Feelin’ sexy met rode lipstick

by Mariska

Draag jij weleens rode lipstick? Als je dit weleens gebruikt om je lippen te laten knallen, komt er meer bij kijken dan je in eerste instantie zou verwachten. De ondertoon van de rode lipstick heeft invloed op jouw uitstraling en kan, bij een verkeerde kleur, je gezicht bleek en je tanden geel laten lijken. Dit wil je natuurlijk niet! Welke ondertoon past het beste bij jouw gezicht? Lees snel verder!

Lees ook: Rode Playboy lipstick + nagellak

Sexy met rode lipstick

Welke type ben jij?

De lippenstift match is afhankelijk van jouw haar- en huidskleur. Heb jij een warme gloed over je huid en haar heen? Dan ben je een echt herfst- en lentetypje en moet je het hebben van de warme kleuren. En lippenstift met een ietwat oranje of rode ondertoon staat jou goed. Als je een koelere gloed over je haar en huid hebt, dan zijn koele ondertonen het mooiste bij jou. Als winter- en zomertype draag je rode lippenstift met een blauwe of rozige ondertoon. Vind je van jezelf dat je al een redelijk bleke uitstraling hebt? Pas dan op met donkerrode kleuren, want deze maken je gezicht nog bleker. Kies liever voor een lichtrode kleur in dit geval.

Accentueren doet wonderen

Net als bij make-up, kun je ook je lippen heel goed accentueren. Als jij van jezelf prachtige volle lippen hebt, hoef je hier minder gebruik van te maken. Als je van jezelf juist wat dunnere lippen hebt, kan een goede lipliner je lippen voller doen lijken. Kies voor een lippotlood in een subtiele kleur, zoals koraalrood of zachtroze. Vervolgens wrijf je het lijntje wat uit naar binnen en breng je de lippenstift eroverheen aan.

Nu het aanbrengen nog

Als je jouw mooiste kleur gevonden hebt, komt er nog heel wat kijken bij het aanbrengen ervan. Je wilt dat het zo lang mogelijk blijft zitten en dat het precies de vorm van je lippen aanneemt. Start met een hele zachte scrub voor je lippen, dit kan bijvoorbeeld met je tandenborstel. Vervolgens verzorg je ze met een lippenbalsem en voorkom je velletjes op je lippen. Breng je lippotlood aan, gevolgd door de lippenstift. Voor het beste resultaat probeer je vettig eten te vermijden. De olie zorgt er namelijk voor dat je lippenstift snel vervaagd. Als er wel een aantal snacks op het menu staan, werk je jouw lippen gedurende dag gewoon bij. Draag een spiegeltje met je mee of kies bijvoorbeeld voor een Huawei P7 hoesje met spiegeltje erin. Dit telefoonhoesje komt tevens van pas om er een kleine lipgloss in op te bergen!

Smileee

Zo’n felle kleur lipstick trekt veel aandacht en niet alleen naar je lippen, maar ook naar je tanden. Als je vanzelf een wat gelige gloed over je tanden heen hebt, kan een verkeerde kleur lipstick dit extra accentueren. Probeer in dit geval rode lipstick met gele of oranje ondertonen te vermijden. In plaats daarvan kies je voor een rode of blauwe ondertonen en ogen je tanden extra wit. Houd je wel van wat spannends? Kies dan voor een felle, donkere rode of paarse kleur met een roze ondertoon. Ontzettend leuk op een feestje!

Wallen verleden tijd

Je rode lipstick komt niet alleen van pas de night before, maar ook de night after, namelijk om je wallen weg te werken. Rode puistjes werk je weg met groen, terwijl wallen onzichtbaar worden door rood. Dep je lipstick voorzichtig onder ogen en breng vervolgens je gebruikelijke concealer en foundation aan. Het resultaat is verbluffend! Berg je lipstick op in je clutch of telefoonhouder voor je Samsung S7 en gebruik het zowel ’s avonds als ’s ochtends als finishing touch!

Lees ook:
Loreal Gold Obsession nagellak Rouge gold & Rose gold
Boozyshop bestelling met o.a. the Balm

Welke kleur is jouw favoriet?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?