Mijn favoriete Griekse yoghurt ontbijt

favoriete griekse yoghurt ontbijt

Sinds ongeveer een kleine maand ben ik langzaam aan op mijn eten en voeding aan het letten. Nooit heb ik echt druk gemaakt (op een paar onzekere momenten na), maar heb me altijd voorgenomen dat als ik tegen de 100 kilo aan zit dat ik echt op de gezonde tour ga en dat punt had ik bereikt. I know, de meningen zijn hierover verdeeld, maar dit is mijn gedachten en mijn leven. Elke dag ontbijt ik met een Griekse yoghurt ontbijt en daar voeg ik verschillende dingen aan toe. Ik wil absoluut als eerste zeggen dat ik geen pro ben in dit soort dingen, maar dat ik gewoon zelf op zoek ben gegaan naar ‘gezonde’ recepten. Ook gebruik ik al bijna een maand een app (premium) om alles in bij te houden. Hier ga ik ook nog iets over schrijven. Maar nu eerst naar mijn Griekse yoghurt ontbijt.

Griekse yoghurt ontbijt

Het Griekse yoghurt ontbijt heb ik niet kant en klaar van internet gehaald, maar gewoon op internet rondgekeken wat goede ingrediënten zijn en hoe ik dat kan combineren. In de app die ik gebruik zijn de voedingsmiddelen ook per voedingsmiddel uitgesplitst zodat je goed kunt zien wat je meer nodig hebt en waar je voldoende van hebt. Ook daar heb ik goed naar gekeken en natuurlijk een ontbijt waardoor je zo goed mogelijk gevuld bent. En dan komt het.. voor mijn favoriete Griekse yoghurt ontbijt neem ik:

Zelf vind ik het heerlijk met banaan en om af te wisselen heb ik ook aardbeien en soms appel geprobeerd. Het is goed te doen, maar die met banaan en aardbei blijven wel mijn favoriete ontbijtjes. En ik moet zeggen dat ik ook écht gevuld ben gedurende (bijna) de hele ochtend. Tussendoor wil ik wel eens snack worteltjes of komkommer pakken, maar ik heb absoluut geen trek in zoetigheid. Er is ook nog een ander lekker ontbijt recept namelijk de,  Vegan yoghurt bowl met aardbeien.

Van alles een beetje

Op deze manier krijg ik met het ontbijt fruit binnen, proteïne en lijnzaad. Alles bij elkaar zorgt het dus voor een goed vol gevoel én het is ook nog eens erg lekker. Doordat je het fruit kunt aanpassen kun je het lekker naar eigen smaak maken.

Wat is jouw favoriete ontbijt? 

Lees ook:

Homemade fruitwater met munt en limoen + variatietips
Mijn week in foto’s #13 (nieuwe baan, Netflix serie en nadenken)
Maris, je straalt! Huisje, baantje en beestje(s)

8 Reacties

 1. 8 augustus 2019 / 21:23

  Lijnzaad is heel goed voor je darmen, goede vezels! Eigenlijk zou ik ook meer van dit soort dingen moeten gaan eten. Ik eet ’s morgens graag havermoutpap met suiker (havermout is heel gezond, maar je wordt er ook wat slaperig van) en ik pak te vaak liever een bakje vla dan yoghurt. Mijn “normale” gewicht is 55 kilo en nu zit ik op 67 kilo. Het is lastig om wat kilo’s kwijt te raken, ik ben nogal doel op zoete gerechten.
  Benieuwd naar die app en ik hoop dat het voor je werkt!

 2. Wendy
  8 augustus 2019 / 16:52

  Ik ontbijt regelmatig met Griekse yoghurt, granola en honing. Soms wat zoetstof erdoor of wat fruit. Lekker en idd echt heel voedzaam!

 3. 8 augustus 2019 / 15:48

  Ik ontbijt iedere ochtend met griekse kwark, havermout of crackers. Heerlijk! Ben zelf niet zo fan van boterhammen, behalve als het tosti’s zijn.

 4. 7 augustus 2019 / 09:49

  Ziet er lekker uit! Ik ontbijt meestal met Honey Loops & lactosevrije melk. 🙂

 5. Cindy
  7 augustus 2019 / 07:59

  Goed bezig hoor, alle kleine beetje helpen! En het belangrijkste is dat je je goed voelt.

  • Mariska
   Auteur
   7 augustus 2019 / 17:05

   Dat klopt en het is echt lekker, dat scheelt ook een hoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.