervaring heb die ik met mijn wimpers. Het separeert mijn wimpers wel goed en ze worden ook wel echt langer, maar het geheel vind ik er wat rommelig uitzien. Mijn wimpers worden niet erg hard maar voelen wel wat droog aan als de mascara er een tijdje op zit. Ook ben ik wat afgebrokkelde stukjes tegengekomen. Wel minimaal, maar het was er wel. Dus het is een gewone mascara voor mij en voor deze prijs heb ik betere gehad die goedkoper zijn.

It Cosmetics Superhero mascara is verkrijgbaar bij ICI Paris XL voor €26.

Lees ook:
Catrice EYEconista mascara voor 180% meer volume review
LORÉAL Paradise Extatic mascara waterproof review
L’Oréal Bambi Eye mascara falsh lash review

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?