Kruidvat hydraterende dagcreme

door Mariska

Ik heb nogal last van veel schilfers op mijn gezicht en dat niet alleen tijdens de koude wintermaanden bijvoorbeeld, maar zo goed als altijd. Dat is dan ook de reden waarom ik eigenlijk nooit BB Cream of foundation gebruik, omdat je bij mij altijd de schilfers ziet zitten op mijn voorhoofd vooral, maar ook op mijn wangen. Of ik nu scrub, dikke laag crème gebruik, ik heb het altijd. Heb mij laten vertellen (ben daar dus echt niet in thuis) dat ik een hydraterende crème moet gaan gebruiken om mijn huid het vocht te geven dat het nodig heeft. Eerder had ik een crème van de DA gekocht, huismerk, en die beviel mij erg goed! Nu kwam ik deze tegen; Kruidvat hydraterende dagcreme.

Lees ook: Kruidvat Skin Science derma sensitive serum & dagcrème

Kruidvat hydraterende dagcreme

kruidvat hydraterende dagcreme

Dit is de verpakking. Een voor mij typische verpakking waarin je de crème kunt vinden. Staat ook duidelijk op de verpakking dat het een hydraterende crème is en dat is precies wat ik nodig heb. Deze nam ik dus mee. Er staat dat hij 24 uur zou hydrateren, dus ik werd erg benieuwd.

Op de verpakking staat ook duidelijk beschreven hoe je de crème moet gaan gebruiken en ook wat deze crème zou betekenen voor jouw huid en wat hij dus doet. Erg handig natuurlijk. Al is het de meesten wel bekend wat een product als deze doet, maar toch. Je wilt wel weten wat je koopt zonder de verpakking open te hoeven maken.

Als je de verpakking opent komt die potje tevoorschijn. Een heel normaal potje van glas met uiteraard de crème erin en er duidelijk op beschreven dat het om een dagcrème gaat die voor extra hydratatie van de huid moet zorgen. De geur van dit product doet mij trouwens denken aan een mannen douchegel, haha. Geen idee waarom, maar vind de geur naar een beetje mannelijk neigen.

De lijst met ingrediënten. Niet geheel onbelangrijk. Aqua staat bovenaan en dat is natuurlijk ook te hopen. Water zal toch het belangrijkste ingrediënt zijn naar mijn idee als je de huid wilt hydrateren. Verder zie je ook parfum en alcohol staan want niet erg prettig is als je een gevoelige huid hebt. Hier heb ik (tot nu toe) gelukkig geen last van gehad. Het kan zomaar zijn dat ik hier ineens wel vlekken van krijg.

Hier zie je de crème hoe deze eruit ziet op mijn huid. Hij smeert erg makkelijk uit en het liefst smeer ik dan ook een iets dikkere laag op mijn gezicht. De substantie neigt een beetje naar lichtblauw, maar dat zie je uiteraard niet terug op je gezicht.

Deze hydraterende dagcrème gebruik ik nu een aantal dagen, maar eerlijk gezegd weet ik niet of ik er tevreden over ben of niet. Het voelt fijn aan op mijn huid en op het moment dat het erop zit voelt het goed, alsof het iets doet. Echter kan ik nog geen verschil merken zoals ik dat bij de crème van DA deed. Mijn huid lijkt niet echt gevoed te worden en daarom heb ik nog altijd last van de schilfers, helaas.

Voor deze crème betaalde ik €2,99 en is alleen te verkrijgen bij Kruidvat, omdat het een huismerk is.

Lees ook:
DA Hydraterende dagcreme
Cien dagcrème droge en gevoelige huid

Gerelateerde artikelen

11 reacties

Anouk 27 februari 2014 - 20:04

Jammer dat de creme niet genoeg heeft gevoed voor je huid. Ik krijg vaak uitslag van kruidvat producten. + met de geur ben ik het helemaal eens.

Reageer
Bertine 25 februari 2014 - 19:47

hmm jammer. ik heb die van etos en sinds ik die gebruik heb ik nooit meer ruwe plekjes! fijn!

Reageer
Rowan - Rebels maar Romantisch 23 februari 2014 - 22:16

Ik heb ook zo’n droge huid de laatste tijd.. 🙁 Ik heb ook nog niet dé creme gevonden helaas. Liefs

Reageer
Ines 22 februari 2014 - 19:02

Jammer dat hij niks doet voor je!

Reageer
Danice 22 februari 2014 - 17:15

Ik geloof dat dit praktisch de enige huismerk variant is die ik nog niet heb geprobeerd. Ik ben na een week vaseline (hebben niet specifiek iets voor het gezicht) schilfervrij en nu dus inmiddels 1,5 maand 🙂 Neutral en Superdrug zou je ook nog kunnen proberen.

Reageer
Ceetje 22 februari 2014 - 17:14

Ik heb ook een paar verzorgings producten van Kruidvat geprobeerd en er zit wat mij betreft te veel parfum in. Hoewel de gevoelige huid producten in de bruine potjes wel fijn zijn.

Reageer
Tess Evea 22 februari 2014 - 16:22

Klinkt nog best goed.

Reageer
Annebelle 22 februari 2014 - 13:09

Ik gebruik nu huismerk dag- en nachtcréme van de Etos en die zijn ook heel goed!

Reageer
Angelique 22 februari 2014 - 12:29

Jammer dat hij vrij weinig voor je huid doet.

Reageer
femketje 22 februari 2014 - 11:22

hmmz, een twijfelgeval dus >.<

Reageer
Michaela 22 februari 2014 - 11:22

Klinkt echt heel goed! Alleen jammer van de geur.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.