Een kantoorbaan of wil ik tóch wat anders?

Een kantoorbaan of toch iets anders?

Jullie hebben al ergens op social media kunnen oppikken dat ik nog niet zo heel lang een andere baan heb. Dit is ook een kantoorbaan net als mijn vorige job. De hele dag aan je bureau zitten, een eigen prullenbak op kantoor, een eigen ladeblok en tegenwoordig een heus bureau die je kunt instellen om te gaan staan of te gaan zitten. En als je fulltime op kantoor zit dan ben je daar vaker dan thuis. Je kunt het wel erg gezellig maken natuurlijk zodat je je er thuis voelt. Maar bevalt een kantoorbaan nog wel?

Foto: Shutterstock/BrAt82

Voordelen van een kantoorbaan

Je zit lekker droog! Dat is voor mij wel een van de grootste voordelen. Met een kantoorbaan zit je altijd lekker binnen en heb je niets te maken met de slechte weersomstandigheden. Ik moet er niet aan denken om in de stromende regelen buiten te staan. Respect voor de mensen die dat wel doen!

Altijd eten en drinken. Je kunt eigenlijk altijd een stuk fruit of wat te drinken pakken en dat vind ik ook erg fijn. Eigenlijk eet ik stiekem de hele dag door, maar als je een baan buiten hebt bijvoorbeeld wordt dat lastig. Je spulletjes liggen dan opgeborgen en kun je niet zomaar bij.

Bijpraten bij het koffiezetapparaat. Nu drink ik zelf geen koffie, maar ik ben al wel collega’s van verschillende afdelingen tegengekomen waar ik een praatje mee heb gemaakt bij het koffiezetapparaat. Erg gezellig en je leert elkaar een beetje kennen.

Nadelen van een kantoorbaan

Niet erg actief. De hele dag op een stoel zitten is niet echt heel actief te noemen. Het is aan te raden daarnaast nog wel bijvoorbeeld een wandeling te maken of naar de sportschool te gaan. Het is niet goed voor je rug bijvoorbeeld.

Frisse lucht. Je hebt niet altijd frisse lucht ter beschikking al zou dat wel moeten. Inmiddels weet ik ook hoe het is om met 30+ graden op kantoor te zitten en geen beschikking over een airco te hebben. Ik kan heel slecht tegen de warmte en met de hitte kon ik mij dan ook heel erg slecht concentreren bijvoorbeeld.

Op je eten en drinken letten. Als je de hele dag zit heb je natuurlijk niet veel beweging dus is het aan te raden erg op je eten en drinken te letten als je weinig beweging naast je baan hebt. Zelf houd ik dit bijvoorbeeld bij in een app, daar later meer over :)

Lees ook:
3 dingen die prioriteit hebben in mijn huis
Catrice adventkalender DIY 2019 (beetje spoiler!)
Waarom elke dag naar buiten gaan belangrijk is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *