Wat zou ik doen met een miljoen?

by Mariska

Wat zou ik doen met een miljoen? Goede vraag. Natuurlijk heb ik er weleens over nagedacht. Dat doet iedereen, toch? En er is helemaal niets mis met dromen denk ik. Ik heb eens goed nagedacht wat ik écht met een miljoen zou gaan doen. Stel je toch eens voor, zo’n enorm bedrag op je bankrekening. Geen limiet om lekker online te shoppen, geen limiet om een huis te kopen en te verbouwen en geen limiet voor vakanties. Nou ja, er is op een gegeven moment natuurlijk wel een limiet omdat je niet eeuwig kan door blijven gaan met geld uitgeven ;) Wat ga ik kopen? Weggeven? Doneren? Sparen? Stop ik met werken?

Foto: Shutterstock

Vakanties

Nu ben ik niet echt van de vakanties moet ik eerlijk zeggen. Veel mensen gaan vaak 2 keer per jaar op vakantie maar ik heb er eigenlijk niet zo heel veel mee. Nooit gehad eigenlijk. Misschien komt dat wel omdat we met onze ouders ook nooit op vakantie gingen omdat mijn vader altijd aan het werk was. De enige vakanties die ik me kan bedenken zijn naar Bora Bora (al die leuke kleine hutjes aan het helderblauwe water) en naar Amerika. Een rondreis met een camper bijvoorbeeld en naar Nashville en Las Vegas. Dat lijkt me zó super vet! Ik zou ook echt willen zien waar Elvis Presley heeft gewoond in Graceland en bijvoorbeeld de studio’s waar hij en Johnny Cash nummers hebben opgenomen. Las Vegas eigenlijk puur om de hysterie die daar heerst met alle lampen, toeters en bellen.

Auto’s en huizen?

Nu woon ik natuurlijk in een appartement waar ik me prima kan redden in mijn eentje. Ik heb ook niet zoveel ruimte nodig, dat moet je ook allemaal weer schoonmaken en opruimen ;) Toch heb ik wel een beetje een idee wat ik zou willen qua huis. In ieder geval een mooie huiskamer met open haard, grote tv en lekkere bank waar je op kunt chillen met meerdere mensen. Zo’n lounge gedeelte, maar dan aan 2 kanten. Een mooie grote badkamer met zo’n stortdouche, fijne verwarming en mooie minimalistische verlichting voor de gezelligheid. Als ik dan toch geld genoeg heb zou ik ook een mooie grote extra kamer willen om daar te kunnen werken en al mijn werkgerelateerde spullen kwijt te kunnen met mooie kastjes van bijvoorbeeld Ikea en mooie schilderijtjes aan de muur. Voor buiten zou ik een mooie veranda willen met een prachtig steigerhouten tuinset en terrasverwarming zodat je op de wat koelere dagen daar ook kunt zitten met een borreltje. Uiteraard hele mooie verlichting om het gezellig te maken en wellicht een opblaasbaar bubbelbad. Een vaste is ook leuk, maar zo’n opblaasbare kun je van plaats veranderen. Lekker onder de veranda of in de felle zon :)

Doneren

Ook zou ik een groot bedrag doneren aan een bepaalde stichting of meerdere stichtingen. Er zijn er natuurlijk duizenden die allemaal een goed doel hebben, maar dan zou ik er een paar kiezen die dichtbij mij staan. Zo zou ik bijvoorbeeld zeker het Ouderenfonds een deel schenken. Daar ben ik al een tijdje donateur van. Nu dat onze vader op 60-jarige leeftijd in het verpleeghuis zit komt het allemaal wel erg dichtbij. Je ziet mensen die bijna geen bezoek krijgen, die zich eenzaam voelen en alle vrijwilligers die de ouderen gezelschap houden. Dat vind ik heel erg belangrijk. Dat soort mensen horen niet eenzaam en alleen zonder bezoek ergens in een kamertje door te brengen. Zij moeten ook leuke dingen kunnen doen met begeleiding.

Sparen en weggeven

Geld weggeven klinkt misschien een beetje raar, maar ik zou dat sowieso doen aan mijn zusje, broertje en ouders. Die zou ik een bepaald deel gewoon geven zonder dat ze er iets voor hoeven te doen. Of ik zou iets leuks voor ze kopen waar ze echt iets aan hebben. Het is maar net wat de regels op dat moment zijn met bijvoorbeeld het schenken van geld (ja, die regels zijn er ook weer…). Daarnaast zet ik ook een flink bedrag op mijn spaarrekening (waar ik hopelijk nog wel rente krijg) zodat ik daar weer een mooi bedrag van achter de hand kan houden. Zo heb je altijd geld achter de hand voor als je echt iets wilt of nodig hebt. Laten we het maar niet hebben over het feit dat ik gewoon heel slecht ben in sparen.

Lees ook:
25 levensvragen tag
Valentino schoudertas van zwart leer met gouden accenten
32 uur werken; 1 hele dag vrij of 2 halve dagen?
Hoe ik aan het sparen ben voor het verhuizen

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?