Eigenlijk zou ik met lijstjes moeten gaan leven, omdat..

kruidvat winter wonders pers presentatie

Ooit heb ik al eens geschreven over mijn chaotische ik. Het is zelfs zo erg dat ik uiteraard weleens een agenda heb geprobeerd te gebruiken. Niet die op mijn telefoon (want die gebruik ik juist wel), maar een van papier. Op de middelbare school had ik dat trouwens al, dan had ik een agenda en vergat compleet dat ik een agenda had in de loop van de tijd. Nu is dat dus nog steeds het geval. Eigenlijk zou ik met lijstjes moeten gaan werken omdat ik dan niet alles in mijn hoofd stop en probeer te onthouden. Nu heb ik dat heel erg en weet ik ook wel vaak welke afspraak ik wanneer heb en dat soort dingen. Waarom zou ik volgens lijstjes moeten gaan leven?

Waarom ik met lijstjes moeten gaan leven?

  • het heeft een structuur
  • ik merk dat ik het beste presteer als er een deadline aan verbonden is
  • heel vaak vergeet spullen voor mijn vader te halen, zoals herenslips van bamboe bijvoorbeeld
  • het waarschijnlijk een minder ‘vol’ gevoel in mijn hoofd geeft
  • zo precies alles uitgetekend heb, wanneer ik bijvoorbeeld kan leren voor mijn LOI Online Marketing opleiding
  • ik meer rust ervaar omdat het niet in mijn hoofd zit maar op papier staat

Maar ik moet zeggen dat het me, tot nu toe, zonder lijstjes nog wel redelijk afgaat. Oké, mijn hoofd zit vaak nog wel vol en ik kan me denk ik zelfs niet indenken hoe het is om een ‘leeg hoofd’ te hebben. Naast dat ik alle afspraken etc. in mijn hoofd heb zitten, merk ik ook dat ik overal over aan het piekeren ben. Mijn hoofd kan echt overuren maken.

En hoe houden jullie dit soort dingen bij? Hebben jullie een bullet journal, een agenda op je telefoon of een fysieke agenda of heb je bijvoorbeeld elke dag een to do lijstje? En op welke manier werkt dit voor jou het beste? Misschien haal ik hier wel inspiratie uit en een heel goed idee om het voor mezelf anders aan te pakken.

Lees ook:

Sim only abonnement, waarom heb ik dit gedaan en zou jij het doen?
Ik heb drank en drugs, hoe denk ik daarover & heb ik gebruikt?
Ik was al blij met behang op de muur

Geverifieerd door MonsterInsights