Beautygloss en VeraCamilla || waar zijn de normen en waarden op internet!?

beautygloss en veracamilla

De afgelopen dagen is er nogal wat gebeurd op internet en dan heb ik het met name over de grotere blogs, namelijk Beautygloss, VeraCamilla en Beautylab. Zo gaf Mascha aan een andere weg in te slaan met haar blog, werd Vera echt tot op het bot afgebrand met haatreacties op een foto die op Instagram verscheen en schreef Serena (een in mijn ogen) pérfect artikel over het feit dat mensen zeiken (ja dat vind ik!) over dat als er een gesponsorde post, advertorial of whatever online komt. Dat bracht mij op het idee om mijn mening hier eens over te geven in deze blogpost. Het kan zijn dat je het niet met mij eens bent natuurlijk 🙂 ik zeg ook niet dat ik gelijk heb, ik geef een mening. Een mening zoals iedereen die heeft.

Beautygloss

Goed, laten we beginnen met Mascha. Mascha is een zakenvrouw en dat weten we allemaal. Zij is een van de eerste die begon met bloggen en heeft dat naar mijn idee ook echt op de kaart gezet. Het gaat haar goed af met alle dingen die zij doet! Vloggen, bloggen, events bezoeken en ga zo maar door. Afgelopen week verscheen er een artikel (en een hele mooie nieuwe layout!) online op Beautygloss waarin Mascha precies uitlegt wat nu de bedoeling is, hoe het is ontstaan en welke weg zij nu gaat inslaan met haar blog. Daar kwamen verschillende reacties op. Wat ik niet begrijp is dat mensen zeiken over het feit dat ze rustiger aan wilt doen, dat dat onprofessioneel is en geen rekening houdt met haar lezers. SORRY?! Wie wil nu niet minder dan fulltime werken, genieten van je leven en dingen doen die je leuk vind en daar dan ook nog financieel (misschien meer dan) van kan rond komen? Je kunt mij niet wijs maken dat degene die dat soort reacties plaatsen dat zelf niet zouden willen. Echt, dat maak je mij niet wijs. Ze heeft het helemaal zelf opgebouwd, dat is een grote prestatie en daar plukt ze nu de vruchten van. Waar haal je dan het lef vandaan om zo’n domme (ja vind ik) reactie te plaatsen? Ik ben het er niet mee eens en ik vind het een goede stap die ze heeft gezet; meer van haar privé leven genieten en minder werken.

VeraCamilla

En dit was gisteren. Ik moest echt een beetje huilen toen ik al die hatelijke reacties las op Instagram waar Vera net een mooie foto had geplaatst van haar in een jurk, op vakantie. Dat het niet jouw smaak jurk is dat kan, het is ook niet mijn smaak, maar om gelijk van de fucking domme reacties te plaatsen als: dik, lelijk, bah, dikzak en ga zo maar door? Waar zijn de normen en waarden van deze tijd? Vervolgens werd ik benieuwd en ging ik doorklikken naar die kleutertjes (want dat zijn het!) van een jaar of 12 met hun grote smoel. En wat denk je? ACCOUNT OP SLOT! Hoe stoer ben je dan? Net zoiets als een ruzie uitdagen, ruzie krijgen, al je vrienden optrommelen en die het op laten lossen en zelf de benen nemen. HET IS ZWAK. En op die manier laat je zien dat je zelf zo dom, zwak en ongemanierd bent en vaak alleen maar mee loopt omdat je zelf onzeker bent. En waarschijnlijk op een of andere YouTube bijeenkomst zoals de YouTube Gathering staan ze vooraan weet je wel!

Ik las een reactie van Jeffrey (Vera haar vriend) die zoiets zei als dat zij zijn mooiste zeemeermin is. ZO LIEF! Die reactie is zoveel meer waard dan die haatreacties maar ik snap dat het lastig is om die haatreacties te vergeten. Terwijl ik dit typ word ik gewoon weer pissig. Vera werkt hard, levert goed materiaal, maakte leuke filmpjes en heeft een mooi aantal YouTube abonnees behaald en daar ging de post uiteindelijk over. Krijg je dat zielige geziek tussendoor. Ja, Vera is zeker een van mijn favorieten en ik haat dit soort kleuters die de boel verstieren.

Rosanne schreef een artikel over sharetting, privacy beschermen en grenzen respecteren. Ook de moeite waard!

Deze post heb ik geschreven omdat ik vind dat dit eigenlijk gestopt moet worden. Dat kun je natuurlijk nooit tegengaan maar er mag best IETS aan gedaan worden. Neem het programma van Peter R. de Vries; internet pesters. Zo’n programma vind ik goed! En dan nog iets.. Ik ken een groep mensen die bij de politie moesten komen en een strafblad hebben wegens ‘opruiing en aanzetten tot geweld’ via Facebook op een artikel over dat er ergens in hun buurt een moskee zou komen. Dat soort maatregelen moeten er eigenlijk ook gewoon komen.

Lees ook:
Sterrenstof – de leukste kleding, schoenen en items met sterren
Zo krijg je snel meer bezoekers op je blog!
5 super tips voor je jouw bedrijf start

Ik hoop dat jullie alles hebben gelezen en dat jullie jouw mening met mij willen delen! En uiteraard op een normale manier!
foto van Pixabay

47 Reacties

 1. Tio
  30 maart 2017 / 23:46

  Ik dacht dat ze een moderator hadden die beledigende teksten er uit zou halen. Of die regels stellen ze voordat ze een reactie plaatsen. Het lijkt wel alsof ze zich af willen reageren op een anonieme manier. Ze zijn gewoon jaloers. wat doen ze daar en wat hebben daar te zoeken. Van die puberale en onderontwikkelde oppervlakkige types die verder niets te zeggen hebben.

 2. me
  20 oktober 2015 / 02:50

  Ik ben blijkbaar weer degene die alles gemist heeft, enfin…mensen die anderen moeten afkraken heb je nou eenmaal altijd op het internet, is blijkbaar een hobby van ze om anderen de grond in te trappen …gewoon negeren datr soort figuren want als je reageert gaat het alleen maar erger worden voor de persoon waarop de reacties gericht zijn.

 3. Mandy
  19 oktober 2015 / 02:19

  Heel goed dat je hier een artikel over schrijft, je haalt echt de woorden uit mijn mond. Het verbaast me steeds hoe respectloos mensen kunnen reageren! En dan ook nog eens lekker veilig anoniem achter een laptop… Ik vind ook niet alles op internet mooi en leuk, maar wanneer iets niet bevalt; hou dan gewoon je mond! Je bereikt er echt niks mee om mensen onnodig te kwetsen :/ Om op jouw twee voorbeelden in te gaan: Mascha heeft meer bereikt in haar leven dan de meeste lezers ooit zullen doen en ik vind dat ze lekker zelf mag bepalen hoe ze haar blog in de toekomst invult. Heerlijk toch, minder werken? Zou ik inderdaad ook gelijk voor tekenen. En wat betreft Vera; ik vind haar zo’n lieve, mooie en oprechte meid. Ik hoop echt dat ze zich niet te veel aantrekt van de commentaren op haar uiterlijk, arme meid 🙁
  Lees het laatste blogbericht van Mandy – Me time! Huid- en nagelverzorgingMy Profile

 4. Iep
  18 oktober 2015 / 17:16

  Wat een top artikel dit. Heel goed dat je hier aandacht aan besteedt.
  Het is gewoon te zot voor woorden dat er van die mensen zijn , die anderen zo afzeiken..
  Daar kan ik ook zo verdrietig en boos van worden. Laat iedereen in zijn waarde alsjeblieft…
  Nogmaals, top geschreven!
  Liefs Iep xoxo
  Lees het laatste blogbericht van Iep – Update • Van alles een beetjeMy Profile

 5. 18 oktober 2015 / 13:00

  Ik vind dat je groot gelijk hebt! Ik volg zelf beide blogs niet heel systematisch maar volg wel Vloggloss op dagelijkse basis. Maar dat terzijde. Zij zijn allemaal dames, die ook gevoelens hebben. Ze verdienen hun geld op het internet met sites en en youtubekanales, waar ze zelf alles hebben opgebouwd. Wie zijn wij dan om hun te gaan veroordelen/beoordelen? Dat ze zich maar niet laten tegenhouden en gewoon blijven doen waar ze goed in zijn en zich goed bij voelen!

 6. 18 oktober 2015 / 11:30

  Ik denk dat je het gewoon nooit goed kunt doen, bloggen is zo leuk om te doen en wat je ook doet, je krijgt toch wel commentaar. En zeker als je zo’n grote blogger bent waarvan nu eenmaal veel op social media verschijnt en met zoveel volgers. Ik vind het jammer dat het zo moet…
  Lees het laatste blogbericht van Mariëlle – Review L’oréal Le Blush PeachMy Profile

 7. 18 oktober 2015 / 10:24

  Ik ben het helemaal met je eens! Vera is toch ook vroeger gepest, zoiets kan heus wel weer naar boven komen (ik spreek uit ervaring). Doe dan eens even lekker normaal en voel je niet “stoer” om op zo’n manier iemand af te kraken. Natuurlijk mag je je eigen mening hebben, maar die kan je ook normaal verwoorden.
  Lees het laatste blogbericht van Laura – Dagelijkse hap – SkinNature op Etsy: Spanish GardenMy Profile

 8. Mirjam
  18 oktober 2015 / 09:57

  Heel goed en eerlijk geschreven meis! Ik heb alleen meegekregen van Vera haar foto, zelf vind ik de foto prachtig en haar jurk ook, maar dat terzijde: zij staat er gelukkig en met een happy uitstraling op, dan kan je dat toch alleen maar mooi vinden en blij zijn voor iemand?
  Ik denk dat er veel jonge kinderen jaloers zijn of te makkelijk een mobiel krijgen en ouders geen idee hebben wat ze daar op uitspoken, dat is het nadeel van internet; je kan niet in de gaten houden wat je kind doet en daarop corrigeren of hem of haar op aanspreken. Dit is hetzelfde met dat cyberpesten.. en het is net zo pijnlijk als ‘gewoon’ pesten.
  Lees het laatste blogbericht van Mirjam – Autumn Nailart – Essie Peach Side BabeMy Profile

 9. Lisanne
  18 oktober 2015 / 09:21

  Goed artikel, helemaal mee eens. Ik snap ook echt niet dat mensen altijd zo hatelijk moeten doen. Wellicht heeft het er ook wel mee te maken met het feit dat ze veilig achter hun computer of smartphone verscholen zitten. Ik ben het hoe dan ook met je eens dat het gestopt zou moeten worden
  Lees het laatste blogbericht van Lisanne – Happydisiac van Oriflame; de geur van gelukMy Profile

 10. Dana
  17 oktober 2015 / 23:59

  Amen Mariska..voor dit artikel. Echt, ik zie overal van dat lullige opmerkingen voorbij komen die mensen absoluut niet verdienen. Volgens mij denken ze niet na over de gevolgen ervan en ook niet wat de reden achter mensen hun beslissingen zijn. Zo sneu altijd..
  Lees het laatste blogbericht van Dana – Fridays Favorite: DIY enveloppenMy Profile

 11. Kelly
  17 oktober 2015 / 23:52

  Echt een heel tof en open artikel Mariska! Ik vind inderdaad ook dat de normen en waarden erg ver te zoeken zijn op het internet. Je kan natuurlijk iets niet mooi vinden, op een opbouwende feedback aan iemand geven, maar de reacties die ik vaak ziek op Instagram of YT zijn echt verschrikkelijk laag.
  Lees het laatste blogbericht van Kelly – Herfst Shoplog: Modemusthaves, H&M & OnlyMy Profile

 12. Sytse
  17 oktober 2015 / 23:49

  Ik vind het nogal dramatisch. Zulke reacties krijgen is kut maar er zullen altijd mensen zijn die je niet tof vinden. Als ik dat mij en mijn blog moeten laten beïnvloeden dan zou ik nu zitten huilen in een hoekje van de kamer.

  Wel vind ik dat je beter je mond kunt houden als je niets liefs te zeggen hebt maar dat is voor veel mensen nogal lastig.

 13. Sandra
  17 oktober 2015 / 21:25

  Ben het helemaal met je eens ik vind dat soort mensen ook sneu. En Mascha had gelijk. toen zijn iederdag ging vlogen kwam vond ik haar reviews steeds minder interessant Ik kwam nog steed op bg.nl maar ja hoe ze het nu doet vind ik ook prima. Tja en dat van instagram helaas word daar altijd negatief gedaan ik snap het helemaal niet als je die persoon niet leuk vind waarom volg je die gene dan? en waarom kijk je naar zijn/haar foto’s hater’s gonna hate! xD

 14. Floortje
  17 oktober 2015 / 21:13

  Ik snap je mening, en idd als je het bekijkt vanuit menselijk oogpunt:je beoordeelt mensen niet, en je respecteert de beslissing van een ander en je scheld een ander niet uit. Maaarrrrr dat is het dubbele eraan denk ik. Ze leven ook alledrie van de social media, hell het bezorgt ze allemaal een goedbelegde boterham. Elk werk heeft zo zijn nadelen. Dit is voor deze branche een nadeel. Maar daar staat ook een hoop tegenover. Het is het risico van het vak lijkt me. Positieve reacties krijgen ze genoeg en tja, any press is good press…

 15. 17 oktober 2015 / 21:09

  De reacties bij Vera Camilla had ik inderdaad gelezen! Vond het zo zielig voor haar 🙁 Wat jammer trouwens dat je niets over de blog van Serena hebt verteld. Ik dacht dat je er uitgebreid over zou vertellen.

 16. Kirsty
  17 oktober 2015 / 21:08

  Ik ben het met je eens dat dit echt niet kan. Ik vind het ook heel naar voor degenen die er last van hebben, zoals inderdaad Mascha en Vera. Het lijkt mij toch iets waar je je heel rot om kunt voelen, ook al staan er tegenover een gemene reactie 100 lieve reacties. Ik snap heel goed dat je als grote blogger een soort van publiek persoon bent en dat iedereen wat van jou en wat je doet vindt, maar dat dit op zo’n respectloze manier wordt gedaan, snap ik echt niet. Degenen die dit soort reacties plaatsen hebben zelf waarschijnlijk een heel groot probleem met zichzelf, want anders wil je een ander niet moedwillig een naar gevoel geven.
  Lees het laatste blogbericht van Kirsty – My Week in Photos #61My Profile

 17. Tessa - Dazzling Beauty
  17 oktober 2015 / 20:55

  Goed artikel! Ik ben het helemaal met je eens! Ik begrijp sowieso die negatieve reacties niet. Ook al vind je iets niet leuk, dan reageer je toch niet? Dan ga je gewoon verder naar het volgende artikel of filmpje. Opbouwende kritiek is prima, maar laat ieder in zijn waarde. Online lijken veel mensen ineens van alles te durven zeggen. Ik denk dat een groot deel uit jaloezie voortkomt.

 18. dresses and daisies
  17 oktober 2015 / 20:25

  Ik vind het een beetje dubbel.
  Het is altijd durven om iets over jezelf op het internet te plaatsen. Iedereen kan het zien, erop reageren… dus ook zomaar zonder nadenken iets plaatsen. Is gewoon een feit dat vele personen slecht zijn in het geven van feedback. Laat ons zeggen dat ik er tot nu toe van gespaard ben gebleven, maar voor hetzelfde geld had ik het ook. Ik vond die Masha quote van “care” top.
  Lees het laatste blogbericht van dresses and daisies – Estetika beurs | Sothys, ISO, NYX, NAOBAY, MII …My Profile

 19. 17 oktober 2015 / 19:30

  Ben het helemaal met je eens. Die kinders doen af en toe alsof hun (Mascha en Vera bijv) eigendom zijn van hun ofzo. Doe normaal! Je wordt er echt niet beter van om anderen de grond in te trappen!
  Lees het laatste blogbericht van Kimberley – LA Splash Love StruckMy Profile

 20. mariska
  17 oktober 2015 / 19:24

  Zo mee eens. Het is jammer.. Maar je hoort het wel steeds meer van mensen dat we meer liefde nodig hebben van elkaar en dat dat gehaat wat minder kan. Gister bij RTL late night werd het ook benoemd en ook in de speech van Jonny bij de telivisier ring.. Maar waarom het gebeurd.. Triest..

 21. Natasja
  17 oktober 2015 / 19:01

  Helemaal mee eens. Vooral omdat ze anoniem zijn. Het zijn vaak pubers. Jammer dat zij geen internet code krijgen op school of van ouders. Misschien dat het helpend is?

 22. thebeautyblognl
  17 oktober 2015 / 18:25

  Ik ben het helemaal met je eens! pff.. al die haters en negativiteit! Bloggers zijn voornamelijk creatieve mensen. Heel jammer dat sommige vooral jonge meiden niet beseffen dat door wat ze zeggen iemand pijn kan doen.. Fijn stuk! x
  Lees het laatste blogbericht van thebeautyblognl – Personal | makemeanELLEeditorMy Profile

 23. irene
  17 oktober 2015 / 18:23

  Ben het met je eens.

  Liefs Irene

 24. Kimberley
  17 oktober 2015 / 18:14

  Ik ben het volledig met je eens. Normaal reageer ik nooit onder posts, maar onder die van Mascha (en deze) reageer ik nu wel. Ik plaats eigenlijk nooit reacties om diezelfde reden. Ze zouden zich dood moeten schamen. Hoe durf je überhaupt zoiets uit je mond te krijgen? Eerder uit je vingers en misschien is dat net het probleem. Mensen realiseren zich niet wat ze iemand anders er mee aandoen en vooral niet wat ze zichzelf ermee aandoen. Zoiets zouden ze nooit face-to-face of alleen aandurven. En dit vind ik zo in en in triest. Daarom vind ik ook mede dat bloggers als deze een enorme pluim krijgen voor de shitload aan domme en rotte opmerkingen die ze dagelijks om de oren krijgen toegegooid. Dat verdienen ze niet, niemand. Knap hoe ze daar toch kunnen staan als dappere, geweldige vrouw (of man). Ik vind het ook heel tof en goed van je dat je hier een artikel aan wijd! Velen zullen hun mond hierover stilhouden en het van zichzelf weghouden, maar het is zó ontzettend belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteed. Een groot dankjewel voor alle fantastische blogs en mensen die normaal hun mening/feedback whatever kunnen verkondigen op dit stukje internet dat soms net iets te persoonlijk wordt.

 25. 17 oktober 2015 / 17:49

  Ik vind het juist goed dat je hier aandacht aan besteedt, ik erger me er ook groen en geel aan. Ik vond het in het geval van Vera Camilla ook niet echt een mooie jurk, maar ik zie heel vaak dingen voorbij komen die ik niet mooi vind. Online en offline. Moet je daar dan gelijk wat van zeggen? Ik snap het niet en volgens mij heeft ook niets met je mening geven te maken, soms moet je je gewoon inhouden. Dat heet respect. Laten we iedereen lekker in zijn of haar waarde houden, en let it go 😉 Wat ik wel zie is dat het vooral echt jonge meiden zijn die dit doen. Misschien ligt het er aan dat ik wat ouder ben (nouja oud, 28 haha) maar wellicht heeft het daar iets mee te maken. Als iedereen nou gewoon doet waar hij of zij blij van wordt, ziet de wereld er een stuk mooier uit.
  Lees het laatste blogbericht van Natascha – Review | Too Faced Natural Eyes paletteMy Profile

 26. 17 oktober 2015 / 17:44

  Ik snap al dat negatieve ook niet :-(. Laat iedereen in zijn of haar waarde. Veranderd de blog, en vind je het niks. Zoek ern andete blog om te lezen. Er zijn er genoeg :-). Mascha heeft groot gelijk haar blog en haar leven. En vera vind ik super tof!

 27. 17 oktober 2015 / 17:21

  Hmm, ik begrijp heel goed met wat je bedoeld, en kan mij ook echt vinden in je mening, alleen en nu komt het….Personen die reacties plaatsen die zo laag bij de grond en beneden alle peil zijn, zoeken aandacht. Helaas is negatieve aandacht ook een vorm van aandacht….Ook met dit artikel, ( hoe goed ik echt ook vind, want dat is je artikel zeker)…krijgen de verveellia’s een vorm van aandacht…Onkruid groeit alleen als het water en zonlicht krijgt…krijgt het maar een van de 2? … dan verdroogd of verzuipt het…en sterft het af…
  Lees het laatste blogbericht van Petra – Face food , Ginseng & Jasmine, sauna MaskerMy Profile

 28. Petra
  17 oktober 2015 / 17:20

  Ik erger me altijd groen en geel aan negatieve reacties op internet….. ik probeer dan niet te reageren, maar dat lukt me niet altijd haha.

 29. 17 oktober 2015 / 16:51

  Helemaal mee eens! Wat ik zelf zo vervelend vind is dat mensen onder alle plaatjes op instagram van bijvoorbeeld modellen reageren met ‘lelijk’ en ‘zo wil je er toch niet uit zien’ enzo. Ze vergeten dat die mensen misschien wel meelezen, zelfs al wordt het door een ander account geplaatst. Een persoon die toevallig bekend is heeft ook gewoon gevoel en stomme reacties voegen echt helemaal niets toe.

 30. 17 oktober 2015 / 16:50

  ik wilde graag een inhoudelijke reactie plaatsen maar ik heb 1 hand minder dus dat duurt veel langer maar ben het helemaal met je eens over veracamilla vind ik juist dat je lef hebt dat je een foto plaatst in een jurk ook als je misschien geen maatje 34 hebt, als jij je er goed in voelt, jammer dat mensen altijd moeten haten zeg dan gewoon niks. 😉
  Lees het laatste blogbericht van alexa – Nike outlet in Utrecht OvervechtMy Profile

 31. Chahrazad
  17 oktober 2015 / 16:42

  Ik heb dat van Vera en Mascha niet helemaal mee gekregen. Maar ben tijdens het lezen van je post wel even naar Vera’s insta gegaan. Apart dat mensen zo negatief reageren over iets wat ze aanheeft.. Dieptriest!

 32. 17 oktober 2015 / 16:33

  Ik deel je mening helemaal! Word zelf bv ook helemaal gek van die kleuters die op Instagram lopen te miepen. Goed artikel 🙂

 33. 17 oktober 2015 / 16:30

  Ik ben het helemaal met je eens! Heel veel mensen gaan echt te ver. Opbouwende kritiek leveren mag (vind ik),
  maar iemand zonder reden onderuit halen is echt nergens voor nodig.
  Lees het laatste blogbericht van Teddy – 10x dingen om deze herfstvakantie te doenMy Profile

 34. 17 oktober 2015 / 16:24

  Daarom lees ik eigenlijk nooit comments. Ik lees iemands blog en als ik het leuk, goed of een mening heb laat ik een reactie achter maar ik zal nooit iemand schofferen. Iemand heeft veel moeite gestoken in zijn/haar artikel en al vind ik het misschien niet leuk/goed jammer dan, gewoon doorscrollen naar het volgende artikel. Op iemands uiterlijk afgeven vind ik echt heel laag bij de grond. Zegt meer over degene die de comment plaatst maar goed, heel naar is het wel.
  Lees het laatste blogbericht van Annette – Opgemaakt #12My Profile

 35. 17 oktober 2015 / 16:12

  Wat een goed artikel! Ik ben het met je eens en walg ook van de mensen die maar “anoniem” durven te spuwen met haat op internet. Ik zie het maar als dat deze mensen in real life issues hebben en daardoor offline hun ei kwijt moeten.

 36. 17 oktober 2015 / 16:12

  Gelijk heb je. Ik snap niet waar al die haat en nijd goed voor is. Als je niks leuks te zeggen hebt, kun je beter gewoon je mond houden. Dit gaat toch te ver? Erg jammer. Ik heb net een fijne reactie voor Mascha achter gelaten. De Instagram foto moet ik nog even opzoeken. Het valt mij inderdaad op dat dit vaak de pubers van tegenwoordig zijn. Als dit de toekomst is, houd ik mijn hart vast.
  Lees het laatste blogbericht van Simone – Filmtip #4 / SouthpawMy Profile

 37. 17 oktober 2015 / 16:07

  Ik heb ook zo een vreselijke hekel aan dat anoniem haten. Ik heb er zelf laatst ook wat over geschreven l. Walgelijk vind ik het, normen en waarden die ver te zoeken zijn.

 38. 17 oktober 2015 / 16:04

  Ja ik zag de schandmuur op Vera’s Instagram ook… Wat een gedoe :s omdat internet zo anoniem is denkt iedereen dat ze onschendbaar zijn… Plus als een paar mensen beginnen gaan er makkelijker mensen mee doen :/
  Plusplus de jeugd van tegenwoordig is een stuk arroganter naar mijn mening dan in mijn tijd xD

 39. 17 oktober 2015 / 16:03

  Ja dit soort hatelijke reacties blijf je houden als je een grote blogger bent. Jammer is het zeker. Enige wat je kan doen is erboven staan. Erg triest dat mensen zo reageren.

 40. Elseniek
  17 oktober 2015 / 15:46

  Goed stuk! Wat het een beetje is, is dat er op internet bijna geen drempel meer lijkt te zijn. Iedereen kan anoniem ongezout zijn/haar mening geven. Doordat het anoniem is zullen deze personen ook niet de consequenties ervaren van de meningen die zij ventileren. Erg jammer. Het wordt tijd dat wij allemaal eerst even nadenken over hoe deze woorden bij onszelf zouden aankomen.. Maar ja wie leert hen dat?
  Lees het laatste blogbericht van Elseniek – Waarom de no-poo trend niet voor mij is weggelegdMy Profile

 41. Nadine | My Life As Nadine
  17 oktober 2015 / 15:46

  Helemaal gelijk heb je, ik heb er ook een hekel aan. Het zijn meestal ook meisjes van een jaar of 12/13 die lekker anoniem overal op reageren. Waarom? Geen idee, misschien wel omdat ze een beetje onzeker zijn en nog niet snappen dat iedereen is zoals hij of zij is en dat je daar niet over kan oordelen…
  Lees het laatste blogbericht van Nadine | My Life As Nadine – PERSONAL | Dingen waar ik blij van wordMy Profile

 42. 17 oktober 2015 / 15:44

  Helemaal met je eens. En al ben je het ergens niet mee eens, ik snap die brutaliteit van tegenwoordig niet. Maar dat zit ook echt niet in mij, ook niet toen ik 12 was. Toen vond ik het al belachelijk als mensen zo deden tegen iemand. Ik snap het gewoon niet. Het is zo makkelijk, een grote mond hebben vanachter je telefoon of computertje. Wat zou ik ze toch graag opzoeken en confronteren. Uitzenden op het nieuws.. kijken of ze dan nog een grote mond hebben.
  Lees het laatste blogbericht van Eilish (artisticstateofmind) – Personal ♥ Ben ik de enige? #2My Profile

 43. Kelly
  17 oktober 2015 / 15:30

  Ik denk dat wat dit betreft, je heel goed ziet dat het grootste deel van de lezers van (veel) blogs nog erg jong is.
  Toen ik 12, 13 jaar was wist ik ook niet hoe zwaar het was om zoveel te werken, toen was de brugklas al zwaar en een paar jaar later kon ik niet wachten tot ik eindelijk niet meer naar school hoefde en mocht gaan werken.
  Nu ik zelf werk (en niet eens full-time), merk ik pas hoe zwaar en killing al die werkdagen kunnen zijn.
  Zelfde op Vera haar instagram foto, als je zo jong bent heb je denk ik nog niet echt goed besef van hoe kwetsend woorden zijn, zelfs als ze van iemand komen die je niet kent.
  Neemt niet weg dat het belachelijk is hoe al die tieners denken maar te kunnen verkondigen wat ze in hun hoofd hebben.
  Vera is een prachtige meid en hoewel ik denk dat Mascha meer uit beautygloss 2.0 kan halen dan dat ze nu doet, weet ik ook dat dat waarschijnlijk een proces is. En zo niet.. So what? Het is niet mijn bedrijf, als het mij niet bevalt, dan kijk ik toch lekker niet!

  Een stuk langer dan dat ik van plan was, maar ik herken je frustratie en voel (misschien iets teveel 😛 ) mee met alle blogmeiden die zoveel gezeik moeten aanhoren.

 44. Marianne
  17 oktober 2015 / 15:24

  Helemaal mee eens!
  Snap niet dat mensen dat zomaar doen.
  Zouden ze dat zelf leuk vinden als het bij iets waar ze zelf hard voor werken gedaan word of onder een eigen foto zo gereageerd word?
  Waarschijnlijk niet gok ik zo.
  Het is nogal een ding dat sommige mensen denken dat ze overal maar op moeten reageren en hun ongezoute mening over moeten geven omdat het niet in hun straatje past.

 45. Kim | Kimsbloglife
  17 oktober 2015 / 15:24

  Ik was helemaal niet op de hoogte van de twee voorbeelden die je nu gaf, maar ben het wel volledig met je eens! Wat een rotopmerkingen mensen op het internet geven… Ik begrijp dat gewoon niet. Wie heeft daar iets aan? Voelen ze zichzelf daardoor dan echt beter? Het is erg dat het zover gekomen is. En niet alleen bij bloggers, maar bijvoorbeeld ook op de meiden van K3 zoekt K3 wordt nu veel commentaar gegeven online… Oke, ik schreef ook een artikel met mijn mening over de meisjes als nieuwe K3, maar niet op die manier, niet om de meiden af te breken, niet zo gemeen. Als je je online kwetsbaar opstelt kan je natuurlijk wel eens commentaar verwachten, maar zo’n gemene opmerkingen verdient niemand. Sommige meiden stellen hun kwetsbaar op om zo het online leven net wat menselijker te maken, en dan krijgen ze allerlei beledigingen naar hun hoofd… Ongelooflijk.

 46. 17 oktober 2015 / 15:23

  Goed geschreven! En helemaal mee eens. Het is net alsof mensen denken dat ze op internet alles mogen zeggen en doen zonder rekening te houden met een ander. En zeker bij grotere bloggers, alsof het hun niet kan raken? Meiden die elkaar taggen in de foto’s van bloggers en dan lekker openbaar gaan zitten roddelen over diegene, belachelijk. Zoiets doe je offline toch ook niet?

 47. 17 oktober 2015 / 15:03

  Ik proef je frustratie Mariska, goed stuk! Eerlijk en open. Heb ook een schijthekel aan dat online haten. Lekker anoniem je zegje doen, word je daar nou echt beter van? En Mascha heeft gelijk dat ze rustiger aan wil doen. Zou ik ook wel willen, en wat jij zegt: iedereen vast wel!
  Lees het laatste blogbericht van Margo – Vietnam trip deel 1: De reis en het begin in HanoiMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.