Schrijven over de haar aandoening die ik heb (voor 95%) zeker heb

by Mariska

Niet zo heel erg lang geleden schreef ik over een kale plek op mijn hoofd. Ondertussen zijn we een paar maanden verder en een paar inzichten verder. Zo werd ik er ongeveer een maand geleden op gewezen door een iemand dat het wel eens Alopecia kon zijn. Nog nooit van gehoord op dat moment. En normaal zeggen mensen dat je beter niet kan Googlen maar ik deed dat wel… En direct zag ik herkenning van mijn probleem, een haar aandoening. Precies ook op de punten waar het bij mij ook begint met dunner worden en kaal worden.

Haar aandoening Alopecia

Bij mannen begint deze kaalheid bij de slapen en op de kruin en gaat meestal door tot er alleen een rand haar op het achterhoofd overblijft. Bij vrouwen komt alopecia androgenetica meestal tot uiting door een dunnere haarinplant, vaak dominant op de middellijn van het hoofd.

Alopecia androgenetica is strikt genomen geen ziekte of aandoening, maar wordt beschouwd als een verouderingsverschijnsel en is grotendeels erfelijk. Dat neemt niet weg dat het wel als een aandoening wordt ervaren, zeker voor (jonge) vrouwen bij wie de kaalheid goed zichtbaar is. Ook voor mannen bij wie de kaalheid al op jonge leeftijd inzet, kan dit heel belastend zijn en heeft het een grote invloed op de kwaliteit van leven. (bron: alopecia-vereniging.nl )

Spannend om over te bloggen

Ik moest er even over nadenken, maar ga het toch doen. Wie mij kent (en mijn blog leest) weet dat mijn haar heel dun is en het steeds dunner wordt. Ik heb alles geprobeerd van haar vitaminen, niet meer verven, minder wassen, minder warm douchen etc. maar het helpt niet. Ik werd gewezen door iemand ongeveer een maand geleden dat het wel eens Alopecia kon zijn, ook wel mannelijke kaalheid. Normaal moet je niet gaan Googlen, maar ik deed dat wel. En wat een herkenning! Inmiddels is het voor 95% dat dit het probleem is en mijn haar dus niet meer terugkomt of zeer dun waar ik weinig aan heb.

Daarbij kreeg ik een tip hoe ik er wél iets aan zou kunnen doen. Al een tijd (aantal jaar) ben ik heel erg onzeker over mijn dunne haar. Maar nu heb ik volgende week zaterdag een spannende en belangrijke afspraak bij een kapper die gespecialiseerd is in haarstukjes voor deze haar aandoening. Omdat ik mijn blog heb en ik nog steeds dankbaar ben dat iemand ‘zo brutaal is geweest’ om mij erop te wijzen wat het is/kan zijn, heb ik besloten erover te gaan bloggen op mijn blog. Ik hoop dat ik op die manier ook weer mensen kan helpen, want het schijnt er vaak voor te komen.

Ergens schaam ik me ervoor, maar ik kan er niks aan doen dat ik hier last van heb. En ja, ik wil wel een mooie bos met haar op mijn hoofd en geen kale en doorzichtige plekken waar je mijn hoofdhuis ziet.

Hopelijk kan ik door middel van mijn blogs er anderen mee helpen, maar ik vind het heel erg spannend. ?

Lees ook:
Huis opknappen en uitstelgedrag wat moet ik nog doen?
Eigenlijk zou ik met lijstjes moeten gaan leven, omdat..
H&M Peach Creamsicle

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?