Dagje weg in december of rond Kerst, dit kun je doen

kruidvat winter wonders pers presentatie

December is voor velen een leuke maand en wat is er nu leuker dan een dagje weg in december? Zoals je laatst op mijn blog kon zien ben ik naar Burgers Zoo in Arnhem geweest, later nog naar Artis en verschillende keren ben ik nog naar Duitsland. Ik heb het geluk dat ik een auto heb en dat ik kan gaan en staan waar ik wil, maar vaak is het ook nog handiger om met het openbaar vervoer te gaan. Vaak als je goedkope treinkaartjes kunt scoren is het openbaar vervoer helemaal zo gek nog niet en vaak dus nog veel makkelijker. Je zit niet met overvolle parkeerplekken, files bij het wegrijden van de plek en je bespaart natuurlijk ook parkeerkosten die behoorlijk de pan uit kunnen rijzen. Wil je ook een dagje weg in december? Ik heb wel wat leuke ideetjes voor je!

Bezoek een dierentuin

Burgers Zoo in Arnhem was ik nog nooit geweest en nu 2 keer achter elkaar. Een week erna ging ik zelfs nog naar Artis, want ook daar was ik erg lang niet geweest. Ik weet dat er verschillende ideeën bestaan over het bezoeken van de dierentuin en welzijn van dieren, maar ieder zijn of haar ding natuurlijk. Voor mij is het dat ik de dieren die je normaal niet in het echt ziet nu van zo dichtbij kan zien. Een leeuw vind ik bijvoorbeeld een heel mooi dier (en is mijn sterrenbeeld) en anders zou ik dit mooie dier nooit in het echt kunnen zien. Net als een tijger, zeeleeuwen en een mooie zwarte panter. Voor een dagje weg in december is een dierentuin dus geen slecht idee.

Dagje Ikea

Je hoort het erg vaak dat gezinnen gezellig een dagje naar Ikea gaan. Ik vind Ikea erg leuk en heb er veel producten van in mijn huis staan, maar een hele dag bij Ikea spenderen heb ik nog nooit gedaan. Wat wel leuk is dat je er veel inspiratie kunt opdoen, leuke accessoires kunt kopen, gezellig kunt eten en kunt drinken en een hele route kunt lopen. Je kunt er op die manier dus wel een leuk dagje uit van maken.

Winterkermis

dagje weg december
Photo by picjumbo.com on Pexels.com

Zelf ben ik een aantal jaar geleden eens naar een indoor winterkermis geweest in Groningen met mijn oom, tante en neefjes. Nog nooit was ik eerder bij zoiets geweest, maar ik moet zeggen dat het heel erg gezellig was. Er waren allemaal kermis attracties, leuke kraampjes en je kreeg daar ook echt een winters en kerst gevoel. Dat was echt een hele leuke ervaring en was, voor zover ik me kan herinneren, ook op tweede kerstdag dat we daar naartoe gingen. Dit zou ik zeker nog eens willen doen alleen al om de sfeer.

Tuincentrum

Uiteraard heb je, zodra Sinterklaas het land weer heeft verlaten, allemaal kerstshows in de tuincentra. Vorig jaar ben ik daar voor het eerst geweest en het ook bewust meemaakte. Als je op zoek bent naar een dagje weg in december dan is een kerstshow natuurlijk wel erg leuk. Je proeft de sfeer, hebt allemaal leuke kerstspullen om je heen en vaak kun je er ook wel een lekkere warme chocolademelk drinken met een appelgebak. En als je appelgebak neemt, vraag dan om warme vanillesaus in plaats van slagroom. Aanrader! Zonder gekheid; een kerstshow is leuk om te bezoeken en je kunt gelijk inspiratie opdoen voor in je eigen huis.

Dagje winkelen

Eind december is het kerst en dan wil je natuurlijk wel leuke cadeautjes onder de boom hebben liggen voor je familie en vriend of vriendin. Of misschien vier je het wel met een vriendengroep. Ook leuk natuurlijk, maar dan zul je toch echt een dagje goed moeten shoppen. Een dagje weg in december leent zich daar perfect voor. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om online te shoppen omdat dat veel makkelijker is, maar geloof me, in de versierde winkelstraten met allemaal lichtjes is het veel gezelliger om rond te lopen. Daar kun je dus ook een leuk dagje weg van maken!

Heb jij al uitjes gepland voor deze maand en kerst?

Lees ook:
Famke Louise Videoland documentaire, mijn mening!
Prachtige foto’s tijdens PhotoWalks
Sneeuw en autorijden like hell (ik slipte!)
Parfum cadeautips voor de vrouw voor de feestdagen

8 Reacties

 1. 11 december 2018 / 08:31

  Check, check, check. Ik heb in de afgelopen weken alles van jouw lijstje gedaan, behalve de kermis;-) En een dagje Ikea is bij ons meestal een kwartiertje Ikea. Haha, Andre HAAT Ikea, maar ik kom er nogal graag. We hebben dus nu een compromis dat ik van tevoren uitzoek wat ik wil hebben en waar het in het magazijn ligt. Zo zijn we allebei blij; ik heb de spullen die ik wil en hij hoeft er zo min mogelijk tijd door te brengen. Gelukkig vind hij andere winkels wel leuk.
  Lees het laatste blogbericht van bychristiana – Furla Metropolis Vermiglio portemonneeMy Profile

 2. 11 december 2018 / 07:33

  Leuke uitjesideeƫn! Ik ben zelf ook gek op Ikea en zou me daar zeker wel een middag kunnen vermaken. Maar het leukst vind ik het om rond kersttijd te winkelen of een stad in kerstsferen te bezoeken. Veel steden zien er door de talloze lichtjes dan zo mooi uit.

 3. Sonja Van de Sande
  10 december 2018 / 19:18

  Deze maand is al superdruk voorbij, dus ik plan ff niks!
  Gisteren huwelijksfeest en de 18e word mijn man 50.

 4. 10 december 2018 / 16:36

  Ik heb een keer samen met een vriendin een dagje Ikea gedaan. We begonnen met thee en gebak, daarna de bovenste verdieping bekeken, daarna in het restaurant lunchen, vervolgens de beneden verdieping en tot slot een hotdog en een ijsje. Was erg gezellig.
  Lees het laatste blogbericht van Tessa – Merk in de spotlight: SephoraMy Profile

 5. 10 december 2018 / 13:45

  Ik gebruik vooral treinkaartjes voor events en maak er dan een dagje uit van, binnenkort samen weer wat leuks plannen? šŸ™‚

 6. 10 december 2018 / 13:15

  Jaaa, allemaal super leuk! Gelukkig heb ik veel van deze dingetjes gepland staan. Samen met gezellige etentjes!
  Lees het laatste blogbericht van Simone – Plogmas IMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   10 december 2018 / 15:26

   Dat is zeker leuk en etentjes altijd gezellig! šŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.