Hier haal ik mijn meeste inkomsten uit voor mijn blog (+ cijfers!)

meeste inkomsten blog

Al een tijdje is mijn blog mijn bedrijf en om precies te zijn is dat over een paar dagen, maar voor het gemak vandaag 🙂 Doormariska.nl is ingeschreven sinds 16 februari 2015 bij de Kamer van Koophandel. Nog steeds trots op wat ik heb bereikt en in die jaren heb ik heel veel geleerd natuurlijk. Maar waar haal ik nou de meeste inkomsten voor mijn blog vandaan? Leek me leuk om hier eens over te schrijven. Wat werkt voor mij wel en wat werkt niet. Je leest over mijn meeste inkomsten van verschillende ‘producten’ die ik aanbied als het ware. Exacte bedragen ga ik niet noemen, maar ik geef je wel een indicatie.

Foto: Shutterstock/Victoria43

Meeste inkomsten van mijn blog komen hier vandaan

Ik ga er geen doekjes om winden en ik weet dat heel veel bloggers het doen; het aangaan van samenwerkingen met follow links. Heel veel doen er geheimzinnig over of zetten er niet bij dat het op een (betaalde samenwerking) gaat, maar als je al een tijd meedraait in de blog wereld dan leer je wel de links waar het omgaat te herkennen en zie je ook zo als iemand er niks bij zet qua samenwerking. Nu hoeft natuurlijk niet alles een samenwerking te zijn, maar geloof me, je gaat de links herkennen. En eerlijk is eerlijk, hier heb ik het meeste inkomen uit. Mijn domeinwaarde is goed en mijn blog ziet er netjes uit. Meningen zijn hierover verdeelt, maar dit zorgt wel voor het meeste inkomen. Met sommige bedrijven heb ik een langdurige samenwerking en met sommige eenmalig. De bedrijven benaderen mij zelf, ik benader hen of ik pitch op opdragen. De ene maand verdien ik hiermee €100 en de andere maand €1000 dat is echt verschillend.

Ook haal ik de meeste inkomsten voor mijn blog uit affiliate links. Zelf maak ik gebruik van LinkPizza en omdat ik niet altijd weet welke links affiliate links worden heb ik onder elk artikel gezet dat het kan zijn dat er affiliate links in een artikel zitten. Wel zo eerlijk vind ik. Ook heb ik bovenaan in de widget allemaal producten van Yves Rocher en van bol.com staan. Yves Rocher is mijn favoriete merk en The Kelly Family mijn favoriete band, dus waarom zou ik dat niet laten zien door middel van affiliate links? Affiliate links zijn wel lastiger om een inkomen mee te verdienen. Hiermee verdien ik tussen de €20 en €100 per maand. Dat is verschillend en natuurlijk ook afhankelijk van wanneer iemand iets aanschaft via mijn link.

Een tijdje heb ik ads laten zien via een mediabureau, maar omdat mijn bezoekersaantallen niet super hoog zijn verdien ik daar ook heel weinig mee. Echt maar een tientje tot €15 in de maand. Dat is niks en daarom heb ik deze verwijderd van mijn blog. Wel maak ik nu gebruik van Google Ads omdat dit voor mij beter werkt. Als hier namelijk iemand op klikt bijvoorbeeld, dan krijg je meer dan dat je alleen een weergave hebt van de advertentie. En de kliks kunnen soms goed oplopen! Je moet wat tactisch zijn en uitproberen welke ads het beste werken, maar hier heb ik afgelopen maand €45 mee verdiend. Het is geen vetpot, maar het is altijd leuk meegenomen natuurlijk.

Als je alle inkomsten bij elkaar optelt kun je er heel leuk mee verdienen en daarom kan ik ook wel zeggen dat ik blij ben dat ik daarom minder kan werken bij mijn baas. Een gedeeltelijk salaris haal ik dus uit mijn blog en daarmee doe ik iets wat ik heel erg leuk vind. Er volledig van leven kan ik niet en daarom heb ik een baan ernaast waarmee ik mijn vaste lasten betaal. Soms vind ik het evengoed wel lastig om alles te combineren maar ik geloof dat het me allemaal steeds beter afgaat. En ik ga niet geheimzinnig doen over mijn inkomsten, waarom zou ik? Het is hard werken, maar dan heb je ook wat 🙂

Verdien jij geld met je blog?

Volg:
[contact-form][contact-field label="Naam" type="name" required="true" /][contact-field label="E-mailadres" type="email" required="true" /][contact-field label="Website" type="url" /][contact-field label="Bericht" type="textarea" /][/contact-form]
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook