Hema Skincare: Hema aqua 24h cream gel voor droge en gevoelige huid

hema skincare 24h cream gel droge en gevoelige huid

Van Hema ontving ik laatst deze Hema aqua 24h cream gel die zou zorgen voor 24 uur hydratatie voor de droge en gevoelige huid. Mijn gezicht is vrij gevoelig en droog en kan dus hydratatie gebruiken. Vaak werken de wat goedkopere dagcrèmes bij mij niet zo goed omdat er toch een stofje in zit (meestal parfum) dat mijn huid irriteert in de vorm van prikken en rode huid. Deze Hema Aqua 24h cream gel voor droge en gevoelige huid zou dus voor mij goed moeten werken. Ik heb hem even getest en denk dat ik er nu wel een goed oordeel over kan geven.

Hema Aqua 24h cream gel voor droge en gevoelige huid

Een gelcrème voor de droge en gevoelige huid die de huid hydrateert en kalmeert. De gelcrème bevat biologische sheaboter, komkommmerextract, Boswellia-extract en Aquaxyl. Boswellia-extract helpt de roodheid van de huid te verminderen. Aquaxyl herstructureert en zorgt ervoor dat vocht wordt vastgehouden. Na behandeling voelt je huid zacht en glad aan en is 24 uur lang goed gehydrateerd. Je moet de gel aanbrengen op een schone huid. Dit artikel is vegan, er zijn geen grondstoffen van dierlijke oorsprong gebruikt.

Allereerst viel het me op dat het dus een hele lichte crème is, vandaar dat het ook gel heet. Hierboven lees je wat Hema zelf zegt over de Hema aqua 24h cream gel. Allereerst valt me op dat er wel een hele lekkere frisse geur aan de cream gel zit. Nergens op de verpakking zie ik het ingrediënt parfum terugkomen dus dat is wat mij betreft positief. Het is dus een lichte cream gel waarvan je niet erg veel nodig hebt en het direct in je huid lijkt te trekken. Dat is erg fijn!

Dit is een cream gel die in het goedkopere segment zit en vaak heb ik daar alsnog problemen mee op mijn huid ook al beweren ze voor de droge en/of gevoelige huid te zijn. Bij deze is dat echter niet zo. Het is makkelijk aan te brengen, je hebt niet veel nodig en het voelt fris en verkoelend op mijn gezicht. In het begin lijkt het wel wat ‘warm’ te worden en ik dacht eigenlijk dat dit een gevoelige reactie zou zijn en het rood zou worden. Dit is gelukkig niet waar. Het ‘warme’ gevoel trekt al snel weg en mijn huid wordt niet rood en prikt niet.

hema skincare 24h cream gel droge en gevoelige huid ingredienten
hema skincare 24h cream gel droge en gevoelige huid gebruiksaanwijzing

Hier vind je de ingrediënten van de Hema 24h cream gel en wat informatie over het gebruik ervan. Je ziet dat het ook geschikt is voor veganisten. Ondanks dat ik dat niet ben en niet van plan ben te worden vind ik het wel een goede stap dat dit er steeds meer komt en steeds meer producten geschikt zijn voor veganisten. Maar wat vind ik van deze cream gel voor de droge en gevoelige huid?

Op zich vind ik het een fijne cream die gemakkelijk aanbrengt en mijn gezicht niet rood maakt, fris laat voelen en zacht. Dat is dus wat het ook beloofd. Het lijkt de roodheid in mijn gezicht wel ietwat af te nemen maar bovenal heb ik geen allergische of gevoelige reactie. Dat is een pluspunt! Of het mijn gezicht echt de voeding geeft die ik nodig heb? Nee, ik denk dat mijn gezicht qua voeding wel iets meer nodig heeft maar dit is wel een fijne basis. En zeker voor de prijs van €3,50 is het het geld zeker waard en verkrijgbaar in de winkel en online.

Is deze Hema skincare ook iets voor jou?

Lees ook:
Kruidvat hydraterende dagcreme
Starskin Pro Platinum Peel Mask Pack
Wat Maakt Je Mooi Sexy Bomb Shower Smoothie & body butter
Cien dagcreme van Lidl review voor droge en gevoelige huid