Het 6 minuten dagboek om elke dag herinneringen op te schrijven

het 6 minuten dagboek

Onlangs ontving ik het 6 minuten dagboek. Een dagboek die vragen stelt en je vraagt bepaalde goede en wat minder goede dingen op te schrijven van die bewuste dag. Normaal gebruikte ik hier mijn Bullet Journal ook wel voor, maar dit is iets heel anders en werkt voor mij veel makkelijker. Het leek me leuk hier een review over te schrijven en hoe ik dit 6 minuten dagboek ervaar. Dit dagboek heb ik nu een aantal dagen bijgehouden en ik ga vertellen wat ik ervan vind en of het 6 minuten dagboek voor mij ook werkt.

Lees ook: Omgaan met teleurstellingen, zo doe ik dat

Het 6 minuten dagboek van Dominik Spenst

In dit invulboek stelt bestsellerauteur Dominik Spenst je de juiste vragen op het juiste moment. Na een uitleg over hoe positieve psychologie werkt, ga je zelf aan de slag. Met de vragen van Dominik leer je je gedachten op papier te zetten en na te denken over je dag. En het mooie is: het kost je maar 6 minuten per dag!

Sinds ik het boek ‘ik was advocaat maar nu ben ik mezelf‘ van Judith Noordzij heb gelezen ben ik wel een beetje om. Ik lees veel meer en dan vooral dingen die ik interessant vind. Lezen vond ik nooit zo ‘mijn ding’, maar merk dat ik er wel van kan genieten om in bed bijvoorbeeld nog een uurtje te lezen. Dat heb ik nu omgezet naar het invullen van dit 6 minuten dagboek. Ik ga je een kijkje geven in dit boek.

het 6 minuten dagboek
6 minuten dagboek
het 6 minuten dagboek quote | DoorMariska

In het begin van het 6 minuten dagboek vind je een aantal van dit soort spreuken en quotes en wat meer uitleg. Uitleg van bijvoorbeeld een ochtendritueel, positieve psychologie, zelfreflectie, avondritueel en een positieve affirmatie. Er wordt uitgelegd hoe je het boek het beste kunt gebruiken met voorbeelden en ook trackers erbij. Trackers die jezelf kunt invullen en maandelijks terugkomen. Bijvoorbeeld of je genoeg water hebt gedronken, of je elke dag buiten bent geweest of een ander doel hebt behaald. Dit is dus zelf in te vullen en zijn er 3 per maand. Zelf gebruik ik deze niet echt, maar dat is persoonlijk.

dagboek overzicht | DoorMariska

Dit is een dag overzicht van 2 dagen. Eerst kun je 3 punten invullen bij de vraag waarvoor je dankbaar bent die dag. Dan kun je invullen hoe je er een geweldige dag van gaat maken, een positieve affirmatie invullen en vervolgens naar het zogenoemde avondritueel. Ik vul altijd alles de volgende dag in of in de avond pas, vind ik fijner. De vragen voor de hele dag staan onderaan en zijn de goede daad of daden die je hebt verricht die dag, wat je aan jezelf kunt verbeteren en leuke dingen die je hebt meegemaakt. Heel fijn en laagdrempelig om in te vullen.

weekoverzicht dagboek | DoorMariska

Ook is er na elke week een weekoverzicht. Dit weekoverzicht heeft andere vragen elke week en er is ook ruimte voor voldoende aantekeningen. Zo kun je wellicht dingen van je afschrijven of opschrijven die je wel ‘kwijt’ wilt maar nergens anders passen.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

Ik vind dit 6 minuten dagboek een leuke toevoeging aan mijn dagelijkse routine. De afgelopen tijd is er op persoonlijk vlak veel gebeurd en zat/zit ik niet goed in mijn vel. Het gaat gelukkig beter, maar ik merk ook dat zo’n dagboek met gerichte vragen wel positief werkt. Ik neem er elke dag de tijd voor en kan alle gedachten en gevoelens opschrijven. Zelf vind ik het echt een aanrader en het kost écht maar 6 minuten van je dag 😉 Wat is nou 6 minuten?

Het 6 minuten dagboek is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor €16,99.

Lees ook:
Mijn bullet journal en wat ik allemaal gebruik
Pickwick tea topics #4

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook