Goede voornemens en waarom ik daar niet aan doe

goede voornemens stoppen met roken

Laten we het even hebben over goede voornemens en dan voornamelijk de goede voornemens die we allemaal massaal aan het einde van het jaar bedenken om mee te nemen naar het nieuwe jaar. Ooit heb ik dat ook weleens gedaan maar de laatste jaren heb ik er helemaal niks meer mee. Eigenlijk vind ik ook dat als je iets wilt veranderen je het altijd zou kunnen doen en niet perse aan het begin van het nieuwe jaar. Al snap ik natuurlijk wel dat het voelt als beginnen met een schone lei. Daar is ook wat voor te zeggen..

Foto: Shutterstock/Voyagerix

Stoppen met roken en afvallen

Ik denk dat de meest gehoorde goede voornemens wel het afvallen zijn en ook stoppen met roken. Zelf moet ik zeggen dat ik erg blij ben dat ik niet de verslaving heb om te roken, maar het zit wel in mijn familie. Mijn ouders, broertje, zusje en nog een aantal familieleden roken allemaal. Gelukkig heb ik daar dus geen last van maar ik kan me wel voorstellen dat het heel moeilijk is om te stoppen met roken. Het scheelt ook nog eens veel geld, maar dat terzijde. Ooit weleens gedacht aan een E-sigaret kopen? Dat kan je helpen bij het stoppen met roken als je zou willen. Ik heb in ieder geval al veel mensen zien lopen met een E-sigaret. Het proberen waard lijkt me als je er echt vanaf wilt.

Afvallen is er ook zo eentje. Aan het einde van het jaar bedenken we massaal dat we willen afvallen. Begin januari schrijven we ons in bij de sportschool, gooien ons eetschema om en gaan er voor. Vaak houden we het maar heel even vol en vallen daarna weer terug in onze oude gewoontes. Ook ik heb dit weleens gedaan maar ben daarmee gestopt, gewoon omdat ik het niet nodig vond maar ook omdat dat ik het altijd zou kunnen doen als ik echt wilde afvallen.

Het kan altijd!

Goede voornemens zoals stoppen met roken of afvallen kun je gewoon altijd doen. Je hoeft er echt niet mee te wachten tot het nieuwe jaar denk ik. Van uitstel komt heel vaak afstel en als je iets wilt veranderen kun je er maar beter gelijk mee beginnen.

Doe jij aan goede voornemens?

Lees ook:
5 ongeschreven regels die van je worden verwacht in het leven
Afvallen met Herbalife, hoe gaat het tot nu toe?
Hier haal ik mijn meeste inkomsten uit voor mijn blog (+ cijfers!)
Tag: Car confessions