Huis opknappen en uitstelgedrag wat moet ik nog doen?

door Mariska

Zo schreef ik een paar maanden geleden welke klusjes ik nog allemaal wilde gaan doen voor de herfst. Inmiddels is het herfst en heb ik precies heel weinig afgerond om van het lijstje ‘huis opknappen’. Mijn tuin ziet er nog steeds niet uit en ook moet ik nog steeds het verven van mijn slaapkamer afmaken. Maar omdat ik vanaf 1 november vaker thuis zit en fulltime ondernemer word wil ik dat het er toch wel een beetje fatsoenlijk uit gaat zien.

Verder schilderen

Zoals je op de foto kunt zien was ik dus heel dapper begonnen met mijn huis opknappen en begonnen met schilderen van de slaapkamer. Inmiddels ben ik daar alweer een tijdje mee gestopt omdat ik geen zin heb, geen tijd, het is te hoog waardoor ik eigenlijk een kamersteiger nodig heb en noem maar op. Het zijn eerder smoesjes dan redenen en ik moet mezelf de komende weken als ik me wat beter voel er wel toe zetten. Dat half afgemaakte is natuurlijk ook geen gezicht. Mijn kleine halletje is inmiddels wel helemaal klaar. Uiteindelijk wil ik gewoon mijn hele kamer zo snel mogelijk (laten) voorzien van een mooie donkerblauwe kleur die ik een paar maanden geleden heb uitgekozen.

Huis moet echt thuis zijn

Vanaf 1 november zit ik natuurlijk veel meer thuis dan nu. Ik vind dan dat een huis echt een thuis moet zijn waar ik graag ben. Dat is nu al wel zo en ik ben heel graag thuis, maar het moet wel wat leuker worden aangekleed allemaal. Eigenlijk wil ik mijn huiskamer misschien nog een mooi kleurtje verf geven, wat plinten plakken om mijn vloer mooier af te werken en gewoon wat kleine dingen. Mijn huis opknappen staat nu wel echt bovenaan mijn lijstje. Wat ik ook belangrijk vond is nieuwe luxaflex en dat heeft het ook wat huiselijker gemaakt gelijk.

En dan de tuin…

Voor mijn tuintje had ik best wat plannen. Ik wilde een schutting (laten) zetten, al het onkruid eruit halen, spullen bij grofvuil zetten die er niet meer horen en ga zo maar door. Van dat alles is er precies nog niks gebeurd, behalve dat de coniferen grotendeels gekortwiekt zijn. Dat is het enige. Het is nu ook niet echt weer om in de tuin te werken maar ik heb wel spijt dat ik dit niet al heb opgeknapt eerlijk gezegd. Door het weer wordt het waarschijnlijk nog meer vooruit geschoven.

Lees ook:
Zó koud was het in mijn woning vorige winter
Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren
Casa kerstcollectie

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Suzanne 21 oktober 2019 - 15:45

Dat uitstelgedrag is soms heel erg herkenbaar!

Reageer
Sanne 19 oktober 2019 - 20:33

Ik kan ook zo opzien tegen dat schilderen. Terwijl als ik bezig ben ik het niet eens zo erg vind, een muurtje heb je eigenlijk best snel gedaan, maar toch haha.

Reageer
bychristiana 19 oktober 2019 - 08:10

Genoeg te doen dus;-) Ik werk zelf parttime dus ben ook veel thuis, ik vind het dan ook super belangrijk dat ons huis gezellig en netjes is. Wij hebben ook een en ander in de tuin gedaan, maar op een gegeven moment begon het natuurlijk heel veel dagen achtereenvolgens te regenen, dus nu ligt dat allemaal een beetje stil. Komt vanzelf in het voorjaar wel weer.

Reageer
Tessa 18 oktober 2019 - 16:39

Succes met alles!

Reageer
Edith-Sofia 18 oktober 2019 - 12:24

Veel te doen dus nog! Je hal ziet er super leuk uit, mooi kleurtje! Ik wil 1 wand van mijn woonkamer nog een kleurtje geven, maar dat kom ik ook aldoor niet aan toe.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.