Flatlay maken, zo doe ik dat (tips, apps en producten!)

flatlay maken

Als je me volgt op Instagram dan heb je het vast al gezien. De laatste tijd maak ik best veel flatlay foto’s en ik vind dat echt heel leuk om te doen. Eerder vond ik het maar dom en begreep ik totaal het nut er niet van. Zo stelde ik ook eens de vraag op Twitter waarom iemand dat deed en wat dat nou voor toevoeging was. Nou, sorry, nu doe ik dus hetzelfde en ik vind het heel erg leuk. Zelf kam ik tegenwoordig Instagram ook uit om te kijken wat andere mensen gebruiken voor flatlay fotografie en wat is leuker dan mijn dingen dan ook te delen die ik gebruik. Gebruik ik een filter? Welke apps gebruik ik? Welke producten en toevoegingen? Je leest het allemaal als je verder leest.

Flatlay maken, zo doe ik dat

Allereerst vind ik een mooie witte achtergrond het beste voor op een flatlay. Hiervoor gebruik ik mijn witte Ikea bureau, een marmeren plateau, een marmeren plateau op een steun en ook een mooi wit dekentje van Ikea. Het witte dekentje kostte volgens mij een tientje en het plateau op bovenstaande foto’s was €2,00 bij Karwei (meen ik, ik heb hem gekregen van een vriendin). De achtergrond is op die manier mooi wit en het marmer breekt het een beetje. Eerst vond ik marmer trouwens echt walgelijk en begreep ik de trend totaal niet. Daar ben ik op teruggekomen zoals je ziet, haha. Net als rosé goud en brons trouwens.

 

Nu vind je mijn 3 favoriete parfums op de blog! #blogpost #blogger #beautyblogger #beauty #instadaily #instagood #instabeauty #calvinklein #mugler #burberry #parfum #eaudeparfum

Een bericht gedeeld door Mariska (@doormariska) op

Welke apps gebruik ik voor flatlay fotografie?

Niet zo heel veel eigenlijk. De foto zelf maak ik met de camera van mijn telefoon zelf. Ik gebruik de Samsung Galaxy J7 2017 (review) en die heeft een 13 megapixel camera. Maakt prachtige scherpe foto’s ook! Daarna bewerk ik mijn foto soms in Afterlight of Picfx (beide betaald geloof ik). Dat doe ik niet altijd, want ik vind het ook mooi als ze juist niet echt bewerkt zijn, maar alleen meer contrast en helderheid hebben gekregen. Ook vind ik het filter van Instagram, Juno, heel mooi. Deze maakt het contrast net iets mooier en dan komen de kleuren mooier uit. Dat filter zet ik niet helemaal op 100%, maar meestal op de helft. Ik speel daar nog een beetje mee om te kijken wat het resultaat is en wat mij het meest bevalt. De flatlay foto’s maak ik dus alleen met mijn mobiel en niet met de camera waar ik mijn blogfoto’s mee maak!

Welke producten en toevoegingen gebruik ik?

Wat ik zelf leuk vind om te doen is make-up producten erbij te pakken en die op de foto te zetten. De verpakkingen hebben vaak zulke mooie kleuren en daar kun je een hele mooie foto van maken. Of je legt de producten helemaal netjes symmetrisch naast elkaar of je legt het meer speels neer. Leuk om mee te spelen! 🙂 Dan pak ik vaak de producten die ik bijna dagelijks gebruik of een product die ik erg mooi vind. Ook heb ik gisteren een flatlay op Instagram gezet waarbij ik kleine dennenappeltjes en pompoentjes heb gebruikt. Beetje aangepast aan het seizoen dus en Halloween. Ook zie je een notitieboekje van kruk. Die vind ik ook een leuke toevoeging hebben en kocht ik laatst bij de Hema.

Lees ook:
Zó maak je in 2018 een goede start met je blog
Tag: Mijn blog content tag
Attent zijn, 4 leuke ideeën (ook voor bloggers!)
Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook