Beautygloss en VeraCamilla || waar zijn de normen en waarden op internet!?

beautygloss en veracamilla

De afgelopen dagen is er nogal wat gebeurd op internet en dan heb ik het met name over de grotere blogs, namelijk Beautygloss, VeraCamilla en Beautylab. Zo gaf Mascha aan een andere weg in te slaan met haar blog, werd Vera echt tot op het bot afgebrand met haatreacties op een foto die op Instagram verscheen en schreef Serena (een in mijn ogen) pérfect artikel over het feit dat mensen zeiken (ja dat vind ik!) over dat als er een gesponsorde post, advertorial of whatever online komt. Dat bracht mij op het idee om mijn mening hier eens over te geven in deze blogpost. Het kan zijn dat je het niet met mij eens bent natuurlijk :) ik zeg ook niet dat ik gelijk heb, ik geef een mening. Een mening zoals iedereen die heeft.

Beautygloss

Goed, laten we beginnen met Mascha. Mascha is een zakenvrouw en dat weten we allemaal. Zij is een van de eerste die begon met bloggen en heeft dat naar mijn idee ook echt op de kaart gezet. Het gaat haar goed af met alle dingen die zij doet! Vloggen, bloggen, events bezoeken en ga zo maar door. Afgelopen week verscheen er een artikel (en een hele mooie nieuwe layout!) online op Beautygloss waarin Mascha precies uitlegt wat nu de bedoeling is, hoe het is ontstaan en welke weg zij nu gaat inslaan met haar blog. Daar kwamen verschillende reacties op. Wat ik niet begrijp is dat mensen zeiken over het feit dat ze rustiger aan wilt doen, dat dat onprofessioneel is en geen rekening houdt met haar lezers. SORRY?! Wie wil nu niet minder dan fulltime werken, genieten van je leven en dingen doen die je leuk vind en daar dan ook nog financieel (misschien meer dan) van kan rond komen? Je kunt mij niet wijs maken dat degene die dat soort reacties plaatsen dat zelf niet zouden willen. Echt, dat maak je mij niet wijs. Ze heeft het helemaal zelf opgebouwd, dat is een grote prestatie en daar plukt ze nu de vruchten van. Waar haal je dan het lef vandaan om zo’n domme (ja vind ik) reactie te plaatsen? Ik ben het er niet mee eens en ik vind het een goede stap die ze heeft gezet; meer van haar privé leven genieten en minder werken.

VeraCamilla

En dit was gisteren. Ik moest echt een beetje huilen toen ik al die hatelijke reacties las op Instagram waar Vera net een mooie foto had geplaatst van haar in een jurk, op vakantie. Dat het niet jouw smaak jurk is dat kan, het is ook niet mijn smaak, maar om gelijk van de fucking domme reacties te plaatsen als: dik, lelijk, bah, dikzak en ga zo maar door? Waar zijn de normen en waarden van deze tijd? Vervolgens werd ik benieuwd en ging ik doorklikken naar die kleutertjes (want dat zijn het!) van een jaar of 12 met hun grote smoel. En wat denk je? ACCOUNT OP SLOT! Hoe stoer ben je dan? Net zoiets als een ruzie uitdagen, ruzie krijgen, al je vrienden optrommelen en die het op laten lossen en zelf de benen nemen. HET IS ZWAK. En op die manier laat je zien dat je zelf zo dom, zwak en ongemanierd bent en vaak alleen maar mee loopt omdat je zelf onzeker bent. En waarschijnlijk op een of andere YouTube bijeenkomst zoals de YouTube Gathering staan ze vooraan weet je wel!

Ik las een reactie van Jeffrey (Vera haar vriend) die zoiets zei als dat zij zijn mooiste zeemeermin is. ZO LIEF! Die reactie is zoveel meer waard dan die haatreacties maar ik snap dat het lastig is om die haatreacties te vergeten. Terwijl ik dit typ word ik gewoon weer pissig. Vera werkt hard, levert goed materiaal, maakte leuke filmpjes en heeft een mooi aantal YouTube abonnees behaald en daar ging de post uiteindelijk over. Krijg je dat zielige geziek tussendoor. Ja, Vera is zeker een van mijn favorieten en ik haat dit soort kleuters die de boel verstieren.

Rosanne schreef een artikel over sharetting, privacy beschermen en grenzen respecteren . Ook de moeite waard!

Deze post heb ik geschreven omdat ik vind dat dit eigenlijk gestopt moet worden. Dat kun je natuurlijk nooit tegengaan maar er mag best IETS aan gedaan worden. Neem het programma van Peter R. de Vries; internet pesters. Zo’n programma vind ik goed! En dan nog iets.. Ik ken een groep mensen die bij de politie moesten komen en een strafblad hebben wegens ‘opruiing en aanzetten tot geweld’ via Facebook op een artikel over dat er ergens in hun buurt een moskee zou komen. Dat soort maatregelen moeten er eigenlijk ook gewoon komen.

Lees ook:
Sterrenstof – de leukste kleding, schoenen en items met sterren
Zo krijg je snel meer bezoekers op je blog!
5 super tips voor je jouw bedrijf start

Ik hoop dat jullie alles hebben gelezen en dat jullie jouw mening met mij willen delen! En uiteraard op een normale manier!

foto van Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *