Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

DIY: Je eigen parfum voor in het stopcontact

eigen geur voor in het stopcontact

Deze DIY (do it yourself) is dus helemaal niet moeilijk en of ik het een DIY kan noemen überhaupt vind ik wat lastig, maar hij is wel leuk en super simpel dus. Maak je eigen parfum voor in het stopcontact. Zoals je op de foto ziet zie je links een geur voor in het stopcontact van Ambi Pur. Deze heb je in vele geuren en ook van het merk Brise bijvoorbeeld. Ik wilde eens proberen of dit ook werkte als je er zelf een geur in zou spuiten.

Eigen parfum voor in het stopcontact

Om dit te proberen heb ik natuurlijk niet een dure parfum gebruikt, maar een kopie die ik heb van Armani Diamonds, heerlijke geur! Deze kopieen zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar in vele (neppe) geuren van bekende merken. Je betaald hier meestal maar zo’n €5,00 voor. Dat ben je trouwens ook minstens kwijt als je zo een geur voor in het stopcontact koopt in de winkel.

eigen parfum stopcontact

Allereerst haal je natuurlijk de bestaande houder uit het stopcontact en haal je de houder waar de parfum in zit eruit. Zoals je op de foto kunt zien kun je deze er makkelijk uitschuiven en zie je het staafje zitten. Dit staafje zit in je parfum en neemt het in zich op. Dit zorgt uiteindelijk dat de geur ook verspreid wordt.

Je trekt dan dat staafje eruit. Er ontstaat dan een gat waarin je je eigen parfum kunt spuiten. Ik deed dat gewoon echt door te spuiten en heb de parfumfles zelf niet helemaal open gemaakt. Het kan dus wel even duren, maar uiteindelijk is hij toch iets sneller vol dan dat je denkt. Tenminste vond ik, die geen geduld heeft.

Dit is dus de manier hoe ik de parfum in de houder spuit. Gaat op zich ook heel secuur, zolang je maar zorgt dat de parfum die je eruit spuit ook echt in de houder terecht komt.

Toen ik deze had gevuld heb ik hem in het stopcontact gehangen bij mij in de gang. De geur zou ik dus direct moeten ruiken als ik binnen zou komen.
Op het moment dat ik hem ging vullen was hij al helemaal leeg van de originele geur en op het moment dat hij weer in het stopcontact werd gedaan kwam er zeker weer een geur van af. Wel is het zo dat ik het een beetje gemengd rook. Ik rook en een gedeelte van de originele geur, maar zeker ook wel de geur die ik erin had gespoten. Dit komt natuurlijk doordat het staafje helemaal vol zit met de originele geur. In mijn geval was het zeker niet vies en juist lekker fris!

Deze do it yourself was dus super simpel, maar hé, misschien hebben jullie hier nooit eerder aan gedacht!

Lees ook:

Velvet pink interieur items, de leukste op een rij!
Help, ik verveel me!
Burberry Body Tender eau de toilette

deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

30 Reacties

 1. Peter
  13 februari 2019 / 09:45

  Je kan er ook (verdunde)essentiële olie in doen.
  wellicht ook geurende azijn?

 2. Sophie
  5 augustus 2013 / 11:38

  Wauw, wat onwijs slim, hihi (: Ga ik ooit ook eens proberen hehe, maar aan de andere kant ook weer zo zonde van je luchtje…

 3. 5 augustus 2013 / 08:03

  Leuk! Ik gebruikte hiervoor altijd Davidoff Coolwater, helaas is de Coolwater flesje gebroken en inhoud dus foetsie. Ben nu nog op zoek naar een vervangende geurtje.

 4. Linda
  4 augustus 2013 / 23:57

  Heel leuk! Inderdaad niet iets wat ik zelf zou bedenken haha

 5. 4 augustus 2013 / 22:01

  Haha, wat een leuke DIY! Dit heb ik nog nooit gezien, echt origineel!

 6. 4 augustus 2013 / 17:58

  Haha super leuk gedaan! Leuke diy. Ik volg je nu, misschien kun je een kijkje nemen op mijn blog en mij terug volgen?

  x

 7. Rowan - Rebels maar Romantisch
  4 augustus 2013 / 17:07

  Wat een idee zeg! Handig als je een bepaalde geur lekker vind. Met die brise dingen is het toch altijd een beetje gokken. Liefs

 8. 4 augustus 2013 / 16:05

  WHUT?! That’s so awesome! Wat enorm handig zeg, ik houd van dit soort DIY, heel bruikbaar. ^^

 9. frans
  4 augustus 2013 / 15:42

  Werkt ook met aftershave

 10. Lieve
  4 augustus 2013 / 15:34

  Wat een leuk idee!

 11. Danice
  4 augustus 2013 / 13:16

  Dat is eigenlijk een best wel gaaf idee.

 12. Kimberly
  4 augustus 2013 / 11:58

  He wat handig zeg! Thanks voor de tip 😀

 13. Maxime
  4 augustus 2013 / 09:46

  Wel een goed idee

  XO

 14. 4 augustus 2013 / 09:43

  Goede tip, want die navuldingen zijn vaak erg duur.

 15. 4 augustus 2013 / 09:25

  leuk idee! maar vraag me af of het stokje dan niet schoon te maken valt? Misschien onder water houden en wat poetsen en daarna nieuwe geur erin 🙂

  • Mariska
   4 augustus 2013 / 12:08

   Dat heb ik zelf eigenlijk niet geprobeerd, goed idee!