Dit is mijn blogjaar in 2015

by Mariska

Het is vandaag 30 december 2015 en dat betekent dat dit alweer de een na laatste dag van dit jaar is. Afgelopen jaar is er in mijn privé leven redelijk wat gebeurd waar ik niet op in ga, maar qua mijn blog is er ook heel veel gebeurd en dat is juist wél heel erg goed en positief. Zo ben ik lekker blijven bloggen, een (korte) pauze ingelast wanneer het even minder ging en natuurlijk in februari mijn blog ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In dit artikel blik ik terug op de meest bekeken artikelen en de huidige statistieken. De Jetpack plugin heeft mij hierbij geholpen en heeft een leuk rapport opgesteld! Mijn blogjaar in 2015 is hier.

Blogjaar in 2015

De drukste dag van het jaar was 17 oktober met 1.759 bezichtigingen. De meest populairste bericht die dag was Beautygloss en VeraCamilla || waar zijn de normen en waarden op internet!?.

In 2015, waren er 290 nieuwe berichten, dat vergroot het totale archief van deze blog naar 1.002 berichten. In totaal werden er 4262 reacties achter gelaten.
De langste reeks van het plaatsen van berichten achter elkaar is 19 dagen. Van 22 augustus – 9 september.
De beste dag was zeker de maandag, met 54 berichten in totaal.

De top verwijzende sites waren

1. Facebook
2. Twitter
3. Bloglovin
4. Ellegirltalk.nl

Facebook springt er zeker bovenuit en dat wist ik eigenlijk wel. Mede doordat ik mijn blogberichten vaak deel in bepaalde Facebookgroepen. Hierdoor heb ik veel verkeer ontvangen dit jaar. Twitter en Bloglovin spreken voor zich denk ik. Ook op het ElleGirl forum was ik een paar keer het gesprek en leverde mij veel bezoekers op. Meestal alleen niet om een leuke reden ;)

De meeste reacties ontving ik van

1. beautifulday4makeup
2. Manon
3. Miss Sentinelli
4. Petra

Iedereen die een reactie achterlaat op mijn artikelen vind ik super lief. Lief dat zij de tijd nemen om het artikel te lezen en daarop te reageren. Helaas heb ik gemerkt dat het de laatste tijd wel minder is geworden. Iedereen super bedankt en degenen die de meeste reacties achter hebben gelaten vind je hierboven. Zij verdienen een shout out naar hun blog!

Top 10 best bekeken berichten

1. H&M Conscious – kleding inleveren bij H&M
2. DIY Transferpapier
3. Lidl stijltang, krultang, multistyler en kwasten
4. Fotografie artikelen door Astrid – Verlaten panden
5. Beautygloss en VeraCamilla || waar zijn de normen en waarden op internet!?
6. Double dot earrings op een rij (mise en dior look a like)
7. Nieuwe Facebookpagina doormariska.nl na gigantische rel
8. 6 dingen die je niet moet doen als beginnende blogger
9. Zo kun je als blogger je geld verdienen!
10. De beste blogtips lees je bij deze blogs

In deze top 10 van dit jaar vind ik ook een aantal berichten die in een van de jaren ervoor al online gekomen zijn. Gek genoeg wordt mijn blog hier nog heel vaak op gevonden en komen er veel mensen hier via Google terecht. Ook zie je dat de artikelen over het bloggen het ook goed (blijven) doen en dat vind ik leuk. Ik vind het heel erg leuk om mijn ervaringen te delen met anderen.

Statistieken op dit moment

Op dit moment zijn mijn statistieken eigenlijk wel goed! Er worden advertenties weergegeven waarvan ik de inkomsten zie groeien, de bezoekersaantallen per dag lijken te blijven groeien en ook op social media komen er steeds meer volgers bij. Ik ben ontzettend dankbaar voor iedere bezoeker, iedereen die een reactie achterlaat, iedereen die een lieve mail of ander bericht stuurt en natuurlijk ieder bedrijf die met mij een samenwerking is aangegaan dit jaar. Maar niet te vergeten de PR bureaus en bedrijven die producten hebben opgestuurd, bedrijven die winacties hebben gesponsord en iedereen waarvan ik dingen heb geleerd, dingen kan delen en de gezellige bloggers whatsapp groep waar we met een aantal bloggers inzitten.

Dit was mijn blogjaar 2015 :)

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?