Essence super curl volume mascara eye opening

essence super curl volume mascara

Laatst ontving ik een leuk pakket met allemaal essence producten erin en daarin zat ook deze essence super curl volume mascara. Ik ben over het algemeen groot fan van de mascara’s van essence (vroeger alleen Bourjois mascara’s) en kon ook niet wachten tot ik deze kon proberen. Een andere mascara die erop lijkt qua verpakking had ik al in gebruik. Dat is de essence volume hero mascara. Deze essence super curl volume mascara gebruik ik nu al even en laat hem graag aan je zien. Of het een budget topper is of een mascara die je beter links kunt laten liggen lees je al je verder kijkt :)

essence super curl volume mascara

essence super curl volume mascara

De mascara’s van essence lijken allemaal een beetje op elkaar qua verpakking. Deze essence super curl volume mascara heeft een typische essence verpakking vind ik. Simpel, maar wel leuk vormgegeven. De verpakkingen van essence vind ik altijd wel leuk, maar misschien vind ik ze wel wat kinderlijker worden. Of ik word gewoon te oud ;) Deze valt qua kinderlijkheid wel mee en is gewoon strak vormgegeven. Het is ook in een oogopslag duidelijk wat deze mascara zou moeten doen; het geven van gekrulde wimpers, het geven van volume en wat bij elkaar het echte ‘eye opening’ effect zou moeten geven.

essence super curl volume mascara borstel

Wat ik vaak heb gezien bij soortgelijke mascara’s die gekrulde wimpers beloven is dat de borstel een beetje gebogen is. Jaren geleden vond ik dit maar raar en had ik ook zo mijn vraagtekens of dit wel zou werken of dat het alleen maar een marketing stunt zou zijn. Na een tijdje gebruikt te hebben kan ik wel zeggen dat ik het toch wel fijn vind werken. Met de buitenkant van het borsteltje (dus de gebogen kant), lijk je net wat makkelijker je wimpers te kunnen krullen en dat eye opening effect te geven. Bij mijn wimpers werkt dit althans wel goed. Allereerst krul ik mijn wimpers nog wel altijd met een krultang voor ik de mascara aanbreng. Dat heb ik ook met de essence super curl volume mascara.

essence super curl volume mascara 2
essence super curl volume mascara 3

En dit is het effect van deze essence super curl volume mascara. Op de foto’s heb ik ongeveer 2 laagjes aangebracht. Ik moet zeggen dat ik wel tevreden ben over het effect. Had ik niet verwacht, omdat ik vaak vind dat bij dit soort mascara’s er te weinig product van af komt als je het op brengt. Bij deze valt dat heel erg mee en heb je met 1 laagje al best een mooi effect. Het borsteltje helpt ook wel echt om je wimpers in een krul te krijgen. Bij mij blijft dat vaak niet de hele dag zitten helaas, maar dat is natuurlijk bij iedereen verschillend. Het borsteltje en de mascara separeert de wimpers wel heel erg mooi en klontert niet. Ook is hij makkelijk op te bouwen met meerdere laagjes, maar persoonlijk doe ik dat met een andere mascara.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

Wat mij betreft is dit een hele mooie budget mascara die zijn werk wel goed doet. Mede door het borsteltje kun je toch net wat gemakkelijker je wimpers in de krul krijgen. Zelf gebruik ik hem als basis in 1 laagje en doe daar een andere mascara overheen om mijn wimpers het effect te laten bereiken dat ik zelf wil. Dat doe ik met de Lash Princess mascara die ook van essence is.

Deze variant is verkrijgbaar voor €2,99 bij Kruidvat en online bij Kruidvat.

Andere mascara reviews:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *