Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

Hier haal ik mijn meeste inkomsten uit voor mijn blog (+ cijfers!)

meeste inkomsten blog

Al een tijdje is mijn blog mijn bedrijf en om precies te zijn is dat over een paar dagen, maar voor het gemak vandaag 🙂 Doormariska.nl is ingeschreven sinds 16 februari 2015 bij de Kamer van Koophandel. Nog steeds trots op wat ik heb bereikt en in die jaren heb ik heel veel geleerd natuurlijk. Maar waar haal ik nou de meeste inkomsten voor mijn blog vandaan? Leek me leuk om hier eens over te schrijven. Wat werkt voor mij wel en wat werkt niet. Je leest over mijn meeste inkomsten van verschillende ‘producten’ die ik aanbied als het ware. Exacte bedragen ga ik niet noemen, maar ik geef je wel een indicatie.

Foto: Shutterstock/Victoria43

Meeste inkomsten van mijn blog komen hier vandaan

Artikelen en losse links

Ik ga er geen doekjes om winden en ik weet dat heel veel bloggers het doen; het aangaan van samenwerkingen met follow links. Heel veel doen er geheimzinnig over of zetten er niet bij dat het op een (betaalde samenwerking) gaat, maar als je al een tijd meedraait in de blog wereld dan leer je wel de links waar het omgaat te herkennen en zie je ook zo als iemand er niks bij zet qua samenwerking. Nu hoeft natuurlijk niet alles een samenwerking te zijn, maar geloof me, je gaat de links herkennen. En eerlijk is eerlijk, hier heb ik het meeste inkomen uit. Mijn domeinwaarde is goed en mijn blog ziet er netjes uit. Meningen zijn hierover verdeelt, maar dit zorgt wel voor het meeste inkomen. Met sommige bedrijven heb ik een langdurige samenwerking en met sommige eenmalig. De bedrijven benaderen mij zelf, ik benader hen of ik pitch op opdragen. De ene maand verdien ik hiermee €100 en de andere maand €1000 dat is echt verschillend.

Affiliate links

Ook haal ik de meeste inkomsten voor mijn blog uit affiliate links. Zelf maak ik gebruik van LinkPizza en omdat ik niet altijd weet welke links affiliate links worden heb ik onder elk artikel gezet dat het kan zijn dat er affiliate links in een artikel zitten. Wel zo eerlijk vind ik. Ook heb ik bovenaan in de widget allemaal producten van Yves Rocher en van bol.com staan. Yves Rocher is mijn favoriete merk en The Kelly Family mijn favoriete band, dus waarom zou ik dat niet laten zien door middel van affiliate links? Affiliate links zijn wel lastiger om een inkomen mee te verdienen. Hiermee verdien ik tussen de €20 en €100 per maand. Dat is verschillend en natuurlijk ook afhankelijk van wanneer iemand iets aanschaft via mijn link.

Google Ads

Een tijdje heb ik ads laten zien via een mediabureau, maar omdat mijn bezoekersaantallen niet super hoog zijn verdien ik daar ook heel weinig mee. Echt maar een tientje tot €15 in de maand. Dat is niks en daarom heb ik deze verwijderd van mijn blog. Wel maak ik nu gebruik van Google Ads omdat dit voor mij beter werkt. Als hier namelijk iemand op klikt bijvoorbeeld, dan krijg je meer dan dat je alleen een weergave hebt van de advertentie. En de kliks kunnen soms goed oplopen! Je moet wat tactisch zijn en uitproberen welke ads het beste werken, maar hier heb ik afgelopen maand €45 mee verdiend. Het is geen vetpot, maar het is altijd leuk meegenomen natuurlijk.

Als je alle inkomsten bij elkaar optelt kun je er heel leuk mee verdienen en daarom kan ik ook wel zeggen dat ik blij ben dat ik daarom minder kan werken bij mijn baas. Een gedeeltelijk salaris haal ik dus uit mijn blog en daarmee doe ik iets wat ik heel erg leuk vind. Er volledig van leven kan ik niet en daarom heb ik een baan ernaast waarmee ik mijn vaste lasten betaal. Soms vind ik het evengoed wel lastig om alles te combineren maar ik geloof dat het me allemaal steeds beter afgaat. En ik ga niet geheimzinnig doen over mijn inkomsten, waarom zou ik? Het is hard werken, maar dan heb je ook wat 🙂

Verdien jij geld met je blog?

Lees ook:
15 dingen die ik nog nooit heb gedaan en wel of niet wil doen
3 dingen die ik zou willen veranderen
Zo onderhandel je met bedrijven mét super interessante links!
Advertenties, wat verdien je er nou mee + voor- en nadelen

[contact-form][contact-field label="Naam" type="name" required="true" /][contact-field label="E-mailadres" type="email" required="true" /][contact-field label="Website" type="url" /][contact-field label="Bericht" type="textarea" /][/contact-form]
deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties

 1. 16 februari 2019 / 09:33

  Wat leuk (en verfrissend) dat je hier zo open over bent. Ik ben vrij nieuw in het blogwereldje en merk dat er nu wat aanvragen binnenkomen voor samenwerkingen. Hartstikke leuk natuurlijk! Ik vind het om te beginnen heel leuk om te doen, maar als je er dan nog wat mee kan verdienen is dit helemaal leuk. Wat ik hierbij vooral lastig vind, is het bepalen van een prijs.

 2. 15 februari 2019 / 20:52

  Leuk dat je dit wilt delen. Ik ben een beginnende blogger, dus vroeg me dit wel af. Waar haal je het vandaan? Ik leer elke dag, en dit neem ik ook weer mee. Dank je wel, gr. Jeannet

  • Mariska
   Auteur
   15 februari 2019 / 21:06

   graag gedaan en als je nog vragen hebt stel ze gerust 🙂

 3. 14 februari 2019 / 21:09

  Ik vind het leuk en interessant om dit te lezen als collega blogger, qua inkomsten bronnen zitten we redelijk hetzelfde 🙂 x

 4. 14 februari 2019 / 13:51

  Wat goed dat je een boekje open doet over hoe er geld te verdienen valt met een blog. Hopelijk groei je zo dat je er volledig van kunt leven in de toekomst! Zou je dat durven, je baan opzeggen als je inkomsten hoog genoeg zijn? En heb je ook al een streefbedrag in gedachten; als je dat haalt dat je alleen van je blog kunt leven?

 5. 14 februari 2019 / 09:38

  Fijn dit te lezen, Mariska. Ik ben blij dat je harde werk beloond wordt. ? Zelf verdien ik vrijwel niets aan m’n blog, afgezien van misschien één betaalde samenwerking per jaar. Ik woon in België en hier is je inschrijven bij de KvK alles behalve simpel, dus in feite mag ik ook geen hoop betaalde samenwerkingen aangaan. Wat ik natuurlijk wel fijn vind is dat ik soms producten krijg die ik sowieso zou kopen, wat me uiteraard ook een zakcentje oplevert. Ik werk voltijds in loondienst, dus schijf eigenlijk als – compleet uit de hand gelopen, haha – hobby.
  Lees het laatste blogbericht van Jessica J. – Review • Lush Luxury Lush Pud Bath BombMy Profile

 6. 14 februari 2019 / 08:31

  Ik verdien wel geld met mijn site, maar het is niet mijn belangrijkste bron van inkomsten. Evengoed vind ik het ook heel normaal om er geld mee te verdienen, aangezien ik er al met al toch zeven dagen in de week mee bezig ben. Ik neem wel alleen opdrachten aan die ik echt bij mijn publiek, interesses en content vind passen. Leuk dat je hier een artikel aan wijdt. Ik ben namelijk altijd reuze nieuwsgierig naar hoe andere bloggers met dit soort dingen omgaan en ik denk stiekem velen met mij;-)
  Lees het laatste blogbericht van bychristiana – My style | Will you be my valentine?My Profile

 7. 14 februari 2019 / 07:13

  Wat fijn dat je op verschillende manieren geld verdient met je Blog. Zelf verdien ik niets aan mijn Blog. Maar dat hoeft voor mij persoonlijk ook niet. Ik schrijf puur als een hobby
  Lees het laatste blogbericht van Tessa – Schoonheid in de kunst: RembrandtMy Profile