Yves Rocher comme une Evidence eau de parfum

Yves Rocher is een van mijn favoriete merken en dat heb je denk ik op mijn blog en social media wel meegekregen. Bij mijn laatste bestelling kreeg ik Yves Rocher comme une Evidence eau de parfum cadeau! Wow een eau de parfum van 50ml cadeau krijgen daar zeg ik nooit nee tegen. Het was dan ook een verrassing dat deze geur bij mijn bestelling zat en nog gratis ook. Ik geloofde het eerst niet dus ik moet echt even dubbel kijken of ik hem niet echt zelf had besteld. Direct ging de dop eraf en moest ik ruiken hoe deze geur zou ruiken. Yves Rocher comme une Evidence was goedgekeurd en mijn mening over dit parfum deel ik graag met mijn lezers natuurlijk. You know me ;)

Yves Rocher comme une Evidence eau de parfum

yves rocher comme une evidence eau de parfum

Het flesje van Yves Rocher comme une Evidence vind ik niet perse speciaal te noemen, eerder gewoon heel simpel. Een mooi flesje heeft bij mij wel wat pluspunten, maar andere formaten van deze geur hebben wel een ander flesje. Zelf val ik er niet zo over en staat hij net zo mooi bij de rest van mijn parfum op de kast :) Mijn eerste indruk is dat het een ietwat zwaardere geur is (hou ik van!) en lekker is voor de zomer en de lente. Het is echt een zonnig geurtje als ik hem zou moeten omschrijven. Dit zegt Yves Rocher zelf over de geur:

Het begint allemaal met de groene, tedere emotie van ietwat gekneusd viooltjesblad, waarna roos, jasmijn en wilde lelietjes-van-dalen ongedwongen tot bloei komen in een liefkozend en ultiem vrouwelijk hart van bloemige accenten. Het geheel vlijt zich in de kalmte van de schaduw neer op een zacht bedje van mos en patchoeli.
Ervaar het gevoel van lieflijke harmonie, en geniet van dit bijzondere moment.

Geurfamilie:
Bloemig groen, chypreachtig

Topnoot: rabarber
Middennoot: roos, wilde lelietjes-van-dalen
Basisnoot: patchoeli, mos, muskus

Essentiële oliën van patchoeli, bergamot, petitgrain, absolues van roos en jasmijn.

yves rocher comme une evidence eau de parfum

Inderdaad toch wel heel fris te noemen. Je moet er wel echt van houden want hij is dus wel sterk. Met een paar spuitjes ruik je hem echt de hele dag en dat is niet iets wat ik had verwacht. Normaal betaal je voor parfums die de hele dag blijven hangen wel wat meer, maar deze geur in 50ml kost ‘maar’ €19,90 op dit moment en schijnt volgens hen zelf een bestseller te zijn. Dat snap ik wel! En hoewel Yves Rocher comme une Evidence al een aantal keer heb gedragen zoals je aan het flesje kunt zien heb ik er toch een probleem mee.

Ik heb een gevoelige huid en ook last van allergie voor nikkel. Normaal kan ik veel geuren hebben, maar van deze geur krijg ik in mijn nek rode jeukende vlekjes. Niet dat mijn hele nek vol zit, maar je ziet toch wel 1 of 2 flinke rode plekken. Ook spuit ik het weleens op mijn hand zodat ik zelf lekker kan ruiken de hele dag en op mijn hand verschijnen ook rode bultjes. Zo jammer, want ik vind het echt een heerlijke geur die ik graag zou dragen. Ondanks dat spuit ik hem evengoed zo nu en dan wel op omdat ik hem te lekker vind om weg te geven of niet te dragen.

Op de website van Yves Rocher vind je een hele geurlijn van Comme une Evidence.

Lees ook:
Yves Rocher Nuit Vanille eau de toilette
Yves Rocher volume shampoo en conditioner
Ted Baker Ella eau de toilette review
Burberry Brit woman eau de parfum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *