5x diepvriesfruit variaties

diepvriesfruit variaties

In mijn gastblogpost van deze maand laat ik je zien hoe je diepvriesfruit op vijf verschillende manieren kan gebruiken met diepvriesfruit variaties. Ik gebruik zelf redelijk vaak diepvriesfruit in smoothies en milkshakes omdat ik diepvriesfruit super makkelijk in gebruik vind en omdat het vaak (buiten het seizoen) ook nog eens vele malen goedkoper is dan vers fruit. Vandaag laat ik je dus zien hoe je gemakkelijk diepvriesfruit kunt gebruiken zodat je geen duur vers fruit hoeft te kopen.

5x Diepvriesfruit Variaties

5x-Diepvriesfruit Variaties

Havermout is zo’n typisch gerecht dat je eigenlijk bijna niet mooi op de foto kunt krijgen.. Maar ik heb mijn best gedaan. Hierboven zie je havermout gemaakt met amandelmelk, stukjes mango uit de diepvries en een beetje honing. Ik raad je wel aan om de stukjes fruit uit de diepvries mee in de magnetron of pan te verwarmen. Koud zijn ze niet echt lekker. Een andere fijne bijkomstigheid bij diepvriesfruit is dat het al gesneden is, wat weer tijd scheelt.

5x-Diepvriesfruit Variaties

Je kunt ook diepvries fruitstukjes toevoegen aan je glas water. Ik gebruikte hier de gemixte fruit variant van de Albert Heijn. Dat is super makkelijk omdat je dus niet allerlei verschillende soorten fruit hoeft te kopen, maar gewoon een doosje met gemixt fruit kunt kopen.

5x-Diepvriesfruit Variaties

Met diepvriesfruit kun je ook hele lekkere milkshakes maken. Hierboven zie je een milkshake gemaakt van amandelmelk, banaan en rode diepvriesvruchten. Ik vind het altijd fijn om ook diepvriesfruit te gebruiken in milkshakes omdat deze ook als ijsklontjes fungeren. Je milkshake wordt daardoor namelijk lekker koud.

5x Diepvriesfruit Variaties4 | DoorMariska

Iets wat ik zelf nog nooit eerder gedaan had, saus maken van diepvriesfruit. Maar het is super makkelijk! Je doet gewoon wat fruit in een pan, met een klein beetje water en wat honing. Laat het even pruttelen en ontdooien en klaar is kees. Ik maakte deze saus voor over mijn havermout-ei pannenkoeken. Ook deed ik er nog een beetje yoghurt overheen.

5x dievriesfruit variaties5 | DoorMariska

Ook iets wat ik nog nooit gemaakt had, ijs van banaan en diepvriesfruit. Eigenlijk hoor je dit te maken in een blender, maar die heb ik zelf nog niet. Ik maakte het dus met een staafmixer, daarbij is het wel handig als er iets van vocht bij zit omdat het anders heel veel herrie maakt en alle kanten op vliegt. Daarom was mijn ijs dus wat vloeibaarder, maar wel lekker fris. Ik deed er nog wat stukjes verse aardbei bovenop.

Bedankt voor het lezen, ik hoop dat je wat inspiratie uit mijn voorbeelden van diepvriesfruit variaties hebt kunnen halen.

Lees ook:
Appel-Pecan Muffins
Mijn favoriete thee (o.a. Celestial sleepytime & Kruidvat)
Bananenbrood

Liefs, Talitha ♥

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook