Zó koud was het in mijn woning vorige winter

by Mariska

Sinds mei 2018 woon ik in mijn huidige woning in Edam en dat gaat prima. Vanaf het moment dat ik de sleutels kreeg was ik hier eigenlijk wel gelukkig. Eindelijk een plek waar ik alles zelf kon bepalen. Van de kleur op de muur tot het soort vloer. Heerlijk! In mei kwam ik daar dus wonen en toen was het heerlijk weer en de zomer was op komst. In de winter werd het echter wel anders.. een koud huis.

Foto: Shutterstock/Alena Ozerova

Het werd koud binnen

Voor de winter heb je natuurlijk eerst de herfst en toen merkte ik al dat het wat begon te trekken hier en daar. Ik had (of heb eigenlijk) geen gordijnen en mijn bank stond bij het raam. Je zit natuurlijk regelmatig op de bank. Zelf zit ik vaak op de bank met mijn laptop en anders kijk ik tv. Op dat moment begon ik te merken dat het enorm aan het trekken was. Het leek wel of er kou door de kieren heen kwam bij de kozijnen terwijl er wel dubbel glas ramen in zitten. Ook begon ik later op te merken dat bij de ramen die open kunnen er ook veel kou naar binnen glipte. Op dat moment had ik ook een werkplek gecreëerd in mijn slaapkamer waaraan ik aan mijn bureau kon gaan werken. Daar merkte ik ook dat er best wat koude lucht naar binnen kwam. Dat is niet alleen heel vervelend, dat kan ook nog best wat extra geld gaan kosten op het moment dat je de verwarming aan hebt staan.

Contact met de verhuurder

Op een gegeven moment was ik een koud huis best wel zat. Ik besloot contact op te nemen met het woonbedrijf waarvan ik de woning huur. Elke maand betaal ik een x bedrag + service abonnement dus ik wilde wel een oplossing. Er kwam iemand langs en keek naar de ramen, de kozijnen, tochtstrips en roosters. Dubbel glas bestellen hoefde niet want dat zat er immers al in, al voelde het niet zo.

Het antwoord was dat ik op een hoek woonde en daarom veel meer koude lucht had dan een tussenwoning. Oké, daar kan ik in komen. Ook werd de conclusie getrokken dat ik toch strips miste bij de ramen en deze zijn geplaatst. Of ik echt verschil merk en geen last meer heb van een koud huis? Dat moet aankomende winter gaan blijken. Ik heb nu de tochtstrips, ik heb inmiddels raamdecoratie voor het raam en gelukkig is het nu nog steeds zo warm dat ik niet hoef te stoken ;) Nu maar hopen dat het zo lang mogelijk warm blijft binnen.

Kun jij meer van de warmte of de kou genieten?

Lees ook:
Vitamine D tegen winterdip of winterdepressie
7 manieren om warm te blijven met het koude weer
Een mooie winterjas van Protest met bijpassende muts

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?