Ja, ik heb een verzekering voor mijn kat afgesloten

verzekering kat

Ja, je leest het goed! Ik heb sinds een paar maanden een verzekering voor mijn kat afgesloten. In begin vond ik dat op zich best een heel raar idee om dat te doen. Ik bedoel; waarom zou ik mijn kat precies moeten verzekeren? Nou daar heb ik dus wel een paar redenen voor. Het leek me leuk daar eens over te schrijven want in eerste instantie zat ik wel met een paar vraagtekens toen ik het las. Waarom zou je je huisdier (in dit geval mijn kat) dan precies verzekeren?

Ik heb een verzekering voor mijn kat afgesloten omdat..

  1. … het mijn allerliefste vriendje is en hij het beste verdient.
  2. … een van mijn zusje haar katten heeft al veel pech gehad en omdat haar kat niet verzekerd is heeft dat al best wat gekost.
  3. … natuurlijk kan ik het ook in één keer betalen als er wat aan de hand is, maar eigenlijk betaal ik nu gespreid
  4. … het kan zijn dat mijn lieve vriendje toch te maken krijgt met bijvoorbeeld een ziekte of blaasgruis (om maar wat te noemen) en dan ben ik verzekerd voor de onderzoeken.
  5. … voor mezelf voelt het gewoon fijn dat als er wat is ik met hem naar de dierenarts kan gaan omdat ik een verzekering voor mijn kat heb. Mocht het financieel slecht uitkomen, want dat weet je nooit, dan kun je toch terecht.

Natuurlijk is dat voor iedereen anders, maar het kost geloof ik een tientje per maand. Voor die prijs vind ik een verzekering voor mijn kat niet heel veel geld en er is best veel gedekt. Je kunt zelf opties kiezen waarvoor je je lieve viervoeter wilt verzekeren, bijvoorbeeld voor crematie als het dier overlijdt. Mijn zusje heeft dat bij haar eerste kat gedaan en heeft het urn met as altijd bewaard. Het klinkt misschien wat gek maar ik zou dat ook doen. Mocht het bij mijn lieve Vriendje gebeuren dan zou ik een van de mini urnen uitkiezen en zijn as daarin bewaren. Dan zou ik er een paar engelen beeldjes bij zetten en bij de kaart van mijn overleden oma zetten die ik kreeg voor mijn 18e verjaardag.

Vind jij verzekering voor mijn kat overdreven of zou je het zelf ook overwegen?

Lees ook:
3 katten in huis, hoe gaat dat nu?
Mijn persoonlijke doelen voor de toekomst
Help, ik verveel me!

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook